Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Σαράντα χρόνια προσφοράς του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, (1978-2018)

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς 
Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς , το μεσημέρι της Κυριακής, 20 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα του οικογενειακού κέντρου «Κτήμα των Ευχών», έκοψε την βασιλόπιτα και γιόρτασε τα σαράντα χρόνια (1978-2018) συνεχούς και πετυχημένης λειτουργίας της, παρουσία χορωδών και φίλων. 

Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χ. Χατζησάββας - 22/1/2019

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
«Προβλήματα στην λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων του Κιλκίς»
Καταγράφεται, κατά το επιεικέστερο, ως προβληματική η κατάσταση λειτουργίας των γυμναστηρίων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κιλκίς.

Βέροια: Το μεσημέρι έκλεψαν, το βράδυ τους τσάκωσαν

Συνελήφθησαν χθες (21 Ιανουαρίου 2019) το μεσημέρι στη Βέροια, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 28 ετών, για κλοπή - διάρρηξη σε επαγγελματικό γραφείο που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα στην Βέροια.

"Έλληνα, πρόσεχε που σε οδηγούν…

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Εδώ και καιρό η Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, της συνεχιζόμενης οικονομικής εξαθλίωσης και κυρίως λόγω των επικίνδυνα πολιτικών «παιχνιδιών» όσον αφορά τα Εθνικά θέματα.
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, η απογοήτευση η οργή και ο θυμός να κυριαρχούν. Δεν θα εξαιρέσω τον εαυτό μου ότι δεν διακατέχομαι και εγώ από αυτά τα συναισθήματα, με όσα συμβαίνουν γύρω μου, γιατί θα χαρακτηριζόμουν ως υποκρίτρια. 

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Συνεχίζονται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι εργασίες συντήρησης που εκτελούνται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος ραδιοτεχνίτη

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος ραδιοτεχνίτη θα πραγματοποιηθούν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης (κτίριο πρώην Α΄ ΚΤΕΟ, 1ος όροφος), το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου 2019, με ώρα έναρξης τις 9 το πρωί.

"Πατριωτισμός για όλες τις χρήσεις"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Και ξεκαθαρίζουμε από την αρχή. Αυτό το ψευδεπίγραφο που επικαλούνται πολλοί, ότι όσοι πάνε στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία είναι φασίστες δεν ισχύει.

Εύκολη νίκη του Άτλαντα Κιλκίς επί του Αίαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Με νίκη ξεκίνησε η Ανδρική ομάδα του Άτλαντα Κιλκίς τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2019, στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας στο οποίο αγωνίζεται. Νίκησε εύκολα τον Αία Κιλκίς (τοπικό του αντίπαλο) με 3-0 σετ (25-9, 25-18, 25-10)

Παρίδης: "Μπούλιγκ της κυβέρνησης προς τον Ελληνικό Λαό"

Υπογράφει ο Δημήτρης Παρίδης 
Αντιπρόσωπος ΛΑΟΣ Κιλκίς
Υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς
Ο Ελληνικός λαός εξέφρασε για άλλη μια φορά την άρνηση του να παραδοθεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους σκοπιανούς με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο σύνταγμα το οποίο βάφτηκε με αίμα που προκάλεσαν τα ΜΑΤ. 

Προστασία της κυριότητας και της διαχείρισης των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς


Δελτίο τύπου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εργάστηκε συστηματικά το τελευταίο εξάμηνο για την προστασία της κυριότητας και της διαχείρισης των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως άλλωστε επιτάσσει το ελληνικό Σύνταγμα και αποτελεί πάγια βούληση της Κυβέρνησης. 

Σκοτώθηκε 84χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική

Σήμερα (22 Ιανουαρίου 2019) και ώρα 11.00 περίπου, στο 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πολυγύρου - Γερακινής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 84χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στύλο παροχής ρεύματος και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 84χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.

Δημόσια ειδική κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Δημόσια ειδική κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 23 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, από την Τετάρτη 23-01-2019 έως και την Παρασκευή 25-01-2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 03/22-01-2019), που ισχύει από την Τετάρτη 23-01-2019 έως και την Παρασκευή 25-01-2019.

Επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων, ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), ως Δικαιούχος της Πράξης «Προώθηση στην Απασχόληση Ατόμων Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων», με κωδικό MIS 5010656, υλοποιεί το έργο «Ενέργειες Εξατομικευμένης Συμβουλευτικής & Mentoring, Κατάρτισης & Πιστοποίησης, Προώθησης στην απασχόληση και Συμβουλευτικής Καθοδήγησης για την ανάπτυξη ικανοτήτων επιχειρηματικότητας» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. 

Επιδοτούμενα προγράμματα μακροχρόνια ανέργων κάτω των 25 και άνω των 50 ετών

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στο πλαίσιο του ειδικού στόχου περί ενίσχυσης της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, αναλαμβάνει την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη των επαγγελματικών προσόντων μακροχρόνια ανέργων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Ομιλία Γεωργαντά για το Σκοπιανό στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέμα ημερήσιας διάταξης «Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2018».

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Φασιστική επίθεση μέσω φέιγ βολάν στον Θ. Παραστατίδη"

Ανακοίνωση
ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς έχει ενημερωθεί σχετικά με φέιγ βολάν που έχουν σκορπιστεί σε διάφορα σημεία της πόλης του Κιλκίς και περιέχουν προκλητικά και υβριστικά συνθήματα εναντίον του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, Θεόδωρου Παραστατίδη. Στόχος αυτής της προκλητικής τουλάχιστον, για τα δημοκρατικά ήθη του τόπου μας, είναι η απειλή και ο εκβιασμός του βουλευτή, ενόψει της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή.

Παύλος Θωμαΐδης: "Κατεβαίνω με το Δημοτικό Συνδυασμό του Δημήτρη Κυριακίδη"

Υπογράφει ο Παύλος Θωμαΐδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Συμπληρώνονται εννέα χρόνια από τότε που οι πολίτες με εμπιστεύθηκαν για να τους εκπροσωπήσω στη δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η θητεία μου από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου μου προσέφερε χρήσιμες εμπειρίες και την ευκαιρία να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του τόπου μου και να χειριστώ ευαίσθητους τομείς κοινωνικής πολιτικής όπως το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς. 

(Δεν) Ήσασταν κι εσείς εκεί κύριοι

Παρέμβαση της αναγνώστριας της Γνώμης Μ.Κ.
Παρατηρώ τελευταία την αθλητικοποίηση της πολιτικής. Υποψήφιοι βουλευτές και δήμαρχοι καπηλεύονται πάλι τη λέξη "Μακεδονία". Της συμπεριφέρονται ακριβώς έτσι, σαν λέξη, ούτε ιδέα, ούτε νόημα πίσω από την πράξη τους.