Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κιλκίς
Ο νέος Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε την Τρίτη 12-06-2018 το Κιλκίς.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση Παιδικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς


Χάρμα ιδέσθαι για όλες τις ηλικίες, η παράσταση των Παιδικών Χορευτικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς! Στην εκδήλωση με τίτλο «Στον μπερντέ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, συμμετείχαν τα Παιδικά Τμήματα και οι Εφηβικές ομάδες Κιλκίς και Πολυκάστρου. 

522 οδηγοί πέρασαν με κόκκινο την προηγούμενη εβδομάδα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 588 θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 17/22.5.2018/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Απαιτητικά τα θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού στη Φυσική και στο Α.Ε.Π.Π.

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΚΙΝΗΤΡΟ Κιλκίς 
Τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Οι ερωτήσεις διατυπώθηκαν με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν την πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης. Τα κείμενα που δόθηκαν για το σχολιασμό των πηγών ήταν κατανοητά απαιτούσαν όμως τη συνθετική ικανότητα των μαθητών.

Προσωρινή διακοπή ρεύματος από την περιοχή της Παναγίας Κιλκίς μέχρι την Κρηστώνη

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος από την κάτω πλευρά της πόλης του Κιλκίς (περιοχή Παναγίας) μέχρι τον οικισμό της Κρηστώνης την Παρασκευή 15 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 13:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Γεωργαντάς για ΤΕΙ Κιλκίς: "Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύονται"

Ανακοίνωση Γ. Γεωργαντά
Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύονται! Αυτό είναι το πόρισμα της Επιτροπής για το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης που λειτουργεί στο Κιλκίς, όπως δημοσιεύτηκε σήμερα. Δυστυχώς η διατύπωση για το ΤΕΙ Κιλκίς είναι η εξής: «Στο Κιλκίς υπάρχει σε εκκρεμότητα το ένα τμήμα εάν θα παραμείνει ή θα μετακινηθεί». 

"Δεν αποδεχόμαστε τη λειτουργία τμημάτων των 25 ατόμων στα σχολεία"

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου
Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, εκφράζουμε δημόσια την αντίθεση μας στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Κιλκίς για λειτουργία 4 τμημάτων Α' Δημοτικού στα σχολεία της περιοχής μας, με 25 μαθητές στο κάθε τμήμα.

Βαφειάδης: "Κανένας από την κυβέρνηση δεν τους παίρνει στα σοβαρά"

Γράφει ο Θεόδωρος Βαφειάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Στις 27 Μαρτίου 2018 σε μια εκδήλωση με λίγους εκλεκτούς, εγκαινιάστηκε τελικά το νέο κτίριο του τμήματος ΤΕΙ «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, του Υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη και του συνόλου της Διοίκησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως την παρουσία κανενός βουλευτή του νομού μας. 

Η Γεωργία Κολεσιώτου, ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Πρόεδρος συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας
Μέλος διοικητικού συμβουλίου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Ευχαριστώ τα Διοικητικά Συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων Δροσάτου και Χωρυγίου και ιδιαίτερα τους Προέδρους Bαλάντη-Πέτρο Στεφανίδη και Παύλο Παπαδόπουλο αντίστοιχα για την τιμή που μου έκαναν να μιλήσω για την Γιορτή της Μητέρας σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν στις αίθουσες των συλλόγων τους την Κυριακή 13 Μαΐου στο Δροσάτο και την Παρασκευή 25 Μαΐου στο Χωρύγι.

Ανακοίνωση-Ψήφισμα ΚΕΑΣΜ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό

Ανακοίνωση Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών ''Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης''
Το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ''Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης'' και με αφορμή την ανακοίνωση της Συμφωνίας για το Σκοπιανό εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα - Ανακοίνωση: "Πριν 7 μήνες ως ενεργό think-tank νέων πολιτών γνωρίζοντας τον ρολό μας και με όλες τις δυνάμεις που έχουμε, προσπαθήσαμε να προϊδεάσουμε την κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας για το τι έρχεται στο Σκοπιανό Ζήτημα, μάλιστα ήδη από τις 30 Νοεμβρίου 2017. 

«Ο Άγιος Ευγένιος» τίμησε τους Έλληνες του Πόντου

Δελτίο τύπου συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος»
Στεφάνι κατέθεσε εκπρόσωπος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» κατά την εκδήλωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαϊου 2018 από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στην Πλατεία Ειρήνης. 

Προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Ανακοινώθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.yen.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Τα βήματα μετά την συμφωνία και ο ρόλος του Προέδρου της ΠΓΔΜ


Του Μαρκόπουλου Χ. Θωμά * 
Τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη 100%. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. 
Τα βήματα μετά την ενδεχόμενη συμφωνία των Πρεσπών το ερχόμενο σαββατοκύριακο:

"Όπως και να χει… η Μακεδονία δεν θα ξεχάσει"

Ανακοίνωση ΟΝΝΕΔ Κιλκίς
Εδώ και πολλούς μήνες είμαστε θεατές ορισμένων πολιτικά άκομψων και εθνικά επιζήμιων διαδικασιών. Ορισμένοι συνεχίζουν τα τελευταία 24ωρα να προσβάλουν την συνολική μνήμη και την κοινωνική νόηση των ελλήνων πολιτών. 

Γιώργος Γεωργαντάς: «Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής!»

Υπογράφει
ο Γιώργος Γεωργαντάς 
Βουλευτής Κιλκίς 
«Κατά την διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων χρέος όλων μας είναι να έχουμε το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές με γνώμονα την ιστορική μας πορεία.

Κιλκίς: Θεατρική παράσταση «Όρνιθες και Ειρήνη μαζί»


Ανακοίνωση 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Όρνιθες και Ειρήνη μαζί» που παρουσιάζει το Τμήμα Δ2 του Σχολείου μας την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ Τάξης που αποφοιτούν από το Σχολείο μας.

Ο Άτλας Κιλκίς στο 7o Grass Mini Volleyball Λαγκαδά

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 ο Άτλας Κιλκίς συμμετείχε με αθλήτριες των ακαδημιών του (5 ομάδες + Παγκορασίδες Β) στο 7o Grass Mini Volleyball, που διοργάνωσε ο ΑΣΚ Λαγκαδάς στον καταπράσινο χώρο των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Λαγκαδά. 

Η Τέχνη Κιλκίς, ευχαριστεί την Kleemann Ελλάς

Ευχαριστήριο
ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς εκφράζει για άλλη μια φορά τις θερμότατες ευχαριστίες του στον Νικόλαο Κ. Κουκούντζο, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. και στον Κωνσταντίνο Ν. Κουκούντζο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. για την συνδρομή και οικονομική στήριξη τους στην ενίσχυση του συστήματος ασφαλείας της Πινακοθήκης της Τέχνης στο Μεταλλικό.

''Κλείσε κοριτσάκι... το μπαλκόνι!''

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Είμαι στην τράπεζα, στην ουρά για το "easy pay". Παππούδι μπροστά, γιαγιούλα από πίσω, μία κυρία απροσδιόριστης ηλικίας, τρίτη… τέταρτη στη σειρά, εγώ. Με έναν γρήγορο υπολογισμό, μέσος όρος εξυπηρέτησης, 7 λεπτά! Ντάξει, καλά είμαστε, κάτσε στα αυγά σου, σκέφτομαι! Ο γέροντας, σφιχτοκρατάει στο δεξί του χέρι, ένα κίτρινο χαρτονόμισμα! Μπας και με γελούν τα μάτια μου; Μην είναι οφθαλμαπάτη; Όχι, είναι πράγματι 200ευρώπουλο! 

Δείτε Video της εκδήλωσης παρουσίασης τοπικής ιστορίας, από μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κιλκίς, παρουσιάστηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, τα αποτελέσματα του Προγράμματος Τοπικής Ιστορίας με τίτλο: «Αφηγήσεις των απόντων. Ανασύνθεση του παρελθόντος του Σχολείου μέσα από το αρχειακό του υλικό».

Δείτε Video από εκδήλωση στο Κιλκίς με ομιλητή τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη


Η εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.