Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα

Τη δυνατότητα επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποσυνδέθηκαν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία προωθήθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Βρέθηκε πήλινη πλάκα στην περιοχή της Ολυμπίας, η οποία διασώζει 13 στίχους της ξ Ραψωδίας της Οδύσσειας

Κατά την διεξαγωγή της επιφανειακής - γεωαρχαιολογικής έρευνας, στο πλαίσιο του τριετούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Ο πολυδιάστατος χώρος της Ολυμπίας», που πραγματοποιείται σε θέσεις γύρω από το ιερό υπό τη διεύθυνση της Δρ. Ερωφίλης-Ίριδας Κόλια, Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ηλείας σε συνεργασία με τους καθηγητές Franziska Lang, Birgitta Eder, Andreas Vött και Hans-Joachim Gehrke του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και των Πανεπιστημίων Darmstadt, Tübingen και Frankfurt am Main, εντοπίστηκε και συνελέγη ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εύρημα. 

ΕΟΦ: Αποσύρονται αντιυπερτασικά φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη

Την απόσυρση φαρμάκων που περιέχουν τη δραστική ουσία βαλσαρτάνη ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ανάκληση αποφασίσθηκε διότι στο εργοστάσιο της Zhejiang Huahai PHARMACEUTICAL CO.LTD, στο Linhai της Κίνας όπου παράγεται δραστική ουσία βαλσαρτάνης ανιχνεύθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο η πρόσμιξη N-Nitrosodimethylamine (NDMA) που θεωρείται πιθανός καρκινογόνος παράγοντας.

Προσκύνημα νέων ζευγαριών στο Σταυρό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άνω Μηλιά Πιερίας

Το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου 2018, κατέφθασαν στην Άνω Μηλιά Πιερίας 170 νέοι, από τη Νεανική Συντροφιά της ενορίας Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, όπου συναντήθηκαν με μέλη της αντίστοιχης Συνάξεως της ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης.

"Αργυρουπολίτικα 2018" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης Κιλκίς


Αντάμωμα - πανηγύρι 2018 στη Φύσκα Κιλκίς


Ανάδειξη των στρατιωτικών μνημείων και μουσείων του Κιλκίς

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς/Γραφείο Τουρισμού Κιλκίς εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει τη συμμετοχή της στην προσπάθεια ανάδειξης των Στρατιωτικών μνημείων και Μουσείων που έχουν αναφορά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τίτλο στο Καζακστάν η δική μας Άννα Τσομπάνη

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Kick boxing Άννα Τσομπάνη θα διεκδικήσει παγκόσμια ζώνη στο Αλμάτι του Καζακστάν τον Νοέμβριο. Ο αγώνας θα είναι ένα Super Fight στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος της IBU Kyodokyokushin. 

Βουλή: Εισήγηση Γεωργαντά στο Νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το έργο καταπολέμησης κουνουπιών εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα. 

Τα νέα του Αθλητικού Κέντρου Alexandros Sport Center (10/7/2018)

Δελτίο τύπου Αθλητικού Κέντρου Alexandros Sport Center
Ακαδημίες στίβου στον «Αλέξανδρο» γιατί πρέπει να εμπιστευτούμε τα παιδιά μας σε «καλά χέρια» τα οποία θα χαράξουν εκτός από σώμα και την ψυχή τους και σε συνεργασία με την οικογένεια και το σχολείο, θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους.
Γονείς δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας, έστω και για λίγο, να γνωρίσει και κάτι άλλο. Μπορεί να βρει αυτό που θέλει στον στίβο , αυτό για το οποίο είναι γεννημένο. 

Τελετή λήξης του ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος
Σας προσκαλούμε όλους στην Τελετή Λήξης του ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος με πολλές ανοιχτές δράσεις για όλα τα παιδιά.

Video: Νίκη για την Εθνική παίδων Χάντμπολ στο Κιλκίς


Η Εθνική παίδων Χάντμπολ επικράτησε της Ρουμανίας με 29-28 στο διεθνές φιλικό του Κιλκίς, την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018. Η Εθνική ομάδα U-16 νίκησε τη Ρουμανία μπροστά σε 300 θεατές στο κλειστό του Κιλκίς, στο πλαίσιο της κοινής προετοιμασίας των δύο ομάδων.

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μετά από το επιτυχημένο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron - The Athens Concert Hall, σειρά έχει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πανήγυρις Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου


Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Μεταλλικιώτες αγωνιστές και αγωνίστριες

Ανακοίνωση παραρτήματος Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ 
Την Κυριακή 15 Ιούλη 2018, στις 10:30 το πρωί, το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει στο χωριό Μεταλλικό του Κιλκίς, την ετήσια εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Μεταλλικιώτες αγωνιστές και αγωνίστριες, που έδωσαν τη ζωή τους στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες του 20ου αιώνα, στον ιταλοελληνικό πόλεμο, στην Εθνική Αντίσταση με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ κατά την κατοχή, με το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας την περίοδο 1946-1949. 

Το ΚΔΑΠ Kinesis for Kids ευχαριστεί θερμά...

Ευχαριστήριο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ Kinesis for kids, με την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτησεων για το ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό - αθλητικό πρόγραμμα μας, μέσω ΕΣΠΑ του προγράμματος "Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής", αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει κάθε γονέα ξεχωριστά για την επιλογή της δομής μας για τη σχολική χρονιά (Σεπτέμβριος 2018 - Ιούλιος 2019).