Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από το Αιγάλεω Αττικής

«Motoshow» στο Κιλκίς (Video)



Στιγμιότυπα από το «Motoshow» που διοργάνωσε ο Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο και το Επιμελητήριο Κιλκίς στις 9 Σεπτεμβρίου 2012. Η ενδιαφέρουσα και μοναδική για τα δεδομένα του Κιλκίς εκδήλωση του ΜΟΚ παρουσίασε στους Κιλκισιώτες ένα μοναδικό θέαμα που ήταν ουσιαστικά και η τελετή λήξης της φετινής εμποροπανήγυρης στην πόλη.

Πληρωμές 35 εκατομμυρίων ευρώ σε αγρότες


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων για τις διοικητικές πράξεις καθώς και των συμπληρωματικών δικαιολογητικών που προσκόμισαν οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τα καθεστώτα που σχετίζονται με την Ενιαία Ενίσχυση του 2011, οι υπόλοιπες πληρωμές για τα διάφορα καθεστώτα ύψους περίπου 35 εκ € θα γίνουν από αύριο 2 Οκτωβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2012 σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα. 

CIRCO VERTIGO στο Κιλκίς (Video)



Στιγμιότυπα από την παράσταση δρόμου που έδωσε το ιταλικό CIRCO VERTIGO το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου στην πόλη του Κιλκίς, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.

Υπουργός Οικονομικών: " Οι διευκρινίσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Γίνονται διαβουλεύσεις πάνω στη δέσμη μέτρων που τους έχουμε στείλει. Έχουν ζητήσει διευκρινίσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η διαφορά μας αφορά στην αναγνώριση των δαπανών των υπουργείων από την πλευρά τους;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Έχουν ζητήσει διευκρινίσεις τις οποίες τις παρέχουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό που ακούμε για 2 δισ. ισχύει;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Οι διευκρινίσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις.

«Βαϊμάρη θυμίζει το πρόγραμμα λιτότητας»

Εσφαλμένη χαρακτηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ την «θεραπεία» που έχει επιλέξει η Τρόικα για την Ελλάδα. Για τις ολέθριες συνέπειες ενδεχόμενης χρεοκοπίας προειδοποιούν οι Πράσινοι.

Ποιοί νέοι φορείς του Δημοσίου καταργούνται ή συγχωνεύονται

- Προς το παρόν θα καταργηθούν/ενσωματωθούν 196 φορείς και στην επόμενη "φουρνιά" άλλοι 200 φορείς
- Προβλέπεται υποχρεωτική μεταφορά προσωπικού σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου
- Καταργούνται και συγχωνεύονται 29 φορείς διαχείρισης προστατευομένων περιοχών
- Το νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση

Ξεκινά από σήμερα η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και Συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα», του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Κυριακή με δράση

Με πέντε τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Κιλκίς να αγωνίζονται στον Εύοσμο σε φιλικά παιχνίδια, η Κυριακή των μικρών αθλητών ήταν γεμάτη ποδόσφαιρο και χαμόγελα. Το τμήμα Παίδων του Ηλία Ξανθόπουλου αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕ Ωραιοκάστρου και επικράτησε με 6-0, ξεκινώντας ιδανικά τη νέα σεζόν. Τα υπόλοιπα τμήματα αντιμετώπισαν την Ακαδημία Κούη, με τον απολογισμό να είναι θετικός.

Έναρξη 2ου Συστήματος Δ/Προσκόπων Κιλκίς

Μετά από μια γεμάτη χρονιά από δράσεις και κατασκηνώσεις οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Δ/Προσκόπων Κιλκίς συνεχίζουν το όμορφο ταξίδι στην περιπέτεια, στο παιχνίδι και στην δημιουργία, πραγματοποιώντας την έναρξη του Συστήματος το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, στις 5 μ.μ. Λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, βαθμοφόροι και μέλη της Ε.Κ.Σ. θα τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ θα πραγματοποιηθούν βιντεοπροβολές από τις δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασαν. Πληροφορίες για εγγραφές στα τηλέφωνα 23410-28348 και 6944 341216.

Συνέλαβαν 8 άτομα για κατάληψη κτιρίου στη Βέροια

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (01.10.2012) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οίκημα στο κέντρο της πόλης της Βέροιας, το οποίο είχε καταληφθεί παράνομα από ομάδα ατόμων. Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Βέροιας και η αστυνομική επιχείρηση έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν εντός του κτιρίου και συνελήφθησαν συνολικά 8 ημεδαποί (μεταξύ των οποίων 1 γυναίκα), ηλικίας από 21 ως 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας δημοσίων κτημάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Κατατέθηκαν τα 600 δισεκατομμύρια από τους Ομογενείς!

Σε μία κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους), απαρτιζόμενη από Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, παρουσίασε στο κοινό την δυνατότητά της να εξαγοράσει ακόμη και αύριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος. Το ίδιο μπορεί να κάνει και με το χρέος της Κύπρου. Οι κ.κ. Σόρας και Λαμπράκης που ηγούνται της προσπάθειας της E.N.D. έδωσαν και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Μηχανοκίνητη πορεία σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Ελλάδας την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, βρισκόμαστε ΟΛΟΙ στους δρόμους, οργανώνουμε και πραγματοποιούμε ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών. Την ευθύνη της πραγματοποίησης της μηχανοκίνητης πορείας αναλαμβάνει ο Σύλλογος ή οι Σύλλογοι των πρωτευουσών των Νομών.

15 Εθελοντικές Ομάδες της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν τα 100 χρόνια απελευθέρωσης και εθελοντισμού

«100 χρόνια απελευθέρωση, 100 χρόνια εθελοντισμός» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 15 εθελοντικών ομάδων της πόλης που υπάγονται στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου, πραγματοποιείται με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και σκοπό έχει να προβάλει στο κοινό την έννοια του εθελοντισμού, αλλά και να παρουσιάσει τη διαχρονική του πορεία στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εθελοντές, από διασωστικές κυρίως ομάδες, θα ενημερώνουν τον κόσμο για το έργο τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει και να συμμετάσχει, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται προβολές video, ομιλίες και παρουσιάσεις. Επίσης, θα γίνουν επιδείξεις Α’ βοηθειών, δασοπυρόσβεσης, τεχνικών διάσωσης στο υγρό στοιχείο, τεχνικών προσέγγισης και αντιμετώπισης τραυματιών σε αντίξοες συνθήκες και βραβεύσεις εθελοντών.

Εμφανίσεις Τμήματος Κρουστών ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς

Με μελωδίες από τα Βαλκάνια και την ελληνική μας παράδοση, άνοιξε επίσημα χθες βράδυ Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, το 14ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός της πόλης.

Δωρεά εκπαιδευτικού υλικού στο Δήμο Κιλκίς από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου, καθώς και γραφική ύλη προκειμένου να διατεθούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, απέστειλε στο Δήμο Κιλκίς η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ήδη, με τη φροντίδα και το συντονισμό της δημοτικής αρχής και της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς το πλούσιο υλικό της δωρεάς (περίπου 2.000 βιβλία) έχει φτάσει και στα 27 δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στα όρια του νέου διευρυμένου Δήμου Κιλκίς, καθώς επίσης και στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς. 

Νέο κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων από τον Οργανισμό Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς

Νέο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για το προσωπικό στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς ξεκινάει και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της η διοίκηση του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς συμμετέχει στο πρόγραμμα «Just more than e-stores»

Έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος, Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, του ΚΠΕ Κιλικίς, και πρώτη συνάντηση των εθελοντών του κέντρου για ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις και δραστηριότητες την εκπαιδευτική χρονιά 2012 - 2013. 

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με φιλανθρωπικό σκοπό

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 16.00 στο Δημοτικό Γήπεδο Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων: Παλαίμαχοι και Φίλοι Α.Ο. Κιλκισιακού – Διαιτητές Ποδοσφαίρου Ν. Κιλκίς, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νεαρού ποδοσφαιριστή του Νομού μας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και γι' αυτόν το λόγο είναι επιβεβλημένη η μετάβασή του στο εξωτερικό για συνέχιση της θεραπείας του και περαιτέρω εξετάσεις. 

Μικρά και μεγάλα λαμόγια

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Προχθές, όπως κάθε Σαββάτο (σχεδόν), βγήκα στη λαϊκή για ψώνια αλλά και για βόλτα. Με άλλη όμως διάθεση. Είχε προηγηθεί μια κουβεντούλα, μ' ένα φίλο «αγανακτισμένο», με τη νέα φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι άδικη, εξοντωτική κτλ, κτλ, . Ήμουνα λοιπόν σ επιφυλακή, να δω πόσο δίκιο είχε ο φίλος, που υποστήριζε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες «έχουν ξεζουμιστεί και δεν αντέχουν άλλο» και πρέπει να ελαφρύνουν τα βάρη τους, γιατί σύντομα θα καταρρεύσουν. 

Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς: «Stop στα τροχαία ατυχήματα»

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, διοργανώνει φέτος την ετήσια έκθεση του με τίτλο «Stop στα τροχαία ατυχήματα» που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του πρώην Δημοτικού Διαμερίσματος Μουριών από την 08-10-2012 έως και της 11-10-2012. 

Ολίγον από ΟΕΚ ...

Γράφει η Βούλα Ιωαννίδου
Υπάλληλος ΟΕΚ Θεσσαλονίκης

Μετά από εντολή "άνωθεν", έπρε
πε να κάνουμε "απογραφή" των "μπαταχτσήδων" οικιστών. Σε μένα έλαχε ένας οικισμός (θαρρώ ο παλαιότερος στην Σαλονίκη από της ιδρύσεως του ΟΕΚ). 
Πήρα κι εγώ παραμάσχαλα την κατάσταση των "μπαταχτσήδων", το τοπογραφικό του οικισμού, κάποια σημειώματα που έπρεπε να τους αφήσω, το στυλό, τα γυαλιά μου και ροβόλησα στις εργατικές κατοικίες Ξηροκρήνης με "΄ύφος εξουσίας " ως "ράμπο" του ΟΕΚ.

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ των εξεγερμένων της Μαδρίτης

“Εμείς, καθημερινοί άνθρωποι, που δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε εμείς, ενωνόμαστε για να συντάξουμε αυτό το μανιφέστο και καλούμε όλους τους πολίτες του κράτους να υποστηρίξουν τις διεκδικήσεις μας που διατυπώνονται εδώ.

Stop στις διπλές συντάξεις των αιρετών

Την πρόθεση του να καταργήσει τις διπλές συντάξεις που λαμβάνουν πρώην κοινοτάρχες, δήμαρχοι, νομάρχες και βουλευτές ανακοίνωσε με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
«Θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις, κ.λπ.) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και, προφανέστατα, στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Απογραφή δικαιούχων του ΟΓΑ από 1 Οκτωβρίου-30 Νοεμβρίου

Σε απογραφή όλων των δικαιούχων συνταξιούχων και επιδοματιούχων προχωρά ο ΟΓΑ από σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Όλοι οι δικαιούχοι του ΟΓΑ οφείλουν μέσα σε αυτό το δίμηνο να παρουσιαστούν στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ απ' όπου εισπράττουν τις παροχές προκειμένου να απογραφούν. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνεται αυτόματη διακοπή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνουν από τον Οργανισμό.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Για οικογένειες με παιδιά και ελεύθερους επαγγελματίες – Έρχεται φοροκαταιγίδα – Τι προβλέπεται αναλυτικά·Συνέντευξη Σαμαρά στους “New York Times”- Η Ελλάδα θα σωθεί με τη βοήθεια των Ευρωπαίων»·με απόφαση του ΕΟΠΥΥ- Έως και 60% ακριβότερα από σήμερα τα φάρμακα
ΑΥΡΙΑΝΗ · · · (απεργίας συνέχεια)
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δάνεια – Οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για να δώσει ανάσα στους δανειολήπτες·Δημιουργία θέσεων απασχόλησης – Που θα γίνουν 3.342 προσλήψεις·Συνάντηση Στουρνάρα με την Τρόικα – Στην τελική ευθεία τα νέα μέτρα