Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

BackStage «η πόλις» με 50 χρόνια 60'ς


Υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ ο λογοτεχνικός διαγωνισμός για νέους

Την συμμετοχή του ΥΜΑΘ στην διεξαγωγή του λογοτεχνικού διαγωνισμού για νέους με θέμα τον αθλητισμό που διοργανώνει η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.), ανακοίνωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

"Υποχρεώνουν τους ασθενείς να πάρουν τα φτηνότερα φάρμακα"

Δελτίο τύπου Ειρ. Αγαθοπούλου
Ερώτηση για τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται και πάλι στην πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Μόλις έφτασαν από την Ιαπωνία

Από την Ιαπωνία ήρθαν οι μαύρες ζώνες στους αθλητές του Α.Σ. "Αριστοτέλης Κιλκίς, Καουσλίδη Αρτούρο, Σεβλιάκοβ Αλέξανδρο και Ασλανίδη Χρυσοβαλάντη. Οι ανάλογες εξετάσεις είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 2014.

Δημόσιο: Στο τραπέζι πρόταση για αύξηση του ωραρίου από 40 σε 45 ώρες την εβδομάδα

Να αυξήσει το ωράριο στο Δημόσιο από 40 σε 45 ώρες κατ’ εφαρμογή του Μνημονίου εξετάζει η κυβέρνηση. Η διεύρυνση θα ξεκινήσει από τον σκληρό πυρήνα των υπουργείων και θα επεκταθεί -έως το τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου- στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού (δήμοι και νομαρχίες), στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λπ.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Οι κυνοσυλλέκτες (Τέλη 19ου – αρχές 20ου αιώνα)

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης,
Αγρ. Τοπογράφος μηχανικός - πολεοδόμος

Αφιερώνεται στα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς
τη δράση και την προσφορά των οποίων εκτιμώ ιδιαίτερα

Ο κυνοσυλλέκτης ή μπόγιας[1] ήταν σύμφωνα με την Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια «ο περισυλλέγων από τας οδούς τους αδεσπότους κύνας».
Το επάγγελμά του εμφανίσθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση όταν η νεοσύστατη δημαρχία των Αθηνών προσέλαβε το 1838 τους πρώτους μπόγηδες για να εξοντώσουν τα ενοχλητικά και επικίνδυνα σκυλιά που περιπλανούνταν με άγριες διαθέσεις στους κεντρικούς και συνοικιακούς δρόμους της νέας πρωτεύουσας. Οπλισμένοι με χονδρά και οζώδη ρόπαλα οι δήμιοι των σκύλων εντόπιζαν τα ατυχή τετράποδα και τα φόνευαν με ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Πρόγραμμα προβολών θερινού κινηματογράφου Κιλκίς

Πρόγραμμα προβολών θερινού κινηματογράφου Κιλκίς
19 και 20 Ιουλίου “ Μάθε παιδί μου γράμματα” Ελλάδα, για όλες τις ηλικίες
Διάρκεια 95 λεπτά, Σενάριο-σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός
Κοινωνική κωμωδία του 1981 σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Μαραγκού και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Νίκο Καλογερόπουλο, Κώστα Τσάκωνα και Άννα Μαντζουράνη.

Η Ειρ. Αγαθοπούλου μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές, τα φάρμακα και το νοσοκομείο Κιλκίς