Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ε. Αγαθοπούλου: «Κάθε γενιά δίνει τις δικές της μάχες, δημιουργεί τα δικά της Πολυτεχνεία»


Δήλωση Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς και Αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για τη 17η Νοέμβρη 
Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, για την διαχείριση της οποίας απόλυτη ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση της ΝΔ. 

103η Αιμοδοσία "Ακριτών" Πολυκάστρου


Ανακοίνωση Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων
Κυριακή 22/11/2020 103η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ώρα 9:30 - 13:00 "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

Στις ομορφιές του τόπου μας: Χωριό Πέρινθος (Καβακλί) του νομού Κιλκίς


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Πληκτρολογώντας το νούμερο 6 και με άλλα πλέον δεδομένα βάζουμε την άθληση στην ζωή μας ανακαλύπτοντας την φύση γύρω μας. Παρέα πότε με τις σκέψεις μας και την μοναξιά μας.  Άλλοτε πάλι με το σκυλάκι μας αν έχουμε. 

Ανακοίνωση Σωματείων και Φορέων του ν. Κιλκίς για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Ανακοίνωση Σωματείων και Φορέων του ν. Κιλκίς για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
«Να τιμήσουμε τους νέους και τους εργαζόμενους που ξεπερνώντας το φόβο και αψηφώντας την τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή, όρθωσαν το ανάστημά τους στα όργανα της στρατιωτικής Χούντας, παλεύοντας για την Ελευθερία τους, για μόρφωση, ψωμί, δουλειά, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο μας»

Διαδικτυακή πολιτική ακαδημία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας


Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Η ΝΔ από ιδρύσεως της είναι και παραμένει ένας ενεργός πολιτικός φορέας, ο πιο δυνατός και ισχυρός μέχρι και σήμερα, η πιο σταθερή πολιτική δύναμη στην Ελληνική Δημοκρατία.

Δήμος Κιλκίς: Με πλατιά συναίνεση η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2021


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων του Δήμου Κιλκίς, ύψους 34.651.177,40ευρώ και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης του 2021 υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: Στάση-στάθμευση οχημάτων, ενόψει της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου


Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, ενόψει της 47ης Επετείου του Πολυτεχνείου από την 06.00 ώρα της Δευτέρας (16-11-2020) και μέχρι την 06.00 ώρα της Τετάρτης (18-11-2020) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

Κορωνοϊός: Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς στην πρώτη γραμμή για τις ευπαθείς ομάδες


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Ο Δήμος Κιλκίς και οι κοινωνικές του υπηρεσίες αξιοποιούν τη χρήσιμη εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος σε ότι αφορά την προστασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού από τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊού και μπαίνουν πάλι στην πρώτη γραμμή για να συνεχίσουν πιο δυναμικά το κοινωνικό τους έργο.

Γιώργος Αναστασιάδης: Κυρίαρχη η ευθύνη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής και πολιτευτής Κιλκίς Γιώργος Αναστασιάδης, μιλά για την αναγκαιότητα να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι έχει την κυρίαρχη ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της.

Κορωνοϊός (16/11/2020): 2.198 νέα κρούσματα (18 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 59 θάνατοι


Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 2.198 νέα κρούσματα και 59 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 76.403 και των θυμάτων σε 1.165. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 400 συμπολίτες μας, ενώ 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.104.235 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη προς Υπ. Υγείας για προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Τα έντονα προβλήματα λειτουργίας και τις τραγικές ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εν μέσω πανδημίας ανέδειξαν με ερώτησή τους στη Βουλή, ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής Ν. Κιλκίς και ο κ. Ανδρέας Πουλάς, Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.

Δήμος Κιλκίς: Διαθέσιμη ξανά στο κοινό η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για Covid -19


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Η υγειονομική κρίση διακόπτει και πάλι βίαια το νήμα της κανονικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με το απρόβλεπτο, με τη στενότητα της κοινωνικής οργάνωσης. Η ψυχολογική πίεση, ο φόβος, το άγχος, το αίσθημα του εγκλεισμού, καταλαμβάνουν μικρή ή μεγάλη θέση σε μια καθημερινότητα που δεν έχουμε επιλέξει αλλά γίνεται υποχρεωτικά μέρος της ζωής μας.

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Κιλκίς, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών: 21η Ιουνίου, Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι και την είσοδο της πόλης και από τα ταξί μέχρι και τις Α' εργατικές κατοικίες.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Κιλκίς σε αριθμούς στα χρόνια της πανδημίας


Υπογράφουν:
- Δρ. Αικατερίνη Ρώσσιου είναι Φυσικός – Φιλόλογος – Πληροφορικής
Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Κιλκίς
-  Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης είναι Φυσικός- Τεχνικός Δικτύων Η/Υ, 
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς
Η μελέτη αυτή συντάχθηκε με σκοπό να αποτελέσει μια τεκμηριωμένη βάση δεδομένων επί της οποίας μπορεί να στηριχθεί κάποιος ώστε να εδράσει οποιοδήποτε αξιόπιστο επιχείρημα και να στοιχειοθετήσει αιτήματα που σχετίζονται με τη σχολική στέγη, την ίδρυση ή την συγχώνευση σχολείων, την προσθήκη ή τροποποίηση τομέων και ειδικοτήτων και γενικά να αποτελέσει την εισηγητική αφετηρία διεκδίκησης από το σύγχρονο ελληνικό κράτος των εκπαιδευτικών εκείνων δομών που δικαιολογεί και δικαιούται ο Νομός Κιλκίς. 
Διαβάστε την πλήρη μελέτη ΕΔΩ

Η αμφίβια πατρίδα του ιμπεριαλιστή γείτονα…

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Με μια αναφορά του στα ελληνοτουρκικά, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt am Sonntag, ο υπουργός επί των εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας κάλεσε την κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να αναστείλει την παράδοση πολεμικού υλικού, ναυτικής χρήσεως, προς την Τουρκία.

Εργασίες συντήρησης στην 17η Επαρχιακή Οδό Σοχού-Πολυδενδρίου-Ασκού


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 17η Επαρχιακή Οδό Σοχού-Πολυδενδρίου-Ασκού από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Όταν η ανευθυνότητα των υπευθύνων γίνεται μάστιγα


Του Δημήτρη Νίκογλου
Υπευθυνότητα είναι η επάρκεια εκείνη που θωρακίζει κάποιον ο οποίος διαχειρίζεται πράγματα και καταστάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε το πέρας αυτής να τελείται με τον καλύτερο τρόπο και με ευθύνη τέτοια όπως ακριβώς το επιβάλλει η στιγμή.

Πρώτος ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς σε πρωτάθλημα σκακιού μέσω διαδικτύου


Την πρώτη θέση ανάμεσα σε δέκα ομάδες κατέλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς στο 1o Διαδικτυακό Διασυλλογικό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (blitz), που διεξήχθη την Κυριακή 15/11/2020 και ώρα 11.30, μέσω της πλατφόρμας lichess.org. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν συνολικά 80 σκακιστές και σκακίστριες από δέκα σκακιστικούς συλλόγους της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Όταν μας θολώνουν το όνειρο, όπλο μας ο λογισμός!"


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Σαράντα επτά χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, εμπνέει κάθε πολίτη, που σέβεται και επιζητά Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Ελευθερία. Η γιορτή του Πολυτεχνείου δεν είναι μια επέτειος, αφυδατωμένη από τον στερεοτυπικό λόγο. Είναι μαζική ορκωμοσία για συνέπεια και συνέχεια.