Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Το γράμμα "Ν" και η κατάργησή του

Γράφει ο Σπύρος Μάρκου
Διευθυντής 3ου Δημ. Σχολείου Λαρίσης
Κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα. Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», νομοθέτες θα τους λέγαμε σήμερα,
με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου.

Ο Σαμαράς το Σάββατο στο Energy Club στο Κιλκίς


"Ακολουθώντας τα χνάρια του εργατικού κινήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης".


"Καλλίγραμμες" των εισπρακτικών στήνουν ραντεβού με τους οφειλέτες στο Facebook

- Επιχειρηματίας έγραψε στο Facebook ότι θα πάει διακοπές και διαρρήκτης εγκαταστάθηκε στο σπίτι του
- Χαρακτηριστικές περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση
- Ένα στα τρία παιδιά έχουν πέσει θύματα του cyber bullying
- "Οι λογαριασμοί στο Facebook δεν διαγράφονται" τόνισε ο Μ. Σφακιανάκης

Μηνιαίος απολογισμός Ιανουαρίου 2013 της Τροχαίας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του 2013, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.

Μηνιαία δραστηριότητα της Αστυνομίας. Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Ιανουαρίου 2013

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2013, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -554- άτομα και ειδικότερα: 

Ο Bane Prelevic στην πίτα του "Αετού" Κιλκίς την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

"Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του  Π.Α.Σ. "ΑΕΤΟΣ" Κιλκίς, τα παιδιά των ακαδημιών και οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να μιλήσουν με τον Bane Prelevic, έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ και του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του και θα βραβευθεί από τον σύλλογό μας για την μακρόχρονη προσφορά του στο άθλημα."

Καταγγελία - ερώτηση αναγνώστη για αυθαίρετη κατασκευή στον Εύρωπο Παιονίας

"Στην δημοτική κοινότητα Ευρωπού, και συγκεκριμένα στην τοποθεσία μοναστηράκι, υπάρχει μια ξύλινη αυθαίρετη κατασκευή που χρησιμοποιούσε ο Δήμος σε διάφορες εκδηλώσεις. Αυτό το διάστημα όμως, ο συγκεκριμένος χώρος έχει μετατραπεί σε κατάστημα.  Συγκεκριμένα ένας τοπικός επαγγελματίας, τοποθέτησε την καντίνα του και αφού έκανε τις κατάλληλες τροποποιήσεις στην ξύλινη κατασκευή την χρησιμοποιεί ως αίθουσα σερβιρίσματος της επιχείρησης του.  Με ποία διαδικασία ο δήμος του παραχώρησε την εν λόγω κατασκευή; 
Τα λόγια του κόσμου λένε ότι όλα γίνονται εν γνώσει της δημοτικής αρχής και την ανοχή της. 
Είναι δίκαιο αυτό, εις βάρος των άλλων νόμιμων λειτουργούντων επιχειρήσεων της περιοχής; 
Στην ίδια περιοχή, ένας δημοτικός υπάλληλος σε οικόπεδο του, πραγματοποιεί κατασκευή περίφραξης χωρίς την προβλεπόμενη άδεια!"

Συνάντηση εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς για τον νέο υγειονομικό χάρτη του ν. Κιλκίς

Η τοπική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, με αφορμή τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον υγειονομικό χάρτη του νομού μας, με τη διοικητική συγχώνευση των δύο νοσοκομείων, καλεί σε συνάντηση εργασίας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες του Κιλκίς, το Σάββατο 16/2 στις 19.00 στην οδό Κ. Γαβριηλίδη 8 (3ος όροφος).

Η πίτα του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς

Την πίτα του έκοψε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κιλκίς, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2012 στο Ράντσο Κιλκίς. Προσφορά από τον κ. Σ. Πατσιούρα ήταν η βόλτα με τα άλογα. Το δώρο που κέρδισε η Τζένη Μπάκα ήταν προσφορά προσφορά του καταστήματος STEP του κ. Στέφανου Λαΐδη αξίας 60 ευρώ. Οι χυμοί των παιδιών ήταν προσφορά των κρεοπωλείων Κουραλίδη. Το φλουρί αξίας 75 ευρώ δηλαδή εξάμηνη συνδρομή κέρδισε ο κ. Μακρυνιώτης.

Έπιπλα εσωτερικού χώρου με τιμές χωρίς μεσάζοντες από το Έπιπλο Sigma στο Κιλκίς


"Δικαίωμα του καταναλωτή να μην καταβάλει το αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής του"

"Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου με κεφαλαία γράμματα ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες την ένδειξη (Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ) και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα και την ένδειξη (CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED (RECEIPT-INVOICE)).

Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη

Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013) μεβασικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».

Coca Cola 3 E: Προβλέπεται απεργιακή σύγκρουση διαρκείας

Γράφει ο  Όμηρος Ταχμαζίδης 
Στους τοίχους του εργοστασίου της Coca Cola 3 E στην Θεσσαλονίκη ευρισκόταν ανηρτημένος πίνακας με το σύνθημα «Πάνω απ΄ όλα ο άνθρωπος»: με την έναρξη της κρίσης το σύνθημα αποκαθηλώθηκε και τη θέση του «ανθρώπου» πήραν οι απολύσεις- μαζί του εξαφανίστηκε και το «φιλεργατικό» προσωπείο της πολυεθνικής.

Οι 8 πιο συχνές απορίες για τη στυτική δυσλειτουργία

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πολλοί άνδρες θεωρούν ταμπού και αποφεύγουν να ρωτήσουν. Ειδικά δε, όταν το θέμα αφορά τη στύση τους, ή καλύτερα το πρόβλημα στύσης τους πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να το προσπεράσουν, παρά να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό. Σήμερα θα διαβάσετε τις 8 πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και θα βρείτε 8 χρήσιμες απαντήσεις από τον ειδικό...

«Στάινμπρουκ, ο φιλεύσπλαχνος»

Η επίσκεψη του υποψηφίου για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ στην Αθήνα και τα επεισόδια στη διανομή οπωροκηπευτικών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάζονται από το γερμανικό τύπο.

Samaras: "The structural reforms are on the way in Greece"

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
“Fiscal consolidation and structural changes, structural reforms are on the way in Greece. The big target now is recovery and growth. Therefore, Structural Funds are a key, are a guarantee to success both for Greece and Europe”.
Μετάφραση για τους Έλληνες

"Η δημοσιονομική εξυγίανση και οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Ο μεγάλος στόχος, πλέον, είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Επομένως, οι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία αποτελούν το κλειδί, αποτελούν την εγγύηση, για να πετύχει τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη."

1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για Στρατηγικά Έργα του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013»

Δόθηκε στη δημοσιότητα η 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για Στρατηγικά Έργα στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013. Το συνολικό ποσό της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 8.500.000 ευρώ, προερχόμενων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ (80%) και από εθνικούς πόρους (20%). Η περίοδος υποβολής των προτάσεων είναι από την 06/02/2013 μέχρι την 08/04/2013 στις 16:00 

Ευχαριστήριο του Γ1 τμήματος του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, ο υπεύθυνος καθηγητής του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας κ. Γουλτίδης Θεόφιλος και η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Λύσανδρο Φάσσο, για την εμπεριστατωμένη γεμάτη ευαισθησίες και πολύτιμες πληροφορίες εισήγησή του, στα πλαίσια σχετικής εργασίας των μαθητών με την ευκαιρία των εκατό (100) χρόνων απ’ την απελευθέρωση του Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 05 – 02 – 2013 στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Stop και επίσημα στο νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια

Καθαρογράφτηκε και δημοσιεύθηκε η υπ” αριθμ 460/2013 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια. Όπως είχε επιβεβαιωθεί από την προ δυόμιση μηνών κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ακολουθώντας τη σχετική εισήγηση του Δ΄ Τμήματος, στην απόφασή της ορίζει ότι:

τον συνέλαβαν για χρέη 39.412,12 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (06.02.2013) το μεσημέρι στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 65 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 39.412,12 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

ΠΑΣΥ: "Εμπαιγμός χωρίς όρια σε βάρος της φτωχής αγροτιάς από τη συγκυβέρνηση"

"Στην προκλητική κοροϊδία της αγροτιάς προχωρά η τρικομματική κυβέρνηση τη στιγμή που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της και εντείνει τη βάρβαρη αντιαγροτική – αντι-λαϊκή πολιτική.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων, που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έσπευσε να ανακοινώσει 11 μέτρα υποτίθεται για τη στήριξη των αγροτών, που μόνο σαν τέτοια δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Δήλωση Τσαυτάρη για τα αιτήματα των αγροτών

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη, αμέσως μετά τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Αρχηγούς των Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών .

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΗ · Η Τρόϊκα εσωτερικού για εργαζόμενους – παραγωγούς – Σκληρή λιτότητα και… καραμέλες ·Έσοδα – τιμές – Πάρε το ένα, χτύπα το άλλο..·Πεινασμένοι! Αυτό είναι το αποτέλεσμα του «λάθους» (σκηνές από τη χθεσινή διανομή λαχανικών… -Δεκάδες χέρια απλώνονται για λίγες ντομάτες)
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Άνεργοι – Παράταση παροχών Υγείας – Διάταξη του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας ·Σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων – Πακέτο μέτρων για τους αγρότες·Μάχες στην Πλ. Βάθης για ένα λάχανο – Έλα να μάθεις τι ζωή περνώ …