Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Φιλικός αγώνας Ηρακλή Φύσκας με τους παλαίμαχους του Ηρακλή Φύσκας στις 28 Ιουλίου 2012


3ο Αντάμωμα Φυσκιωτών το Σάββατο 28 Ιουλίου


Απεβίωσε ο Γιώργος Μούτσιος

Σε ηλικία 80 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, ο αγαπημένος ηθοποιός και ερμηνευτής κλασικού τραγουδιού Γιώργος Μούτσιος, λόγω προβλημάτων υγείας.
Ο Γιώργος Μούτσιος, που ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές «κακών» του λαϊκού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960, γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 31 Ιανουαρίου 1932. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Μόλις αποστρατεύτηκε έφυγε για τη Βιέννη, όπου έκανε ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία (οι αδελφές του - Σοφία και Μαρία Μουτσίου- ήταν οι σολίστες της Λυρικής Σκηνής).

Εγκρίθηκε κονδύλι 10 εκατ. ευρώ για τα αντιχαλαζικά δίχτυα του 2013

Κατσένιος Νίκος
Το πρώτο βήμα για το νέο πρόγραμμα αντιχαλαζικών διχτυών γίνεται με την απόφαση έγκρισης ποσού 10 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα των μέσων ενεργητικής προστασίας που αφορά το 2013. Στην επόμενη φάση αναμένεται η προκήρυξη του ΕΛΓΑ προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, οι οποίες συνήθως ξεκινούν τον Ιούλιο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

"Η Ελλάδα μας αρέσει πολύ"

Πηγή: Deutsche Welle
Πολύ καλύτερα εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στην Κρήτη από ότι αρχικά προβλεπόταν. Η γενική μείωση αναμένεται να περιοριστεί στο 10 %. Και οι Γερμανοί φαίνεται να επιστρέφουν. «Αχ, τί μας έκανε η Μέρκελ» είναι η μόνιμη επωδός σε όποιο σημείο της Κρήτης και αν βρεθείς. Στους δρόμους, στα καφενεία, στα σπίτια η Γερμανίδα καγκελάριος και η γερμανική πολιτική είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν καταφέρονται πάντως κατά των Γερμανών πολιτών αλλά κατά της γερμανικής κυβερνητικής πολιτικής την οποία θεωρούν σκληρή.

Επισκόπηση Γερμανικού Τύπου: "Διακοπές στην Ελλάδα με γερμανικό πριμ"

Πηγή: Deutsche Welle
Γερμανοί πολιτικοί τάσσονται υπέρ ενός ειδικού πριμ του γερμανικού δημοσίου σε πολίτες που αποφασίζουν να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα. Παράλογη χαρακτηρίζει την πρόταση ο Φ. Ρέσλερ. Για να ενισχύσουν τον τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκονται σε κρίση, γερμανοί πολιτικοί προτείνουν τη χορήγηση επιδότησης σε γερμανούς πολίτες που αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στο νότο.

Εκλεισαν τα 19 από τα 22 μπουζουξίδικα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Επιδημία «λουκέτων» φαίνεται ότι έχει ενσκήψει μετά το 2009 και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τής Θεσσαλονίκης, συνεπεία της οικονομικής κρίσης. Στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσαν δεκάδες θερινά καταστήματα του είδους, με αποτέλεσμα να σημειώνεται συχνά μεταμεσονύχτιο μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, τα εναπομείναντα κέντρα διασκέδασης μετριούνται πλέον στα δάχτυλα.

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με το Υπουργείο Εσωτερικών

Με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου) συναντήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να θέσει το διεκδικητικό πλαίσιο καθώς και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής σοβαρά ζητήματα:

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας, 17 Ιουλίου 2012

Δήμος Βόλου 90 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με 8μηνη σύμβαση
Δωδώνη ΑΕ 270 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Δήμος Σπάρτης 40 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Δήμος Χαλκιδέων 60 θέσεις εργατών
Δήμος Αμαρουσίου πρόσληψη προσωπικού για καλλιτεχνικά τμήματα
Δήμος Θάσου 30 θέσεις οδηγών-εργατών
ΟΚΑΝΑ 26 θέσεις επιστημονικού προσωπικού Αθήνα Θεσ/κη
ΟΚΑΝΑ 10 θέσεις επιστημονικού προσωπικού με 12μήνη σύμβαση
Δήμος Αικατερίνης 70 θέσεις εργατών-οδηγών
Δήμος Λαμίας 40 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 15 θέσεις εργατών-οδηγών

Επενδύσεις μέσω άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) από την Αναπτυξιακή Κιλκίς

Στις επενδύσεις που ήδη υλοποιούνται μέσω του Άξονα 4 στην περιοχή LEADER της ΠΕ Κιλκίς προστίθενται και αυτές του Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ).  Τα πρώτα εγκεκριμένα έργα είναι:
- «Ίδρυση δύο επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών στο Χειμαδιό του Δήμου Κρουσσών του Νομού Κιλκίς»
- «Ίδρυση του ξενοδοχείου ΚΑΣΤΑΝΕΡΗ, στο Δ.Δ. Καστανερή του Δήμου Γουμένισσας»
- «Εκσυγχρονισμός επιχείρησης τεμαχισμού ξυλείας, στο Δ.Δ. Στάθη του Δήμου Γουμένισσας».

Δήλωση Στυλιανίδη μετά τη συνάντησή του με Σαμαρά

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τη σκληρή διπλή προσπάθεια που κάνουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Από τη μια να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά και να εκσυγχρονίσουμε την λειτουργία των ΟΤΑ και από την άλλη βεβαίως να κρατήσουμε όρθια και δυναμικά τα δίκτυα κοινωνικής ασπίδας τα οποία μας είναι χρήσιμα στον πόλεμο κατά της φτώχειας που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με διάφορα κοινωνικά προγράμματα.

1η Γιορτή Λίμνης Δοϊράνης

Την 6η, 7η και 8η Ιουλίου στη Δοϊράνη και στην περιοχή του Μουσείου λίμνης, πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή λίμνης με θέματα: τη μεταλλεία χρυσού, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.  Η γιορτή είχε σαν στόχο να υπερβεί το «εγώ» και να δώσει έμφαση στο «εμείς». Το «Εμείς» αλληλέγγυα, χωρίς τους «άλλους από πάνω», πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει απάντηση στα αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα.  Τη γιορτή οργάνωσαν η Οικοκοινωνική Δράση, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο, ο Όμιλος Φίλων Λίμνης «Δόβηρος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου και η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς.

Ερώτηση ΚΚΕ για τα αποθεματικά των Μετοχικών Ταμείων των στρατιωτικών

Είναι γνωστό ότι με το υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεματικών των Μετοχικών Ταμείων των στρατιωτικών αλλά και με αποφάσεις των κατά πλειοψηφία, διορισμένων και συνακόλουθα ελεγχόμενων από την εκάστοτε Κυβέρνηση, διοικήσεων των ταμείων αυτών, έχει επέλθει μείωση κατά 41% και άνω των μερισμάτων των δικαιούχων μερισματούχων συνταξιούχων. Αυτό δικαίως έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους ενδιαφερόμενους όπως εμφαίνεται και στην από τον Ιούνη του 2012 κοινή ανακοίνωση φορέων στις ένοπλες δυνάμεις και αποστράτων.

Ανακοίνωση συλλόγου καρκινοπαθών ν. Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος»

Στην πόλη του Κιλκίς παρατηρήθηκαν περιστατικά όπου παρουσιάζονται άτομα τα οποία λειτουργούν ως μέλη Συλλόγων Καρκινοπαθών ζητώντας οικονομική ενίσχυση.
Ενημερώνουμε τους πολίτες του Νομού Κιλκίς ότι ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα άτομα, δεν γνωρίζουμε εάν προέρχονται από άλλους Συλλόγους Καρκινοπαθών και φυσικά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη φερεγγυότητά τους.

Συνάντηση Λαπόρδα με τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας είχε συνάντηση με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και Υπεύθυνο του τμήματος διεθνών συνεργασιών της ΕΤ3 κ. Παντελή Σαββίδη. Ο κ. Λαπόρδας πρότεινε στον συνδημότη δημοσιογράφο να είναι ο ομιλητής στην εκδήλωση που θα γίνει για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Παιονίας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων <Αξιουπολίτικα> . Η συνάντηση ήταν σε πολύ φιλικό κλίμα και ο Δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή του κ. Σαββίδη για την προβολή της περιοχής μας, ως έναν από τους συμβατικότερους τουριστικούς προορισμούς της Β. Ελλάδας. Ο Αξιουπολίτης δημοσιογράφος δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Παιονίας, που θα προβληθεί από το κρατικό κανάλι.

Επίσκεψη Λαπόρδα στον Ομαλό Παιονίας

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ .Αθανάσιος Λαπόρδας επισκεύτηκε τον Ομαλό, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ .Γ. Αναστασιάδη, και τον Πρόεδρο του Πενταλόφου Ομαλου κ. Εμεξεζίδη Χρήστο, και συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα υδροδότησης που απασχολούν το χωριό τους αρκετά χρόνια. Ο κ. Λαπόρδας ενημέρωσε τους κατοίκους ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, ο Δήμος εξοικονόμησε κονδύλια και γίνεται το έργο ‘’Υδροδότησης’’ της περιοχής τους , με το οποίο θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του Ομαλού.

Διάψευση «φήμης» για κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στο Κιλκίς

Τις τελευταίες ημέρες -διαμέσου ειδησεογραφικών ιστοσελίδων- είδε το φως της δημοσιότητας η «είδηση» περί «κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς». Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής μας Ενότητας τέθηκαν σε συναγερμό και αμέσως ξεκίνησε η σχετική έρευνα. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι κανένα κρούσμα δεν αναφέρθηκε σε καμία τοπική Υγειονομική Μονάδα, ούτε και στο καθ’ ύλη αρμόδιο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

24χρονος έκλεψε καντήλια από εκκλησία στην Ημαθία

Συνελήφθη χθες (16.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 24 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, στην Αγκαθιά Ημαθίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών συνελήφθη ο προαναφερόμενος να έχει αφαιρέσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, (5) ασημένια καντήλια και (1) μπρούτζινο κηροπήγιο με σταυρό. Τα αφαιρεθέντα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Συνελήφθη 49χρονος για ναρκωτικά στον Κορινό Πιερίας

Συνελήφθη χθες (16.07.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στον Κορινό Πιερίας, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) δενδρύλλια κάνναβης ύψους (3) μέτρων το καθένα τα οποία τα καλλιεργούσε σε παρακείμενο οικόπεδο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Συνελήφθη 30χρονος για ναρκωτικά στη Νάουσα Ημαθίας

Συνελήφθη χθες (16.07.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στη Νάουσα Ημαθίας, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012, και ώρα 12.00 π.μ. στο ξενοδοχείο DIVANI METEORA, στην Καλαμπάκα, υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Μαγειρία προέδρου της Π.Ο.Π.Σ.ΒΛΑΧΩΝ. και προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας η κατά τα οριζόμενα στο καταστατικό συγκρότηση σε σώμα του πρώτου Δ.Σ της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας, το οποίο έχεις ως εξής:

Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων σχολικού έτους 2012-2013

Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων σχολικού έτους 2012-2013.
Υποψήφιοι για υποβολή Αίτησης-Δήλωσης είναι:

Οδοιπορικά τέλος για στρατιωτικούς! Απαίτηση της τρόϊκας που "περνάει" στη κυβέρνηση

Ψάχνουν να “βαφτίσουν” τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών. Προς τα εκεί οδεύει η υπόθεση με τη μείωση του 12%!
Ο ΥΕΘΑ μετά από κάθε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο κάνει λόγο για μάχη που δίνεται και πρέπει να είναι νικηφόρα, ωστόσο οι πιέσεις που θα ασκηθούν από τη τρόϊκα θα είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτικές!

Το τέλος του Aids; Ελπίδες από νέο φάρμακο πρόληψης

Πολύ κοντά στον έλεγχο της ασθένειας που έχει σκοτώσει από τη δεκαετία του ’80 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει τρομοκρατήσει άλλους τόσους, το Aids, φαίνεται ότι βρίσκεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ελπίδες μάλιστα γεννιούνται πλέον από τη δημιουργία και έγκριση στην Αμερική ενός νέους φαρμάκου που δρα προληπτικά κατά της νόσου.

Μείωση 30% στο Δημόσιο χωρίς απολύσεις

Τελικά και τα στελέχη της τρόικας φαίνεται να συμφωνούν πως με τη μείωση των μισθών, αλλά και τις αποχωρήσεις υπαλλήλων το κόστος του κράτους θα μειωθεί τόσο ώστε δεν θα είναι αναγκαίες οι απολύσεις υπαλλήλων Οι τροϊκανοί φαίνεται να δέχονται πως η αναδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου με την παράλληλη μείωση λόγω αποχωρήσεων είναι αρκετή.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ αδειάζει επιστημονικά Πρυτανεία και Συμβούλιο περιβάλλοντος

Την περασμένη Παρασκευή το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο τονίζει και υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα, που έχει για την Ελληνική οικονομία, η αξιοποίηση των ορυκτών πρώτων υλών της χώρας. Μάλιστα οι γεωλόγοι του ΑΠΘ, καλούν την πολιτεία να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα στη διαχείριση αυτού του ζητήματος, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή πρόκληση για την Ελλάδα. Ξεκαθαρίζουν επίσης προς πάσα κατεύθυνση, πως "βαρύνουσα επιστημονικά άποψη" σε τέτοιας φύσεως ζητήματα έχουν κυρίως αυτοί...

Στουρνάρας-Στυλιανίδης: Αύξηση συντελεστών δόμησης αντί για ρευστό για τις απαλλοτριώσεις

Προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων με την αποζημίωση από το κράτος των πολιτών για τις απαλλοτριώσεις, αντί της καταβολής χρημάτων με τη μεταφορά των συντελεστών δόμησης σε άλλα οικόπεδα των δικαιούχων έχει στα σχέδιά της η κυβέρνηση. Το θέμα στο οποίο εμπλέκονται και οι ΟΤΑ συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εσωτερικών Ε Στυλιανίδη.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Επιστολή Σαμαρά προς στους υπουργούς – Τέρμα σπατάλες και γραφειοκρατία- Επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για νοικοκύρεμα του κράτους·Μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης: - Κρίσιμοι μήνες Ιούλιος – Αύγουστος! – Στην κορυφή η ρευστότητα με τις αποκρατικοποιήσεις·Για λόγους οικονομίας… - Δεν θα εορταστεί φέτος η Επέτειος της Δημοκρατίας – Τι ανακοίνωσε η Προεδρία
ΑΥΓΗ ·Κυβέρνηση και τρόικα – Κάθε μέτρα προσθέτουν δις και μέτρα·Στον Προκρούστη και η Παιδεία – Ετοιμάζουν δίδακτρα για τους φοιτητές·Ισπανία: - Καθημερινές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας