Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Το παράδειγμα της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς


Δημιουργώντας κριτικούς αναγνώστες: Το παράδειγμα της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Εισήγηση της φιλολόγου Σοφίας Γ. Μεσίγκου - Κρικώνηστο 3ο Διεθνές Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας [ ΕΕΠΕΚ], που έγινε στους χώρους του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στη Λάρισα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017. Η Εισήγηση αυτή θα δημοσιευθεί και σε προσεχές τεύχος της ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ, επιστημονικής έκδοσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων [Π.Ε.Φ.].
Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση ΕΔΩ

Κιλκίς: Εκδήλωση σπουδαστών πιάνου και βιολιού

Μαθητική εκδήλωση των σπουδαστών πιάνου της καθηγήτριας Άννας Χατζημητάκου  και βιολιού της καθηγήτριας Κικής Βορόνα, to Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 6.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυανείου Ωδείου Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς.

Premium Δοκιμή: Audi Q2

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autotriti.gr
«Φυσάει» με 1.400άρι TFSI - Η «καλή» 1,4 TFSI έκδοση του Q2 με τους 150 ίππους και το σοφιστικέ διπλού συμπλέκτη κιβώτιο S-Tronic εδραιώνει το premium compact crossover της Audi στην κορυφή.

ΕΛΜΕ Κιλκίς: "Μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, τώρα"

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Η ΕΛΜΕ Κιλκίς  συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Θεσσαλονίκη: Διοργάνωση δεύτερου μέρους του Ευρωπαϊκού προγράμματος «STEP FORWARD»

Ανακοίνωση Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας (AENAO) 
Επιμέλεια: Νίκη Μάτσκου 
Η ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο μέρος του Ευρωπαϊκού πρόγραμμα «STEP FORWARD». Πρόκειται για μια τριήμερη δραστηριότητα στη οποία θα συμμετάσχει ένας εκπρόσωπος από κάθε χώρα (Ελλάδα, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία, Ρουμανία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Αλγερία, Γεωργία, Βουλγαρία και Ιταλία) που συμμετείχε στην κυρίως δραστηριότητα η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. 

Αυξάνονται οι καταγγελίες για απάτες με κλήσεις του εξωτερικού

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς σας ενημερώνουν
Σε έξαρση βρίσκεται εδώ και πάνω από έναν χρόνο η απάτη με κλήσεις από SMS και αριθμούς εξωτερικού.

Θεσσαλονίκη: Προβολή της ταινίας «Η ιστορία του Λαϊκού Σανατορίου Ασβεστοχωρίου»

Η κινηματογραφική λέσχη Solaris σε συνεργασία με τον Κήπο έχει ξεκινήσει σειρά προβολών ταινιών, εγκαινιάζοντας τον τρίτο κύκλο της δραστηριότητάς της. Οι προβολές γίνονται τις Τρίτες, στις 19.00, στον Κήπο, Ορφανίδου 6, παράλληλος της Δωδεκανήσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η τρίτη προβολή θα γίνει την Τρίτη 6/3/2018.

«Αναγκαία η πρόσθετη αρωγή της Πολιτείας προς την περισσότερο εκτεθειμένη στον χειμώνα Περιφέρεια της χώρας»

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα προς τα αρμόδια υπουργεία
"Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, στην προτελευταία θέση ως προς το ύψος της κατανομής των πόρων του προγράμματος «Εξοικονομώ II», βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Διάκριση της Ομάδας Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Υπογράφει η Παρθένα Δουλκερίδου
Διευθύντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έλαβε μέρος και διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με θέμα «Εποικισμός του Άρη». 

«Τσιπουράκι εργασίας» των συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας

Δελτίο τύπου συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας
«Τσιπουράκι εργασίας» οργάνωσε ο Σύλλογος ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας στο καφέ «Μπλόκο» οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν από το Δ.Σ και συζήτησαν τα προβλήματα και τις δράσεις για το επόμενο διάστημα (μεταξύ άλλων και τη διοργάνωση εκδρομής).

"Δεν μας χάρισαν τίποτε, πληρώσαμε με το αίμα και την δουλειά μας"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας
«Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η Υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς


Υπογράφει ο Δημήτριος Αγαθόπουλος
Υπεύθυνος Επιτροπής Υγείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Εδώ και πολλά χρόνια έχει ανοίξει η συζήτηση για την χρησιμοποίηση της κάνναβης ως θεραπευτικό μέσον για ειδικές και σοβαρές χρόνιες ασθένειες. Μελέτες επί μελετών, από διάφορους οργανισμούς, έχουν αποδείξει τις δυνατότητες που έχει η Cannabis Sativa L για να χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό προϊόν. 

Volleyball: Άτλας Κιλκίς vs Ζαφειράκης Νάουσας


Παιχνίδι πρωτιάς για τον ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς, το Σάββατο 3 Μαρτίου

Ανακοίνωση ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς
Έναν από τους πλέον σημαντικούς αγώνες θα κληθεί να δώσει η ομάδα των Κορασίδων το Σάββατο 3/3 στο ΔΑΚ Κιλκίς (Κλειστό Γυμναστήριο) στις 12:00 απέναντι στον ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών.

3ωρη στάση εργασίας εκπαιδευτικών σήμερα 2/2/2018

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
"Στις 2 Μαρτίου 2018 το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε Αθήνα (στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας) και Θεσσαλονίκη (στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου) για να απαιτήσουμε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς.

Γεωργαντάς: «Με φωτογραφικό άλμπουμ των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μοιάζουν οι προκηρύξεις προσλήψεων επιτελικών στελεχών του Δημοσίου»

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Η κατ’ ευφημισμόν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στην πραγματικότητα μία απάτη με φωτογραφικές προκηρύξεις για προεπιλεγμένα στελέχη".

Κιλκίς: Acoustic Rock στο Take Five Live Stage

‎Κιλκίς: Οι Blue Flames LIVE στο Take Five Live Stage

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης) - 2/3/2018, 08.00 π.μ.

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής: