Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Γυμνός διαδηλωτής στο Σύνταγμα τρέχει να χαιρετήσει τη Μέρκελ

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας διαδηλωτής βγήκε στην κυριολεξία από τα ρούχα του, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους και όχι μόνο.

Δηλώσεις Σαμαρά, Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους σήμερα 9 Οκτωβρίου 2012

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel. Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Merkel:

Σε ιδιώτες και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης

Τη θετική συμβολή που θα έχει, τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη της αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα στήριξης από την Μέρκελ με προτροπές για συνέχιση των προσπαθειών

Υποδέχομαι μια φίλη, είπε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας τις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του».

"Φεύγει" η ΦΑΓΕ από την Ελλάδα

Η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο.
Τη μεταφορά της έδρας της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό, ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τους επενδυτές.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 10 Οκτωβρίου 2012, ας μιλήσουμε πιο ανοιχτά για την κατάθλιψη

Μήνυμα Μπαν Κι -Μουν
Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ

“Περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών, εισοδημάτων και εθνικοτήτων πάσχουν από κατάθλιψη. Εκατομμύρια οικογένειες, φίλοι και συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι στις έμμεσες συνέπειες αυτής της υποτιμημένης παγκόσμιας κρίσης υγείας.

ΑΔΕΔΥ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στα Συλλαλητήρια, που πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας. 

Λειτουργία Επαγγελματικών Σχολών για το σχολικό έτος 2012-2013

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνεται ότι με απόφαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ», το σχολικό έτος 2012-2013, θα λειτουργήσουν οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.): 

Προγράμματα Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων Αγροτών

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι αρχίζει η υλοποίηση προγραμμάτων Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων Αγροτών, στο πλαίσιο της πράξης «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολούμενων στον Πρωτογενή τομέα («Νέοι Γεωργοί»), του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ). 

Θέσεις εργασίας, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πρόσληψη 730 αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων ΕΑΕ
Θέσεις εργασίας στην IBM σε χώρες της Ευρώπης
Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του υπουργείου παιδείας «Πείτε μας τη γνώμη σας»
Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης της επιταγής στους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ
Πληροφορικός - Προγραμματιστής
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Θέση ερευνητή Γεωπόνου - Μυκητολόγου
ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
1 θέση ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Φυσική Μετεωρολογία-Φυσική Κλιματολογία»
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1 θέση ΔΕΠ στο τμήμα Φυσικής
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κάλεσμα συνάντησης από την "Ανοικτή Οθόνη"

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη" καλεί όσους φίλους και φίλες θα ήθελαν να πλαισιώσουν τις δράσεις της με την ενεργό συμμετοχή τους
και εφόσον πιστεύουν ότι σε αυτούς τους καιρούς λήθης και ανοσίας που βιώνουμε μια κινηματογραφική παρέα μπορεί να προχωρήσει ενάντια στην παραίτηση και την κατάθλιψη που μαίνεται τον τόπο, να έρθουν στο "Φουαγιέ του Συνεδριακού κέντρου Κιλκίς την Δευτέρα 15 Οκτώβρη 2012 και ώρα 19.00. Ο καφές είναι κερασμένος...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Διαδήλωση σήμερα στις 6.30μμ στην Καμάρα ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στη σημερινή διαδήλωση στις 6.30 μμ στην Καμάρα ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα Μνημόνια και την ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου.

Έγινε ο Αγιασμός των παιδικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. τελέσθηκε, για πρώτη φορά στις νέες εγκαταστάσεις, ο Αγιασμός των παιδικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς. Οι αίθουσες χορού, αναμονής, συσκέψεων Δ.Σ., γραφείο γραμματείας καθώς επίσης και ο προαύλιος χώρος του Λυκείου, γέμισαν από ομιλίες, φωνές και χαμόγελα παιδιών, που πριν και μετά τον Αγιασμό «εξερευνούσαν» τους παραπάνω χώρους.

Τι γίνεται με τα απορριμματοφόρα του Δήμου Παιονίας;

Του Αντώνη Αναστασίου 
Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ακινητοποιηθούν σύντομα τα απορριμματοφόρα του Δήμου, με ότι αυτό σημαίνει αυτό για τους πολίτες και την δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου καυσίμων στα ρεζερβουάρ των απορριμματοφόρων, στον οποίο δεν έχει προβλεφθεί η απαιτούμενη από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία πιστοποίηση για την ασφάλεια, με αποτέλεσμα εφόσον στα οχήματα τοποθετηθούν τα συστήματα αυτά, δεν θα είναι πλέον επιτρεπτή η κυκλοφορία τους σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφαλείας του Υπουργείου Μεταφορών.

Διαφθορά με …ονοματεπώνυμο! Σπατάλες εκατομμυρίων στην ψυχική υγεία

Σπατάλες χρόνων με αμέτρητες απώλειες για τα δημόσια ταμεία, μισθοί γιατρών που φθάνουν και τα 7.000 ευρώ μηνιαίως, «περίεργες» αποκλίσεις στις φαρμακευτικές δαπάνες από ίδρυμα σε ίδρυμα αλλά και άρνηση ορισμένων Μονάδων Ψυχικής Υγείας να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να αποζημιώνονται για τα νοσήλια των ασθενών τους, είναι ορισμένα μόνο από τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι έλεγχοι που πραγματοποίησε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο το υπουργείο Υγείας.

Επιτυχές το ταξίδι εάν η Μέρκελ έδινε χρόνο στην Αθήνα

Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα είναι το κύριο θέμα στα σχόλια και τα ρεπορτάζ του γερμανικού τύπου, ο οποίος εμφανίζεται διχασμένος όσον αφορά τις προσδοκίες από το ταξίδι.

Εκδήλωση ενάντια στα μεταλλεία στο Ελληνικό Κιλκίς




Το Σάββατο 13/10 στις 17:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη / μεταλλουργία χρυσού στα Κρούσια. Εισηγητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ. Σαράντης Δημητριάδης. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνικού σε συνεργασία με το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο.

Στον Άσπρο ο Δήμαρχος Παιονίας

Στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Παιονίας, στους οικισμούς του Δήμου, το απόγευμα της Πέμπτης 4/10/2012 πραγματοποιήθηκε, «Λαϊκή Συνέλευση» στον Άσπρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού. 

Anonymous σε κυβέρνηση: Eξαθλιώσατε τους Ελληνες- Εμείς πολεμάμε στο πλευρό τους [βίντεο]

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ. Το αεροσκάφος πάτησε στον αεροδιάδρομο του Ελ. Βενιζέλος στις 13.27. Λίγα λεπτά μετά η κυρία Μέρκελ κατέβηκε τις σκάλες πατώντας στο ελληνικό έδαφος όπου την περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγχαρητήριο Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β.Ε

O Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Β.Ε συγχαίρει τον νέο πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Παναγόπουλο, και το νεοεκλεγέν Δ.Σ. και τους εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει. Το Δ.Σ. του Σ.Π.Σ.Β.Ε. αναμένει συνέχεια και βελτίωση της συνεργασίας μας για τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στη λύση των ήδη οξυμένων προβλημάτων και την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού.

Αγαθοπούλου προς πρατηριούχους: "Είμαι στο πλευρό σας"

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Ένωσής σας και πολλών άλλων Ενώσεων Πρατηριούχων της χώρας, αλλά και το συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο που θέτετε μέσα σε περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης, συμβαδίζουν με τις αγωνίες των συμπολιτών μας για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για τα ελληνικά νοικοκυριά. Στο βαθμό που τέτοιες πρωτοβουλίες συντείνουν στην επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου σας και ταυτόχρονα στην ανακούφιση των δοκιμαζόμενων καταναλωτών της περιοχής μας, θα μας βρίσκετε πάντα στο πλευρό σας, όπως και σήμερα. Καλή επιτυχία τις κινητοποιήσεις σας.

Τον έπιασαν με τρία κιλά χασίσι

Συνελήφθη χθες (08.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ήθελαν να κλέψουν ολόκληρο το ΑΤΜ

Σήμερα (09.10.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στο Νέο Κεραμίδι Πιερίας άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού παραβίασαν μη φυλασσόμενη συρόμενη είσοδο περίφραξης του Νοσοκομείου Κατερίνης και επιβαίνοντες σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, κατευθύνθηκαν εσωτερικά σε διάδρομο πλησίον μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Τον συνέλαβαν γιατί πουλούσε φωτοτυπίες βιβλίων

Συνελήφθη χθες (08.10.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Ομιλία Χρήστου Ίντου σε εκδήλωση των Γουμενισσιωτών Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, εορτάζει τα 100 χρόνια ελευθερίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας Γουμένισσας (23-10-1912) και διοργανώνει την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 ώρα 19.00 ομιλία από τον κ. Χρήστο Ίντο τέως σχολικό σύμβουλο και ερευνητή τοπικής ιστορίας, με θέμα «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13:

Στο Πρόγραμμα Comenius συμμετέχει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης Comenius συμμετέχει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Fun way to independence” (διασκεδαστικός τρόπος προς την ανεξαρτησία), έχει διάρκεια 2 έτη από 01/08/2012 έως 31/07 2014 και συμμετέχουν σχολεία από πέντε χώρες.

Πανελλαδική συνάντηση στελεχών Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ

Πανελλαδική συνάντηση στελεχών διοργανώνει η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», στις 10 π.μ.

Στα 67 στη σύνταξη 70.000 ασφαλισμένοι

Σε δύο δόσεις αναμένεται να γίνει η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο χρόνια, με περίπου 70.000 ασφαλισμένους να βγαίνουν στη σύνταξη στα 67. Αν η ρύθμιση εφαρμοστεί, το όριο ηλικίας θα ανέβει στα 66 από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και στα 67 από την 1η Ιανουαρίου 2014 και θα αφορά άπαντες, εκτός από εκείνους που ήδη έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από τη Μέρκελ – Σαφείς οι κυβερνητικές προσδοκίες·Ποιοι απεργούν λόγω της έλευσης της Γερμανίδας καγκελαρίου – Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις σημερινές κινητοποιήσεις·Συνεδρίασε χθες και το Eurogroup- Στα τέλη Νοεμβρίου η δόση των 31,5 δις
ΑΥΓΗ ·Χάρισαν το χαράτσι στη διαπλοκή – ΟΙ μεγάλες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους τηλεοπτικά κανάλια και επιχειρήσεις Τύπου, εξαιρέθηκαν από το χαράτσι για τα ακίνητα και μάλιστα αναδρομικά (!), με υπουργική απόφαση Βενιζέλου, που ενεργοποιήθηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά… ·Όλοι το μεσημέρι στο Σύνταγμα – «Υποδοχή» στη 1 μ. μ. από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα, ΣΥΡΙΖΑ κατά της σκληρής λιτότητας… ·Ο Ευ. Βενιζέλος «καρφώνει» Παπακωνσταντίνου για τις λίστες