Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Αναφορά Γ. Φραγγίδη για το «Στεγαστικό Ενόπλων Δυνάμεων»


Αναφορά του Βουλευτή Γ. Φραγγίδη προς Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο για το «Στεγαστικό Ενόπλων Δυνάμεων»

Κύριοι Υπουργοί,
Σας καταθέτουμε επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που αναφέρεται στο ζήτημα της μετακίνησης των στελεχών της φρουράς Κιλκίς και Πολυκάστρου στις Φρουρές Ρεθύμνου και Ηρακλείου, και του προβλήματος της αδυναμίας εξεύρεσης κατοικιών χαμηλού κόστους ενοικίασης, αφού πρόκειται για κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές που το ύψος των ενοικίων είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ας αφήσουμε την μιζέρια επιτέλους



Του Χαράλαμπου Καραγεωργίου*
Αυτές τις μέρες νιώσαμε όλοι οι Έλληνες περήφανοι, που δύο νέα παιδιά η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς άγγιξαν την κορυφή του παγκόσμιου τένις.Δύο νέοι άνθρωποι με κόπους, θυσίες αλλά και το πηγαίο ταλέντο τους σήκωσαν την Ελλάδα μας ψηλά.

Άρθρο Γιώργου Αναστασιάδη στην εφημερίδα "στο Καρφί" του Σαββατοκύριακου

Άρθρο του Αναπλ. Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής και πολιτευτή Κιλκίς Γιώργου Αναστασιάδη στην εφημερίδα "στο Καρφί" του Σαββατοκύριακου

Το τελευταίο διάστημα έχει βγει στο φως της δημοσιότητας ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει παραχωρήσει χορτολιβαδικές εκτάσεις πολλών χιλιάδων στρεμμάτων ανά την Ελλάδα σε ιδιώτες επενδυτές για την εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων. Οι παραχωρήσεις αυτές αφαιρούν από το δυναμικό των βοσκήσιμων εκτάσεων της χώρας πλήττοντας καίρια την κτηνοτροφία ενώ ταυτόχρονα μειώνουν και τις εν δυνάμει καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μη δίνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, για το Συνέδριο Γονιμότητας


Δήλωση αναπλ. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδιας για θέματα Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ε. Αγαθοπούλου, για το Συνέδριο Γονιμότητας
Σε απόλυτο φιάσκο τείνει να εξελιχτεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας" μετά τη σωρεία αντιδράσεων πολιτών, οργανώσεων, πολιτικών προσώπων και φορέων, οι οποίοι/ες με γρήγορα αντανακλαστικά αντιστάθηκαν στο μισογυνικό, σκοταδιστικό, πατριαρχικό αφήγημα του Συνεδρίου και την προσπάθεια της οριοθέτησης των σωμάτων των γυναικών και της αυτοδιάθεσής τους μέσα από αυτό.

Ερωτήσεις, απαντήσεις και συμβουλές για νέους ανερχόμενους youtubers

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το κανάλι καθώς και συμβουλές για νέους ανερχόμενους youtubers

Δήμος Κιλκίς: Εθελοντική αιμοδοσία με υψηλό συμβολισμό

Το κοινό προσκλητήριο Δήμου Κιλκίς και Παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς για τη συμμετοχή τους στην εθελοντική αιμοδοσία βρήκε θερμή ανταπόκριση.

Η Φωτογραφία της ημέρας: Δοϊράνη


Φωτογραφία: Γιώργος Τσιμπούκας
Μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς

Τα ψάρια του Βυθού


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Μέλος του Σύριζα Κιλκίς
Η αρχαία ελληνική σκέψη δεν ήταν δογματική. Κοτζάμ Δημόκριτος και έλεγε «Δοκεί μοι». Κοτζάμ Αριστοτέλης κι έλεγε «ενδέχεται» ή «άλλως έχει». Αλλά και η δημοκρατία των Αθηνών στις αποφάσεις που έπαιρνε έλεγε: «έδοξε τη βουλή και τω δήμω». Δόγμα δεν υπήρχε τότε . Αυτό ήρθε με τις θρησκείες. Το ίδιο και η κομματική «γραμμή», που περιορίζεται σε μία άποψη. Η εξέλιξη της σκέψης δεν γίνεται πάνω σε ράγες. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν διάφορες φιλοσοφικές σχολές που συμπλήρωναν η μία την άλλη, κι αυτό ήταν ο πνευματικός πλούτος της.

(Video) Άγιος Μάρκος Κιλκίς: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Άγιος Μάρκος Κιλκίς: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στους μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις


Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στους μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Αύριο ανατέλλει μια διαφορετική ημέρα για τους τελειόφοιτους μαθητές των Γενικών Λυκείων του Δήμου μας. Καλούνται για πρώτη φορά να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία, εκθέτοντας τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής χρονιάς, η οποία κύλησε με τις δυσκολίες της ασυνέχειας και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας που αναγκαστικά μας επέβαλε η παρατεταμένη υγειονομική κρίση.

Κορωνοϊός (13/6/2021): 297 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 17 θάνατοι και 358 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 297, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 414.933 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.370 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Δρόμος Ελευθερίας του Δήμου Κιλκίς

Δρόμος Ελευθερίας του Δήμου Κιλκίς, την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Χλωρίδα στην τέχνη και τον πολιτισμό» του Κιλκισιώτη γεωπόνου και συγγραφέα Βασίλη Ιωαννίδη


Δελτίο τύπου 
Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Κιλκισιώτη γεωπόνου και συγγραφέα, μέλους της Τέχνης και αγαπητού συντοπίτη, Βασίλη Ιωαννίδη, με τίτλο «Η Χλωρίδα στην τέχνη και τον πολιτισμό» την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό, απέναντι από την Πινακοθήκη.

Θέση εργασίας στην Ποντοηράκλεια Κιλκίς (13/6/2021)


Εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της τυροκομίας ζητεί υπάλληλο καθαριότητας για εργασία στο εργοστάσιο τυροκομίας στην Ποντοηράκλεια Κιλκίς. Θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Δείτε ΕΔΩ.