Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Δράσης 2.1 "Προστασία των Ευαίσθητων στα Νιτρικά Περιοχών» για νέους δικαιούχους"

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Δράσης 2.1 «Προστασία των Ευαίσθητων στα Νιτρικά Περιοχών» για νέους δικαιούχους, του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013.

Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Στη νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου ο Σταθμός Αιμοδοσίας

Από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011, ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μετεγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο ισόγειο της Νέας Πτέρυγας.
Τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας έχουν τους παρακάτω αριθμούς:
Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια 23413 51725
Στάση Νοσηλευτών 23413 51724
Ιατρός Διευθυντής 23413 51722

Στην «ΤΕΧΝΗ» τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής και δημιουργικής γραφή με διεθνή συμμετοχή

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2011 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής και Δημιουργικής Γραφής με συμμετοχή έργων παιδιών απ΄ όλο τον κόσμο (Ιράκ, Ιορδανία, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο, Ρουμανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Κύπρο κ.ά.) και στάλθηκαν από τη Nova Zagora Βουλγαρίας. Ήταν ένα απόγευμα μαγευτικό. Η αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ ήταν διακοσμημένη χριστουγεννιάτικα. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Η συμμετοχή των παιδιών μεγάλη. Όμως, αυτό που κυριαρχούσε, ήταν τα εκτεθειμένα έργα τέχνης των μικρών παιδιών.

Πρόσκληση στη δράση φυσικό περιβάλλον και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον τόπο και στον χρόνο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς) προσκαλεί εσάς και τους αναγνώστες σας στη δράση «Φυσικό περιβάλλον και χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις στον τόπο και στον χρόνο» στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου 2011 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη χώρα μας ο Robin Williams: «Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα»

«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή στου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams.
Είπε ακόμα, ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά και πώς δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία. «Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις».

Εκδήλωση από την ΚΝΕ με θέμα "Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον"

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα : « Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον, συμπεράσματα και διδάγματα με αφορμή τα 20 χρόνια από τις ανατροπές», το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 19:00, στο περίπτερο 8 στη ΔΕΘ. Θα μιλήσει ο Θ.Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Ούτε ΠΑΣΟΚ πλας ούτε ΠΑΣΟΚ μπας κλας

Ομιλία Γ. Παναγιωτακόπουλου Δεν θα κάνω διαπιστώσεις. Τις έχουμε κάνει πολλές φορές. Ούτε θα αναλύσω την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Αν σήμερα εδώ θέλω κάτι να πω, είναι για αυτό που με πονάει, που σας πονάει, που μας πονάει όλους. Για το κίνημά μας, για την ίδια μας τη ζωή, για το ΠΑΣΟΚ.
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις ήταν ιδιαίτερα – μη σας φανεί παράξενο – χρήσιμες και παιδευτικές για όλους μας.

Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για συγκέντρωση βασικών τροφίμων για Ελλάδα

Έκκληση για τη συγκέντρωση βασικών τροφίμων απευθύνουν οι Γιατροί του Κόσμου, κάνοντας λόγο για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. «Ζητάμε βασικά τρόφιμα για να φτιάξουμε οικογενειακά πακέτα ώστε διακριτικά να μπορούν να τα παίρνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους, διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους χωρίς συσσίτια» τόνισε ο διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, σε συνέντευξη Τύπου.

Στη Δ.Ε.Θ. η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Δ.Ε.Θ. (Διεθνής Έκθεση Θεσ/νίκης) στις 10/12/2011.
Η Χορωδία τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη Δ/νση του μαέστρου Αντώνη Παπαδόπουλου.

Κλειστά αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου τα φαρμακεία

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τα μέλη του θα απεργήσουν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011. Η απεργία αυτή είναι προειδοποιητική για την οικονομική ασφυξία που προκάλεσαν τα μέτρα της κυβέρνησης στα φαρμακεία και η μη εξόφληση των δαπανών από τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ και οκτώ μήνες.

ΥΠΕΣ: 6,2 εκατ. ευρώ στους δήμους για τα σχολεία

Με το ποσό των 6.207.476,01 ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για την κάλυψη δαπανών σχετικά με τηνκαταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους καθώς και των υπηρεσιών που τους μεταφέρθηκαν σύμφωνα με το ν. 3852/2010 (Καλλικράτης). Συγκεκριμένα για το δήμο Κιλκίς 11.856,00, ενώ για το δήμο Παιονίας 1.440,00.