Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Κοπή πίτας του ΠΑΣ "Αετός" Κιλκίς


Στο πλευρό απόρων συμπολιτών ο σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας» την Καθαρά Δευτέρα

Ανακοίνωση Συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας» νομού Κιλκίς
Ο Σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας» νομού Κιλκίς την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας θέλησε να είναι δυναμικά παρών με διανομές φαγητών σε ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας.

Η αντιστοίχιση πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Δάσκαλος - συγγραφέας
Ο Έλληνας διαθέτει γνώση αλλά όχι μόρφωση. Μιλά για πολιτισμό αλλά του λείπει η πολιτική παιδεία. Δε λέει «μπράβο» σε κανένα και δεν έχει κοινή στάση στα εθνικά ζητήματα.

Τι λέει η ΛΑ.ΣΥ. για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας 
Τη σύμφυση κράτους και τοπικής διοίκησης στο Δήμο Παιονίας αποκάλυψε για άλλη μια φορά, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας. Η αφορμή δόθηκε μετά από τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου κ. Σιωνίδη σύμφωνα με την οποία "δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο λειτουργίας και απόδοσης των υπηρεσιών" ενώ η αντιπολίτευση αποδίδει το φαινόμενο σε "κλίμα τρομοκρατίας και φόβου" που προκαλεί η διοίκηση με τις επιλογές της, τόσο με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού, όσο με τη σύνταξη ενός "αναξιοκρατικού" Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που όπως λέει απαξιώνει το προσωπικό.

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ευχαριστήριο Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Το Δ.Σ. του ΕΕΣ Κιλκίς αισθάνεται την υποχρέωση και την ανάγκη να εκφράσει ομόφωνα και δημόσια τις ευχαριστίες του προς:

Και με τη βούλα, άριστη η ποιότητα των κρασιών που παράγονται στην περιοχή της Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς 
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η άριστη ποιότητα των κρασιών που παράγονται στην περιοχή της Γουμένισσας Κιλκίς μετά τα βραβεία που κατέκτησαν το 2020 στον  20ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. 

Εργασίες συντήρησης στην 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Πέμπτη 5 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

Ανάλυση του παιχνιδιού Arsenal – Olympiakos

Από τον Αναλυτή ποδοσφαίρου Τσακιρίδη Κων/νο 
Football Performance Video and Data Analyst at Pierikos FC 
Ο Ολυμπιακός ήθελε την πρόκριση και ο κ. Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα με σχηματισμό 4-3-3 το οποίο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας άλλαζε ο σχηματισμός σε 5-4-1 για να υπάρχει συνοχή των γραμμών και η ομάδα να είναι compact. 

Διανομή τροφίμων (ΤΕΒΑ) από τον Δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κιλκίς θα πραγματοποιήσει διανομή, την Πέμπτη 05-03-2020 και την Παρασκευή 06-03-2020 και ώρα 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. πίσω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ανδρέα Παπανδρέου 3) στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ, τα εξής είδη:

Ευχές για καλή Σαρακοστή από την Ακαδημία και το ΚΔΑΠ "Αλέξανδρος" Κιλκίς


"Γέρασα, Δόξα τω Θεώ"

 Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης
 -Μπήκαμε πια στα εξήντα έξι, γίναμε παππούδες. Θυμάσαι το τραγούδι που έλεγε ‘’Βρε πώς μπατιρίσαμε, που σαρανταρίσαμε’’; Εμείς εξηνταφευγαρίσαμε. Άστα βράστα, ξοφλήσαμε αδελφέ…

(Video) Παρουσίαση 10 σπάνιων ειδών της χλωρίδας του Κιλκίς


Επιμέλεια: Βασίλης Ιωαννίδης
Στο μικρό αυτό βίντεο παρουσιάζονται δέκα από τα σπανιότερα είδη της χλωρίδας του Κιλκίς που αναπτύσσονται σε περιοχές της Π.Ε Κιλκίς και σε τοποθεσίες με μοναδική ομορφιά όπως το όρος Πάικο, το όρος Κερκίνη, οι Λίμνες Δοϊράνη και Πικρολίμνη και ο ποταμός Αξιός.

Μητρόπολη Γουμένισσας: Συναγερμός ευλάβειας απέναντι στον πανικό

Υπογράφει †Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και  Πολυκάστρου Δημήτριος 
Η Γουμένισσα ως κληρικολαϊκό πλήρωμα και σύσσωμη η Παιονία εκπροσωπούμενη από τις αρχές της ΠΕ Κιλκίς και όλες τις αρχές της Παιονίας και της πόλεως, με ένα αυθόρμητο συναγερμό ευλάβειας, τίμησε πάλι την πρώτη τοπική θεομητορική επέτειο, όπως κάθε χρόνο από το 1975. Μετά από ανεπιτυχή απόπειρα φυγάδευσης της σεβασμίας εικόνος της Παναγίας δια των συνόρων, ανευρέθηκε με τρόπο θαυμστό ωσάν να καθοδηγούσε η Παναγία τους αστυνομικούς σε επίμονες έρευνες σε συγκεκριμένο χώρο. 

Αποκριάτικο πάρτι του ΚΔΑΠ "Παιδόσκοσμος"

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Παιδόσκοσμος"
Την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς περάσαμε παρέα με τα παιδιά μας σε ένα ακόμα ξέφρενo πάρτι. Οι μαθητές του Κδαπ 1,2,5,6 μασκαρεύτηκαν και συναντήθηκαν για να παίξουν και να χορέψουν Zumba και Latin σε Αποκριάτικους ρυθμούς, ενώ οι δασκάλες φρόντιζαν για το facepainting, το κέρασμα και την εμψύχωση της παρέας με διάφορα παιχνίδια. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά μας που μας γέμισαν χρώματα και όμορφες αναμνήσεις. Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Κατεπείγουσα  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου  «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 6η Μαρτίου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο  θέμα "Έκδοση ψηφίσματος - Λήψη απόφασης για τις άμεσες ενέργειες του Δήμου Παιονίας σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας (ΑΘΕ) και συγκεκριμένα στο τμήμα Χαλάστρα- Πολύκαστρο."

Κιλκίς: Πλήθος επισκέψεων για την "Ελληνίδα στον πόλεμο"

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών Κιλκισιωτών, εντυπωσίασε και συγκίνησε η "Ελληνίδα στον πόλεμο". Η έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) που εξιστορεί τη δυναμική συμμετοχή των γυναικών, από τη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους στους εθνικούς αγώνες, φιλοξενήθηκε για δύο εβδομάδες στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής. 

Συντεχνία Αρτοποιών Κιλκίς: Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Ανακοίνωση Συντεχνίας Αρτοποιών "Ο Προφήτης Ηλίας" νομού ΚιλκίςΕνόψει των εκλογών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, καλούνται τα μέλη όσοι επιθυμούν να έρθουν να δηλώσουν υποψηφιότητα για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας μας και για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος το αργότερο μέχρι της 20 Μαρτίου 2020 στα γραφεία της Συντεχνίας Αρτοποιών νομού Κιλκίς.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 έως και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 04/03-03-2020) που ισχύει από σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 έως και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.

Kιλκίς: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής - Ελευθέρας Πάλης Εφήβων & Νεανίδων



Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα "Οδηγίες και μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού"

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και ώρα 12:00, σε συνεργασία µε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, µε θέµα, "Οδηγίες σχετικά µε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό στις σχολικές μονάδες."

Erasmus+: Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς στην Ισπανία

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας Erasmus+ The Love of Reading, του οποίου την πρωτοβουλία εκπόνησης και τον γενικό συντονισμό έχει το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων στην Aguadulce της Αλμερίας στην Ισπανία. 

Ανθρώπινο δράμα και τραγωδία είναι... και όχι εισβολή (Περί προσφύγων και μεταναστών ο λόγος)

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Οι εικόνες χιλιάδων ταλαιπωρημένων προσφύγων και μεταναστών που στοιβάζονται στα σύνορα μας στον Έβρο αποτελούν ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Είναι απαράδεκτο - απάνθρωπο να «αξιοποιείται» ο πόνος αυτών των ανθρώπων για να επιτυγχάνονται συμφωνίες ή να αποσπούνται ανταλλάγματα μεταξύ ιμπεριαλιστών τακτική που ακολουθεί το φασιστικό – αστικό κράτος του Ερντογάν με την συμμετοχή της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων της χώρας μας.

Κιλκίς: Πετυχημένη ημερίδα με θέμα «Αρνητική επίδραση της οθόνης στον εγκέφαλο των παιδιών και των νέων»

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Μια πολύ αξιόλογη ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/02/2020 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και την παρακολούθησε η Γ΄ τάξη του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς. 

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα "Όψεις της τουρκικής επιθετικότητας"

Με συνεργασία του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης και της Θρακικής Εστίας Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση-διάλογος με θέμα, "Ο γίγαντας με τα γυάλινα πόδια: Όψεις της τουρκικής επιθετικότητας από την Ανατολική Θράκη και τον Πόντο, μέχρι την Συρία και την Λιβύη", το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:45-20:45 στο  Επιμελητήριο Κιλκίς.