Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Αποτελέσματα 14ου τακτικού συνεδρίου της ομοσπονδίας λειτουργών τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/6/2012 και το Σάββατο 23/6/2012 στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στο αμφιθέατρο του κτιριακού συγκροτήματος ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Σ.Ε.Κ. Νέων Μουδανιών.
Στο Τακτικό Συνέδριο που συγκαλείται κάθε δύο χρόνια σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας μας, συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών Ενώσεων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) από όλη την Ελλάδα.

1ο φεστιβαλ λίμνης Δοϊράνης: Αλληλλεγγύη, αυτοοργάνωση, εναλλακτική οικολογία. Δώστε το παρών σας 6-7-8 Ιουλίου

Η "Οικοκοινωνική Δράση Ν. Κιλκίς" , το "Μετωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο", o "Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου", ο "Όμιλος Φίλων Λίμνης Δοϊράνης ΔΟΒΗΡΟΣ" και η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς διοργανώνουν ένα τριήμερο με συναυλίες, ομιλίες, προβολές, συζητήσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες για τα παιδιά, αγώνες ποδηλάτου και δρόμου, βαρκάδες και μπάνιο στην λίμνη.
Θεματικές ενότητες:
1. Τοπικό κίνημα αντίιστασης στα σχέδια για μεταλλεία στο Κιλκίς και στη Β. Ελλαδα 2.Αυτοργάνωση, αποανάπτυξη, ανταλλακτική οικονομία 3.Δίικτυα ανταλλαγής και διάσωσης παλαιών ποικιλιών σπόρων.
Θα υπάρχει κατασκήνωση για τους επισκέπτες, χωρός έκθεσης οικολογικών προιόντων από παραγωγούς, χαριστικό παζάρι!
η "ανοικτή οθόνη" ξανακτυπά με τρία φιλμ, ένα για κάθε ημέρα γύρω στις 8μμ και αμέσως μετά το τέλος της σχετικής ομιλίας του αφιερώματος του φεστιβάλ ενώ το σαββατόβαδο και μετά το τέλος της συναυλίας, αργά μέσα στη νύχτα, αφιέρωμα στο μεταμεσονύκτιο τρόμο με μια μαύρη κωμωδία για όσους έχουν αϋπνίες και αντέχουν ακόμα!!!

Όταν ο άνθρωπος χάσει την αξιοπρέπειά του χρησιμοποιεί άλλα μέσα: τη ρουφιανιά,το γλύψιμο και την υποταγή.

http://proevla.blogspot.gr
Τελικά οι συμπολίτες των “Πολιτών Αριστοτέλη”, οι συμπαθέστατοι κατά τα άλλα μεταλλωρύχοι, ξαναμίλησαν με το δικό τους εντελώς ιδιαίτερο τρόπο.
Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση στο διαδύκτιο από το επίσημο φερέφωνο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, τους “Πολίτες Αριστοτέλη”, του κειμένου”ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΛΗΣΤΕ Ή ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤ΄ΑΥΓΑ ΣΑΣ…”, οι ας πούμε εργαζόμενοι εφάρμοσαν κατά γράμμα αυτά που τους έμαθε η εταιρεία τους: να απαντάνε με έργα και όχι με λόγια και φλυαρίες όπως τα λαμόγια οι οικολόγοι. Έτσι, μετά την ανακοίνωση και δημοσίευση της Προσωρινής Διαταγής Ε.Δ 308/2012 του Ε΄ τμήματος του ΣΤΕ την Παρασκευή 29/6/12, που αναστέλλει προσωρινά τις υλοτομικές δραστηριότητες στις Σκουριές και υπό την απειλή της άμεσης απόλυσης, ανέλαβαν δράση.

Στη Λευκωσία η Τρόικα

Πηγή: Deutsche Welle
Πρεμιέρα διαπραγματεύσεων κάνει σήμερα η Τρόικα στη Λευκωσία, πρώτη εργάσιμη μέρα της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς θα επικεντρώσουν –σε πρώτη φάση- την προσοχή τους στις κυπριακές τράπεζες. Άλλωστε εκεί είναι που εντοπίζεται το βασικό πρόβλημα της Κύπρου αφού τόσο η Λαϊκή Τράπεζα, με 1,8 δις, όσο και η Τράπεζα Κύπρου με μισό δις, δεν κατάφεραν να επιτύχουν την ανακεφαλαιοποίησή τους εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, με αποτέλεσμα να προσφύγουν στο κράτος και αυτό με τη σειρά του στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.

Ανώνυμα φάρμακα και μεγαλύτερη συμμετοχή για όλους! Τι ζητά η τρόικα

Οι εκλογές πέρασαν, κυβέρνηση σχηματίσθηκε και ήρθε πάλι η ώρα να αρχίσουν οι πιέσεις από την τρόικα για μειώσεις στα κονδύλια της υγείας. Βασικός της στόχος για άλλη μια φορά να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη έστω κι αν αποτελεί μόνο το 12 με 15% της συνολικής δαπάνης για την υγεία. Τι θα ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά και τον πρώτο έλεγχο της «μικρής τρόικας» του τεχνικού τιμ δηλαδή που όλη την προηγούμενη εβδομάδα ξεσκόνιζε τα στοιχεία της Υγείας;

Η Χρυσή Αυγή έφτιαξε «κοινωνικό παντοπωλείο» αποκλειστικά για Έλληνες

Ένα «κοινωνικό παντοπωλείο», το οποίο θα διαθέτει είδη πρώτης ανάγκης μόνο σε Έλληνες, έθεσε σε λειτουργία η Χρυσή Αυγή, με στόχο να βοηθηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα μέλη του κόμματος, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, με δικές τους πρωτοβουλίες συγκεντρώνουν τα τρόφιμα και τα διανέμουν, ενώ με ανακοίνωσή του το κόμμα είπε πως οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος τους βουλευτικής τους αποζημίωσης, σε δράσεις αλληλεγγύης σε Έλληνες που έχουν ανάγκη.

Πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα το μνημόνιο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Όσο περισσότερο θα διαρκεί το μνημόνιο τόσο πιο γρήγορα θα εξαντλούνται οι κοινωνικές και οικονομικές αντοχές της χώρας» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist και υποστήριξε ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο του μνημονίου. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας είναι που θα οδηγήσει στο τέλος στην εξώθηση, στην οικειοθελή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, τη μόνη θεσμική έξοδο από την Ευρωζώνη, εξέλιξη που χαρακτήρισε «απευκταία για όλους».

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: «Ψευδή τα στοιχεία της έκθεσης που έκανε λόγο για προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κ.Ε.Δ.Ε. αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν για δήθεν προσλήψεις και μάλιστα παράνομες στους Δήμους, είναι ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Καμία μα καμία πρόσληψη δεν έγινε τα τελευταία χρόνια, αντίθετα σημειώθηκαν δεκάδες χιλιάδες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων. Κάποιες αλχημείες που έγιναν με προσθέσεις και επαναπροσθέσεις των ίδιων θέσεων για εποχικές εργασίες σε δομές πρόνοιας των Δήμων, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

ΛΑ.Ο.Σ. για την επίσκεψη της Τρόικας στην Ελλάδα

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Οι Τροϊκανοί φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Δυστυχώς όμως, από ό,τι φαίνεται, ούτε η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται το πώς μπορεί να αξιοποιήσει αυτή τη νέα πραγματικότητα. Όπερ σημαίνει, καμία ελπίδα για καλυτέρευση των όρων, των απαιτήσεων των δανειστών-δυναστών μας."

Παράταση μέχρι 10 Ιουλίου για την υποβολή των χειρόγραφων φορολογικών δηλώσεων

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά, παρατάθηκε μέχρι τις 10 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των χειρόγραφων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, που κανονικά έληγε σήμερα Δευτέρα.  Η προθεσμία ισχύει ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ
Για την ηλεκτρονική υποβολή, υπενθυμίζεται η προθεσμία λήγει στις 16 του μηνός και δεν αποκλείεται να δοθεί μία νέα ολιγοήμερη προθεσμία.
Newsroom ΔΟΛ

Κανένας σεβασμός στα παιδιά του 3ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς από βανδάλους



Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2012, 8:32 π.μ.
Με πολύ μεράκι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς καθάριζε και ζωγράφισε τους τοίχους του σχολείου στο τέλος Μαΐου. Δυστυχώς όμως οι δάσκαλοι και τα παιδιά προχθές αντίκρισαν το θλιβερό θέματα των φωτογραφιών που δημοσιεύουμε. Θα πρέπει οι δράστες να καταλάβουν πως με αυτό που κάνουν, εκτός των άλλων, χρεώνουν τους γονείς τους, σε μία εποχή, που οι οικονομικές δυσκολίες έχουν αγγίξει όλους.

Έως τις 10 Ιουλίου η οριστική προθεσμία υποβολής δηλώσεων ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από τους παραγωγούς για το έτος 201

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από τους παραγωγούς για το έτος 2012 στα γραφεία της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ.  Ωστόσο παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών που μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλλει την δήλωση ενιαίας ενίσχυσης 2012 και για το λόγο αυτό παρακαλούνται, αφού πρώτα συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και να ολοκληρώσουν την διαδικασία υποβολής δήλωσης τους.

Δηλώσεις του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, με την ευκαιρία της τοποθέτησης του λογότυπου του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Ιουλίου 2012, η τοποθέτηση του λογότυπου του νεοσύστατου Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Ο Υπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν, έκανε την παρακάτω δήλωση: