Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 28/2/2021, 10:00 μ.μ.


Συλλήψεις ατόμων για (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις τεσσάρων (4) συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Χορηγία 14 ασυρμάτων για ενδοεπικοινωνία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ


Δελτίο τύπου HJ41 Καλαμαριάς "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος"
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2021 και δώρισε τέσσερις υπερσύγχρονους ασυρμάτους για την ενδοεπικοινωνία του προσωπικού, αντιπροσωπία του τμήματος American Hellenic Educational Progressive Association-ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Tom R. Maguire, τον Γραμματέα Κωνσταντίνο Αμασόγλου,τον Δντη Φιλανθρωπίας Σταμάτη Τσικρικώνη,ο οποίος και επιμελήθηκε της δωρεάς, καθώς και τα μέλη Κωνσταντίνο Κράντα (Υδντη Γραμ), Γεώργιο Τσιταγιάννη (Δντη Αθλητισμού), Ελευθέριο Φουντόπουλο (Δντη Ελληνισμού) και Αστέριο Πίτσιο.

Οι Γενναίες του Έθνους. Ο ρόλος και η παρουσία της Ελληνίδας στην Επανάσταση του 21




Υπογράφουν οι:
➤Κουτσουπιά Μαρία-Ωραιοζήλη, Δικηγόρος Αθηνών / Υποψήφια Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου, Τμήμα Νομικής Ε.Κ.Π.Α. /Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου/Διοικητικού Δικαίου / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου
Νικολοπούλου Αναστασία, Δικηγόρος Αθηνών / Π.Μ.Σ. στη Παγκόσμια Δημοσιογραφία, Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας /Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος
200 χρόνια Ελλάδα. 200 χρόνια Ελευθερία και Δημιουργία. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση! Το 2021 η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση που οδήγησε στην Απελευθέρωση, εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά. Ήταν μια νέα αρχή για την Πατρίδα, μια τεράστια αρχή. Από τον εθνικό ξεσηκωμό του 1821 δεν απουσίαζε η ενθουσιώδης και ηρωική συμμετοχή των γυναικών κάθε ηλικίας και καταγωγής. Αγωνίστριες από κάθε κοινωνική τάξη και τόπο έσπευσαν να συμβάλουν στην εξέγερση, αψηφώντας τον πανίσχυρο οθωμανικό στρατό. Για πολύ μεγάλο διάστημα ωστόσο, η παρουσία των γυναικών στον Αγώνα δεν είχε εκτιμηθεί επαρκώς.

Μαγειρεύουμε με τον Παναγιώτη Πιτσώλη - Παραδοσιακός Ντάκος

Ο Σ. Παραστατίδης στη διαδικτυακή συζήτηση "Σοσιαλδημοκρατία: Νέες απαντήσεις μετά την πανδημία"

Ο Τι είπε ο Στέφανος Παραστατίδης στη διαδικτυακή συζήτηση "Σοσιαλδημοκρατία: Νέες απαντήσεις μετά την πανδημία", την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Πρόοδος είναι η βαθιά μας πίστη ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο από το παρόν και το παρελθόν. Προοδευτική πολιτική είναι η πεποίθηση πως τα πράγματα δεν είναι δοσμένα απ’ την ανθρώπινη φύση, αλλά μπορούν να αλλάξουν, με βούληση, σχέδιο κι επιμονή.

Γ. Αναστασιάδης: Η επανάληψη των ίδιων λαθών από την κυβέρνηση οδηγούν δυστυχώς τη χώρα μας στο τρίτο επιδημιολογικό κύμα


Ένα συγκριτικό γραφημάτων ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αναστασιάδης σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη μη αποφυγή του τρίτου επιδημιολογικού κύματος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα ακόλουθα:

Κορωνοϊός (28/2/2021): 1.269 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 36 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.269, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 191.100 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.671 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Άνθη που βρωμάνε και ζέχνουν από αηδία και σαπίλα


Του Θέμη Ναούμη
Και να! Ξαφνικά όλοι πέφτουν απ' τα σύννεφα. Και ξαφνικά κανένας δεν το γνώριζε. Και όλοι μένουνε με το στόμα ανοιχτό. Σεξουαλικά σκάνδαλα ξεφυτρώνουν σαν άνθη από παντού. 

(Video) Απολύμανση σχολικών μονάδων του Κιλκίς, λόγω 3 κρουσμάτων κορωνοϊού

Απολύμανση σχολικών μονάδων του Κιλκίς, λόγω 3 κρουσμάτων κορωνοϊού, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την πρωτοβουλία "75UN-75Trees UNAI SDG7"


Η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) ενέκρινε χορηγία δύο χιλιάδων ευρώ για την υλοποίηση δράσεων της διεθνούς Πρωτοβουλίας «75UN-75Trees SDG7» του Ακαδημαϊκού Κόμβου του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI-SDG7).