Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2006 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Αφιέρωμα στην πρώτη πραγματικά καλη ψηφιακή κάμερα (2005)

Φροντιστήριο Fibonacci: Έλα κι άσ' το πάνω μας

Η Σοσιαλιστική Προοπτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας


Δελτίο τύπου Σοσιαλιστικής Προοπτικής
Τη δεκαετία των μνημονίων η Ελλάδα ξεκίνησε με ένα εθνικό χρέος της τάξης του 125% του ΑΕΠ και έφτασε σήμερα στο 215% του ΑΕΠ με προοπτική καθόλου καλή. Είναι μια χρεοκοπημένη χώρα εδώ και καιρό και οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν ενώ θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και να έχει ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός περί του πρακτέου χωρίς περικοκλάδες. 

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Αυτά είναι τα ολιγομελή τμήματα που δεν εγκρίθηκαν


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς απαιτεί την έγκριση των παρακάτω ολιγομελών τμημάτων που δεν εγκρίθηκαν στο Νομό Κιλκίς.

Καλύτερες και ταχύτερες διαδικασίες επίσημης μετάφρασης μέσω του metafraseis.services.gov.gr


Κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Με ψηφιακό τρόπο, απλούστερα, ταχύτερα και με ασφάλεια εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία επίσημης μετάφρασης εγγράφων του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr.

Σούπερ προσφορές εγγραφής από τον Α.Σ. ΑΘΛΟΣ Κιλκίς


Ανακοίνωση Α.Σ. ΑΘΛΟΣ Κιλκίς
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς έχουν Ξεκινήσει. Τα μαθήματα ξεκινούν μαζί με τα σχολεία. Πρόλαβε κάνε την εγγραφή σου και τηλεφωνικά στο τηλ.23410 76465 καθημερινά από 18.00 έως 21.00 και πάρε τις Σούπερ Προσφορές επανεγγραφής στον ΑΘΛΟ.

ΤΕΧΝΗ Κιλκίς: Συναυλία -αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς διοργανώνουν συναυλία-αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9 το βράδυ, (ώρα προσέλευσης 8.30μ.μ.) στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό, (απέναντι από την Πινακοθήκη) με το μουσικό σχήμα του Φίλιππου Μαχαίρα.

Συνάντηση αντιπροσωπείας Χέρσου με το Δήμαρχο Κιλκίς για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στο Γενικό Λύκειο Χέρσου


Αντιπροσωπεία αιρετών, εκπαιδευτικών και γονέων από την Κοινότητα Χέρσου επισκέφθηκε σήμερα εκτάκτως το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και ζήτησε την υποστηρικτική συνδρομή του για την ομαλή λειτουργία του Γενικού Λυκείου Χέρσου μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να μην εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα των ομάδων μαθητικού προσανατολισμού του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος.

Λαογραφικά του Σεπτεμβρίου


Του Κώστα Μπούζα
Τον ονόμασαν και Σπορτιάτη και Τρυγητή και Τρυγομηνά και Τρύγο και Πετιμεζά και Πρωτοβρόχια και Ορυκτολόγο και Χινόπωρο κι Αγιονικήτα και Σταυριάτη. Δεν είναι άλλος από τον Σεπτέμβριο που σηματοδοτεί την αρχή του Φθινοπώρου, της εποχής δηλαδή που φθίνουν οι οπώρες. Ταυτόχρονα αποτελεί χρονικό ορόσημο της εξόδου από την ραστώνη του καλοκαιριού και του νέου ξεκινήματος. 

Η Ειδομένη συνοδοιπορεί με τις τεχνολογίες


Ανακοίνωση 
Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία είναι ραγδαίες. Πολλές εφαρμογές παρουσιάζονται καθημερινά και ο καθένας προσπαθεί να προσαρμοστεί επιλέγοντας τις κατάλληλες για την καθημερινότητά του.

Το ρολόι



Του Φώτη Μισόπουλου
Τότε ποιος ο λόγος που άλλαξαν το όνομά του, αφού δεν θα του αλλάξει την τύχη του;
WILLIAM FAULKNER [1]

Ανασχηματισμός, εξοστρακισμός ή αλαζονεία;


Γράφει η Σοφία Ψαρρά
Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς

Ο εκάστοτε ανασχηματισμός εμπεριέχει δυσκολία για την εκάστοτε κυβέρνηση. Αποτελεί διαδικασία αυτοκριτικής και ανάλυσης λαθών ή αστοχιών, η οποία καταλήγει στην επανεκκίνηση. Ο Πρωθυπουργός έκανε χρήση του “εργαλείου” αυτού μετά από ένα καλοκαίρι πανδημίας, εγκληματικότητας και πυρκαγιών. Οι πολιτικές επιλογές λαμβάνουν χώρα σε ένα πλαίσιο συνθηκών, που εν προκειμένω διαμορφώθηκε στους τρεις προαναφερθέντες τομείς. Εκεί, στόχευσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εργασίες καθαρισμού τεχνικών στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Εδεσσας


Εργασίες καθαρισμού τεχνικών στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Εδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή


Η αναβάθμιση, βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός διασυνδετήριων οδικών αξόνων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Πέλλας, με επίκεντρο τον οδικό άξονα που συνδέει τον Αρχάγγελο Πέλλας με το Σκρα Κιλκίς, συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας, Ανδρέας Βεργίδης και Ιορδάνης Τζαμτζής, αντίστοιχα.

Φραγγίδης: Ευγνωμοσύνη στον οικουμενικό και «τεράστιο» Μίκη Θεοδωράκη, που περνά σήμερα στην αθανασία, αφήνοντας φτωχότερο τον πολιτισμό μας


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Θρηνούμε σήμερα την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, που σημάδεψε με τη ζωή και το έργο του τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πολυάνειο Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς


Ξεκίνησαν χθες 1 Σεπτέμβρη 2021 οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς. Η γραμματεία θα λειτουργεί για πληροφορίες καθημερινά 10:00 π.μ. - 1:00μ.μ. και 6:00 - 8:30.μ.μ. τηλέφωνο επικοινωνίας 2341028623

Επίσκεψη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ στον Αντιπεριφερειάρχη και στο Δήμαρχο Κιλκίς


Επίσκεψη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς
Τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) Παύλο Μαρινάκη υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 2/9/2021, 6:04μ.μ.


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα οπλισμό

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή συναδέλφων τους των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που κατέχουν παράνομα οπλισμό.

Κορωνοϊός (2/9/2021): 2.840 νέα κρούσματα (35 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 33 θάνατοι και 362 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.840, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 593.668 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 173 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.456 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μεγάλες μετεγγραφικές "βόμβες" για την ΚούΠα Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΚούΠα Κιλκίς
Ο σύλλογός μας με ιδιαίτερη χαρά, έχει την τιμή να ανακοινώσει τις μεταγραφικές μας κινήσεις οι οποίες και θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθεια της Ανδρικής μας ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

Νίκος Νίτσας: Η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών της Θεσσαλονίκης έχει εμβολιαστεί...


Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Υπόμνημα στον πρωθυπουργό απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του συλλόγου και οφθαλμίατρος χειρουργός Νίκος Νίτσας. Με αφορμή την επίσκεψη εργασίας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη, ενόψει εγκαινίων της ΔΕΘ, ο κ. Νίτσας έκανε ένα μίνι απολογισμό των προσπαθειών του ιατρικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ελλείψεις και χρόνιες παθογένειες. Παραθέτουμε τα βασικά σημεία του υπομνήματος:

Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί στο Κιλκίς για ληστεία


- Με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν 5 αλλοδαπούς και τους αφαίρεσαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν να τους κατακρατούν παράνομα και να τους εκβιάζουν
Ζητούσαν χρήματα από συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους απελευθερώσουν
Συνελήφθησαν χθες (1 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, τρεις αλλοδαποί άνδρες και ένας ανήλικος αλλοδαπός, για ληστεία σε βάρος πέντε αλλοδαπών ανδρών.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή ρευματοδότησης αύριο σε Γερακαριό, Δίβουνο, Βάθη, Άνω και Κάτω Θεοδωράκια


Διακοπή ηλεκτροδότησης προγραμματίζεται αύριο Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 έως τις 14:00 στους οικισμούς Γερακαριό, Δίβουνο, Βάθη, Άνω και Κάτω Θεοδωράκια λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο της περιοχής.

Κατασκήνωση 2021 στο Ράντσο Κιλκίς

Κατασκηνωτικές δράσεις παρέα με τα άλογα έζησαν μικροί και μεγάλοι στο Ράντσο Κιλκίς, από την Παρασκευή 27 Αυγούστου έως την Κυριακή 29 του μηνός. Τις δράσεις διοργάνωσε ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς για τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του.

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 23 έως και τις 29 Αυγούστου 2021 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.212.664 ευρώ.

(Video) Κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων, στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς

Κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων, στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021.

(Video) Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς: Η ξεκάθαρη και αξιόπιστη επιλογή

Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς, Σεπτέμβριος 2021: Η ξεκάθαρη και αξιόπιστη επιλογή