Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: Ενημέρωση του κοινού για επιχειρούμενη απάτη


Τα τελευταία 24ωρα, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, τον τριψήφιο κωδικό της και τον κωδικό χρήστη.

Τι απαντά ο Ε. Νίτσης στους Χ. Γκουντενούδη και Ι. Αλίρη σχετικά με τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων Παιονίας


Γράφει ο Ευάγγελος Νίτσης

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Παιονίας

Κύριε Γκουντενούδη, κυρ Γιάννη Αλίρη
Αν και νέος στον χώρο σας δεν μου περνάει από το μυαλό ότι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου αποκτούν βαρύτητα ανάλογα με την σειρά που εξετάζονται. Κάθε θέμα πρέπει να εξετάζεται με τη δέουσα βαρύτητα και σοβαρότητα σε όποια αριθμητική σειρά (1ο, 10ο,20ο ) και αν βρίσκεται. Δεν φανταζόμουν επίσης, τόσο «έμπειροι πολιτικοί» να πέσετε σε τέτοιο ατόπημα, εκτός κι αν το έχετε συνηθίσει.

Στο «βαθύ κόκκινο», όλος ο νομός Κιλκίς


Στο «βαθύ κόκκινο» λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει, μπαίνει από αύριο Σάββατο 3 Απριλίου όλη η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Όπως ανακοίνωσε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην Π.Ε. Κιλκίς υπάρχουν σήμερα 218 ενεργά κρούσματα, όταν δέκα ημέρες πριν, στις 23 Μαρτίου υπήρχαν 137. 

Το Σπήλαιο Κιλκίς χωρίς ξεναγό-φύλακα;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Χθες 1η Απριλίου, αναρτήσαμε το καθιερωμένο ψέμα της Πρωταπριλιάς που αφορούσε τη συνταξιοδότηση του συμπολίτη μας Βασίλη Μακρίδη, ο οποίος εργαζόταν ως ξεναγός-φύλακας στο Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου. Οι περισσότεροι καταλάβατε το αστείο, γελάσατε και όλα καλά.

Γιώργος Μπαλάσκας: Υιοθετούμε ένα αδέσποτο και βάζουμε στη ζωή μας τη χαρά της συντροφικότητας


Μήνυμα Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Κιλκίς, Γιώργου Μπαλάσκα για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων
Το αίσθημα της εγκατάλειψης είναι κυρίαρχο στη θέα ενός αδέσποτου ζώου που κυκλοφορεί στο δρόμο ή περιφέρεται στη γειτονιά μας. Κανένα κατοικίδιο ζώο δεν επιλέγει να ζει δυστυχισμένο, με ελάχιστη τροφή και νερό, εκτεθειμένο καθημερινά σε κινδύνους. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 2/4/2021, 6:22 μ.μ.


Συνελήφθησαν (3) άτομα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης κατά την οποία εντοπίστηκαν λαθραία καπνικά προϊόντα
Συνελήφθησαν, χθες (01-04-2021), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τρία (3) άτομα, έπειτα από τον εντοπισμό πλήθους λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Εργασίες σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες
για τον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων υδάτων και συνδετήριων αγωγών στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 1 Απριλίου έως και το Σάββατο 3 Απριλίου 2021.

Χορήγηση παράτασης 6 μηνών στην υποβολή του πρώτου αιτήματος πληρωμής των σχεδίων βελτίωσης


Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου, η «Έβδομη τροποποίηση του πλαισίου εφαρμογής των Δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του ΠΑΑ 2014-2020». 

Κορωνοϊός (2/4/2021): 3.080 νέα κρούσματα (21 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 72 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.080, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 270.230 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Όχι κύριε Διευθυντά, Ιφιγένειες δε θα γίνουμε


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς 
Σχετικά με την αίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς για τον χαρακτηρισμό του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς ως Πειραματικών σχολείων και μετά τη δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ν. Κιλκίς, καταθέτουμε τα παρακάτω:

Επίσκεψη στα ΚΕΠ του Δήμου Κιλκίς με το rantevou.kep.gov.gr


Ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στην ψηφιακή πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr για να επισκεφθούν το ΚΕΠ της επιλογής τους.

Σύντομη διακοπή ρευματοδότησης σε δέκα οικισμούς του Δήμου Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 3 Απριλίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος από τις 11:30 έως τις 12:00 και από τις 14:30 έως τις 15:00 στους οικισμούς της Ποντοκερασιάς, του Αγίου Μάρκου, του Αγίου Αντωνίου, του Διποτάμου, της Τερπύλλου, του Μεταξοχωρίου, της Κοκκινιάς, του Πλαγιοχωρίου, του Μελισσουργειού και του Παροχθίου λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Δήμος Κιλκίς: Rapid tests σε Ευκαρπία, Δροσάτο και Νέο Αγιονέρι


Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν στις Κοινότητες Ευκαρπίας, Δροσάτου και Νέου Αγιονερίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκδήλωση για την στρατηγική ανάπτυξης της υπαίθρου


Ανακοίνωση περιφερειακής παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία»
Με την διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με τίτλο: «Στρατηγική ανάπτυξης της υπαίθρου: Νέα δεδομένα και προοπτικές. Πλαίσιο και παραδείγματα» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. συνεχίζονται οι πολιτικές δράσεις της περιφερειακής παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία» της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 2Ε/2020: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κ.Θ. 10001 & 10002)
2. 7Κ/2019: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων TΕ
3. 2K/2021: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
4. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για την προμήθεια γραφίτη
5. Προκήρυξη-Πρόσκληση του Υπ. Υγείας για το πρόγραμμα Τ.ΟΜ.Υ.
6. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ΓΔ του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
7. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ΓΔ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Επιμορφωτική Κιλκίς: Σεμινάριο εκπαίδευσης στη διαχείριση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Σε διαδικτυακό σεμινάριο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) 2 Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. συμμετείχαν υπεύθυνοι οικονομικών τμημάτων, επιχειρηματίες του νομού Κιλκίς αλλά και άνεργοι απόφοιτοι οικονομικών σχολών, με σκοπό την εκμάθηση της εφαρμογής Mydata για τη διαχείριση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Αποφασίστηκε ο ορισμός Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο, «Ρυθμιστική μελέτη Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς»


Με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», ορίστηκε η Επιτροπή Διαγωνισμού για το έργο, «Ρυθμιστική μελέτη Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς». Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 12η Απριλίου 2021.