Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" 17/5/2021


Επιστροφή στα γήπεδα
Η υπομονή που έκαναν οι μικροί μας φίλοι ήταν τεράστια, αλλά και το χαμόγελό τους που επέστρεψαν στις προπονήσεις ακόμη μεγαλύτερο. Ο Αλέξανδρος Κιλκίς επέστρεψε στις προπονήσεις, με το Αθλητικό μας Κέντρο να υποδέχεται το απόγευμα της Δευτέρας πλήθος παιδιών.

Γνωρίζετε πότε εμφανίστηκε το «παπάκι»;


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Γνωρίζετε πότε εμφανίστηκε το «παπάκι»;
Δηλαδή το γνωστό σύμβολο @ που χρησιμοποιούμε στις διευθύνσεις των e-mails;
Από την έως τώρα έρευνα, η πρώτη εμφάνισή του είναι σε μια βουλγαρική μετάφραση ενός ελληνικού χρονικού που γράφτηκε από τον λόγιο Κωνσταντίνο Μανάση το 1345 όπου το σύμβολο @ υπάρχει στη θέση του κεφαλαίου γράμματος άλφα «Α» στη λέξη Αμήν.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά

Ανακοίνωση 
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «London Eye» και τον κο Περπερίδη Κωνσταντίνο για την ευγενική δωρεά ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στο σχολείο μας.
Οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας που αξιοποιούν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, απαιτούν την προμήθεια και χρήση σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. 

Αξιοζήλευτες πρωτοβουλίες κοινωφελούς προσφοράς από τις δύο μητροπόλεις του νομού Κιλκίς


- Γενναιοδωρία στο Νοσοκομείο Κιλκίς εις μνήμην μακαριστού Μητροπολίτου Εμμανουήλ

- Έκκληση σε εταιρείες, φορείς και πολίτες για συμπαράσταση στα δύο Νοσοκομεία και στα Κ.Υ
Υπογράφει 
†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στη διανυόμενη περίοδο (την Αναστάσιμη ως προς το λειτουργικό πυρήνα και την εκκλησιαστική της βίωση), με πρωτοβουλίες του Σεβ. Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, του και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου, σημειώθηκαν και προγραμματίζονται αξιοζήλευτες πρωτοβουλίες κοινωφελούς προσφοράς.

(Video) Με τρία απορριμματοφόρα ενισχύεται η καθαριότητα του Δήμου Κιλκίς

Με τρία σύγχρονα απορριμματοφόρα που διαθέτουν ολοκαίνουρια υπερκατασκευή ενισχύεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του Κιλκίς.

Ο ΥΠΑΑΤ Σπ. Λιβανός υπέγραψε τις συνδεδεμένες ενισχύσεις για βοοειδή και αιγοπρόβατα


Συνδεδεμένες ενισχύσεις για το κρέας των αιγοπροβάτων και των βοοειδών, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και η υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Κορωνοϊός (17/5/2021): 1.402 νέα κρούσματα (14 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 56 θάνατοι και 647 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.402, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 378.485 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.324 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αγαθοπούλου: Τα «ήξεις αφήξεις» του Υπουργού Δικαιοσύνης

Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου, αναπλ. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συνεδρίαση για την β’ ανάγνωση του ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο
Τις διαρκείς αντιφάσεις και τα ήξεις αφήξεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, καθώς και το διάτρητο του νομοσχεδίου, ανέδειξε η βουλεύτρια και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για ζητήματα Ισότητας, κ. Ε. Αγαθοπούλου, για μια ακόμη φορά, κατά την διάρκεια της β΄ ανάγνωσης του ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο, στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Ν.Δ., μιλά στη Γνώμη στους Θωμά Μαρκόπουλο και Μπάμπη Καραγεωργίου


Ο νεαρός κύριος Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Ν.Δ., μιλά στη Γνώμη στους Θωμά Μαρκόπουλο και Μπάμπη Καραγεωργίου 

Ο Νίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Συγκριτική Πολιτική Οικονομία από το London School of Economics της Μεγάλης Βρετανίας.

Ν.Δ. Κιλκίς: Το νομοσχέδιο Προστασίας της Εργασίας δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Το νομοσχέδιο Προστασίας της Εργασίας είναι πρώτα από όλα μια μεγάλη παρέμβαση που επικαιροποιεί την εργατική νομοθεσία, η οποία σε μεγάλο βαθμό δεν έχει αλλάξει από το 1982, όταν δεν υπήρχαν το ίντερνετ, η τηλεργασία και η δομή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας ήταν πολύ διαφορετική. 

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης, ημέρα περισυλλογής


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί σοβαρή ένδειξη αποφασιστικότητας της χώρας να διεκδικήσουν το αυτονόητο στο πλαίσιο ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής με τους ανατολικούς γείτονές μας.

Σιωνίδης: Επίσκεψη Μαργαρίτη Σχοινά και τουριστική προβολή της Παιονίας


Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Η δυναμική ένταξη της αρχαίας Ευρωπού στον ιστορικό και τουριστικό χάρτη της Ευρώπης, με την αξιοποίηση του ονόματός της και του προσδιορισμού της ως "Ευρωπαίων η πόλις" αποτελούσε σημαντικό ζήτημα για την τουριστική προβολή της Παιονίας.

Αναγέννηση Πλαγιάς: Μεγάλη νίκη, ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο


Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς
Με ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του κυρίου στόχου, δηλαδή την παραμονή στην γ' εθνική κατηγορία, συνέχισε η ομάδα εκπρόσωπος του νομού Κιλκίς Αναγέννηση Πλαγιάς τις υποχρεώσεις της - το απόγευμα της Κυριακής - στον εκτός έδρας αγώνα της, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου το Κιλκισιώτικο συγκρότημα επικράτησε του τοπικού ΠΑΟΚ με το ευρύ σε έκταση σκορ 6-1.

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Φαίδωνας Κοτσαμπόπουλος μιλά στη Γνώμη στον Χαράλαμπο Καραγεωργίου.


Συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW κ. Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο στον Χαράλαμπο Καραγεωργίου.
Αρχικά πριν προχωρήσουμε στα επιμέρους θέματα θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για σάς.
Γεννήθηκα και πέρασα τα σχολικά μου χρόνια στο Κάϊρο της Αιγύπτου. Η καταγωγή των γονιών μου είναι από Κωνσταντινούπολη και Καισάρεια με στοιχεία από Χίο και Σάμο. Αποφοίτησα από την Γερμανική Ευαγγελική Σχολή Καΐρου και την εκεί ελληνική Αμπέτειο Σχολή. 

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας


Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδιας για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας
Διεθνής ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας σήμερα και περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο εξακολουθούν να ποινικοποιούν τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα συνεχίζουν να βιώνουν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλήματα μίσους και διώξεις τόσο στις χώρες καταγωγής τους όσο και στις χώρες που καταφεύγουν για να γλυτώσουν από φυλακίσεις, διαπόμπευση ακόμα και θάνατο.

Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 103ης Επετείου της Μάχης του Σκρα

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 ο εορτασμός της 103ης Επετείου της Μάχης του Σκρα, εφαρμόζοντας τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Σκοτώθηκε 49χρονος σε τροχαίο στη Βέροια


Σήμερα (17 Μαΐου 2021) το πρωί στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου της Εγνατίας Οδού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικό στηθαίο και μεταλλική κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Απαιτούμε συνολική ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αντί να αντιμετωπίσει τα υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης, επιχειρεί να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες σε μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, υποσχόμενη λιγοστές «οάσεις αριστείας» σε μια γενικευμένη εκπαιδευτική έρημο. Επιμένει σε μια διχαστική πολιτική, με αιχμή την ίδρυση Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει, αλλά αντίθετα ενισχύει την ανισότητα και την κοινωνική αδικία. 

(Video) Τρία νέα απορριματοφόρα ρίχνονται στη μάχη, για την καθαριότητα του Δήμου Κιλκίς

Τρία νέα απορριματοφόρα ρίχνονται στη μάχη, για την καθαριότητα του Δήμου Κιλκίς, τη Δευτέρα 17 Μαϊου 2021