Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Μνημόσυνο των αειμνήστων Αρχιμανδριτών π. Ραφαήλ και π. Παντελεήμονος στην Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Σας γνωστοποιούμε ότι την Κυριακή 26η Μαρτίου 2023 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί το 40νθήμερο μνημόσυνο των αειμνήστων Αρχιμανδριτών π. Ραφαήλ και π. Παντελεήμονος. Παρακαλούμε όσοι τιμούν την μνήμη τους να προσέλθουν για να συμπροσευχηθούν.

“Δια του θανάτου εις την αθανασία”

Του Βασίλη Αθανασιάδη

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία του οικισμού Πηγής της Τ.Κ. Αξιούπολης, του Δήμου μας, τελέστηκε μνημόσυνο για τους ηρωικώς πεσόντες, την 11η Μαρτίου 1941, αεροπόρους μας κατά την υπεράσπιση της πατρίδος μας εκεί στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, αυτοί ἠταν ο Ανθυποσμηναγός Στέφανος Αθ. Μαυροματίδης κάτοικος Πηγής και οέφεδρος Ανθυποσμηναγός Ματθαίος Π. Τσολακίδης κάτοικος Σχιστόλιθου Σιντικής Σερρών.

Τιρεκίδης: Τί έκαναν πρώην και νυν δημοτική αρχή για να μην είναι στο σκοτάδι, ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων, εδώ και 20 χρόνια;

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναδεικνύουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς φωτισμού στο συνοριακό σταθμό Ευζώνων, τον δεύτερο μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της χώρας. 

Ετήσια γενική συνέλευση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς
Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί με ημερομηνία πρώτης συγκέντρωσης την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023. Σε περίπτωση μη απαρτίας (50%+1 παρόντα ενεργά μέλη του Συλλόγου) η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, στις 18:30 στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Στενημάχου 2.

Είκοσι (20) νέες θέσεις μαθητών και μαθητριών για εγγραφή στο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς

Ανακοίνωση 
2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς 
Η Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς ενημερώνει πως έχουν προκηρυχθεί είκοσι (20) νέες θέσεις μαθητών και μαθητριών για εγγραφή στην Α΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σεμινάριο Ιστορίας: Συζητώντας με την Ίριδα Τζαχίλη για την Κατοχή με αφορμή μια συλλογή γραμματοσήμων

Υπογράφει ο Βλάσης Αγτζίδης
Την Παρασκευή 24 Mαρτίου 2023, 7.00μμ θα συζητήσουμε για την Κατοχή με την Ίριδα Τζαχίλη στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς και του Σεμιναρίου Ιστορίας που επιμελούμαι (Βιβλιοθήκη του Δήμου Κηφισιάς -Έπαυλη Δροσίνη, Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού).

Ιδιωτικό χρέος και τολμηρές λύσεις: Μια επείγουσα αναγκαιότητα

Του Δημήτρη Μάρδα
Υποψήφιου βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ
Καθηγητή του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών
To Ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα ανέρχεται σε 256 δις ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αν και άλλες αναλύσεις το ανεβάζουν στα 340 δις. ευρώ. Το 2020 ανερχόταν σε 242,6 δις ευρώ, ενώ το 2014 προσέγγιζε τα 147 δις ευρώ. Μεγάλο βάρος στα ποσά αυτά είναι οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως παλιών χρεών πριν το 2014, ηχούν δυσθεόρατες.

Ασφαλτικές εργασίες στην 11η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ασφαλτικές εργασίες στην 11η Επαρχιακή Οδό θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και με διάρκεια δύο (2) εβδομάδων περίπου.

(Video) Επίσκεψη Κυριακής Τομπουλίδου στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Επίσκεψη Κυριακής Τομπουλίδου στο Επιμελητήριο Κιλκίς, την Πέμπτη 23 Mαρτίου 2023.

Οδηγίες καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ανακοίνωση Αυτοτελούς Τμήμα Πολιτικής Προστασίας 
Δήμου Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από 1ης Μαΐου 2023 έως και 31ης Οκτωβρίου 2023, ενημερώνει όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, για την υποχρέωσή τους να προβούν έγκαιρα στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Φραγγίδης: «Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι εργαζόμενοι στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας»​

Kοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσαν οι κ.κ. Γιώργος Φραγγίδης και Κώστας Σκανδαλίδης, ως Υπεύθυνοι των Κοινοβουλευτικών Τομέων Υγείας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα «Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι εργαζόμενοι στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας»​.

Ομιλία ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ομιλία υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά στην συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης»

Έκλεισαν τον κύκλο τους οι Κορασίδες του ΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Αξιούπολης

Δελτίο τύπου  ΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Αξιούπολης
Το Σάββατο 18/3 οι Κορασίδες μας έκλεισαν τον κύκλο τους στην τελική φάση του Final-4 Κ-18 με ήττα 3-0 σετ από την αήττητη ομάδα και πρωταθλήτρια πλέον τους Πάνθηρες Κοζάνης.

Μαρία Σπυράκη: Από την Τουρκία ένα στα δύο τοξικά οπωροκηπευτικά στην Ευρώπη

Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Ένα στα δύο οπωρολαχανικά που εντοπίζονται με επικίνδυνες τοξικές συγκεντρώσεις ουσιών στις πύλες της Ε.Ε, προέρχονται από την Τουρκία. Η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι το υψηλό ποσοστό απορρίψεων εισαγωγών προέρχεται από τη γειτονική χώρα και επισημαίνει ότι οι έλεγχοι στα σύνορα της ΕΕ προστατεύουν τους καταναλωτές.

Κιλκίς: Πασχαλινό Bazaar από το "Χαμόγελο του Παιδιού"



Εσπερίδα στο Κιλκίς με θέμα «Ορθοδοντικά προβλήματα σε εφήβους: Το φαινόμενο του εκφοβισμού Σήμερα»

Δελτίο τύπου Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Κιλκίς και η Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς σας προσκαλούν σε εσπερίδα με θέμα: «Ορθοδοντικά προβλήματα σε εφήβους: Το φαινόμενο του εκφοβισμού Σήμερα».

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 21-3-2023, στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχπλείου Κιλκίς
Στον ποιητή Μιχαήλ Μήτρα ανήκει η αρχική έμπνευση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, πριν από 25 χρόνια, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Ο Έλληνας ποιητής, το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα γι’ αυτό.

(Video) Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Γκόλιαρη με τίτλο, "Κύπρος 1945-1974 - Κρυφές Πικρές Αλήθειες"

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς πραγματοποιησε εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση βιβλίου του μέλους του Χρήστου Γκόλιαρη, π. Σχολικού Συμβούλου Π.Ε., με τίτλο  "Κύπρος 1945-1974 - Κρυφές Πικρές Αλήθειες".
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Το βιβλίο παρουσίασαν:
· Λεοντάρης Ηλίας, Αντιστράτηγος ε.α. τ. Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Κύπρου
· Στεργιάδης Ξενοφών, Δικηγόρος