Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Συμπληρώνονται σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2022, σαράντα οκτώ έτη από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του 
ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ 

Συμπληρώνονται σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2022, σαράντα οκτώ έτη από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Σαράντα οκτώ έτη από την ημέρα που το όραμα του αείμνηστου ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου, πήρε σάρκα και οστά.

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας στην Αργυρούπολη Κιλκίς


Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 3/9/2022, 9:53 μ.μ.

Συλλήψεις για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθη χθες (2 Σεπτεμβρίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει 3 αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Ποιος θα σταματήσει επιτέλους αυτή την αθλιότητα με τους εισαγόμενους “επαγγελματίες επαίτες” στο Κιλκίς;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πανίκας Μαύρος
Σαββατιάτικο παζάρι στο Κιλκίς σήμερα 3 Σεπτεμβρίου. Για τους εισαγόμενους “επαγγελματίες επαίτες” (οι περισσότεροι εκ Βουλγαρίας), η σημερινή ημέρα έχει στο πρόγραμμα το Κιλκίς.

Ζητείται καθηγήτρια Αγγλικών για κεντρικό φροντιστήριο στο Κιλκίς (3/9/2022)

Ζητείται καθηγήτρια Αγγλικών για κεντρικό φροντιστήριο στο Κιλκίς. Τηλ. επικοινωνίας: 6981727250.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς - Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
3 Σεπτέμβρη, 2022
Σαν σήμερα πριν 48 χρόνια, ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ένωσε όλους τους Έλληνες και πρωτοστάτησε στην εδραίωση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας. Αγωνίστηκε για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ισότητα, την ελευθερία του λόγου, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στο δημόσιο βίο. Παράλληλα, σηματοδότησε μια νέα εποχή κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των πολλών, έδωσε έμφαση στην υγεία, στην παιδεία και στην αξιοπρεπή εργασία, έδωσε όραμα και ελπίδα στον Έλληνα.

Όχημα που οδηγούσε 53χρονη, παρέσυρε και σκότωσε 78χρονη πεζή

Σήμερα (3 Σεπτεμβρίου 2022) και ώρα περίπου 10.50, στην Εθνική Οδό Έδεσσας - Φλώρινας στον οικισμό Άγρα, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 53χρονη ημεδαπή, παρέσυρε 78χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 78χρονης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας.

Περί γυναικείων εσωρούχων - Μέρος ΙΙ


Του Θανάση Βαφειάδη
Η λέξη «βράκος» δε συνηθιζόταν στην αρχαία Ελλάδα, αφού ήταν ένδυμα που φορούσαν οι Σκύθες, οι Γερμανοί και οι Γαλάτες και ήταν γαλατικής προέλευσης, όπως μας πληροφορεί ο Διόδωρος Σικελιώτης που έγραφε: «… και αναξυρίδας, ας εκείνοι (οι Γαλάτες) βράκας προσαγορεύουσιν». Βρίσκουμε, βέβαια, ότι την ονομασία «βράκος» χρησιμοποίησε η Σαπφώ κοροϊδεύοντας την αντίζηλό της Ανδρομέδα: «Τις δ’ αγροιώτης τις θέλγει νόον, ουκ επισταμένα τα βράκε’ έλκειν επί των σφύρων;». (Ποια αγρότισσα, ποιά σου πήρε τα μυαλά, που δεν ξέρει από τα πόδια της να σηκώσει τα βρακιά της;)

3ος νυχτερινός αγώνας δρόμου "Τρέχω Για Μένα " στη Γουμένισσα



EURICE FESTIVAL ΔΕΘ 2022: Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

Με σύνθημα "Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον" η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων εντός του εκθεσιακού συγκροτήματος της 86ης ΔΕΘ και μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13.

Μικρόκαμπος Κιλκίς: Πανηγυρικός εσπερινός αφιερωμένος στον Άγιο Μάμα

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ένα ήσυχο, και παραδοσιακό πανηγύρι στο χωριό Μικρόκαμπος του Νομού Κιλκίς είχαν την χαρά να ζήσουν κάτοικοι και επισκέπτες με τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του χωριού αφιερωμένο στον Εορτάζοντα Άγιο Μάμα, όπου υπάρχει παρεκκλήσι με μια ιδιαιτερότητα. 

"Μουριώτικα 2022" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουριών Το Μπέλλες"