Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πετυχημένη η πρώτη ποδηλατική εκδρομή του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Το πρώτο κάλεσμα των μελών μας για την πρώτη μας ποδηλατική εκδρομή ήταν άκρως ικανοποιητικό. 35 μέλη του συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και στις 9 το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου βρέθηκαν στην πλατεία Ειρήνης με προορισμό την λίμνη Δοϊράνη.
Η ποδηλατάδα μας ξεκίνησε από το χωριό Δοϊράνη στις 10 και μετά από 1.30 ώρες περίπου φτάσαμε στον προορισμό μας (το λιμανάκι που βρίσκεται 9 χλμ από το χωριό, στην περιοχή χίλια δέντρα). Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση πήραμε το δρόμο της επιστροφής και σε 1 ώρα περίπου επιστρέψαμε στην βάση μας. Με ένα καφεδάκι και μετά φαγάκι στις ταβέρνες του χωριού έκλεισε η πρώτη μας ποδηλατική εξόρμηση.

Δεσμώτες του Ιλίγγου

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Είχαν ήδη σχηματίσει τον κύκλο. Πιασμένοι χέρι χέρι. Τα πρόσωπά τους στεγνά, βασανισμένα. Τα ζυγωματικά πεταγμένα έξω, τα μάτια άδεια, με μια σπίθα θα ‘λεγες να πασχίζει στιγμές στιγμές να βγει στην επιφάνεια.
- Δημήτρης
- Παρών...
Ήταν το πρωινό προσκλητήριο κάτι σαν μια τελετή απονομής επαίνου για τη νίκη. Μια ακόμη νύχτα είχε περάσει κι αυτοί βρίσκονταν εκεί. Πόση δύναμη έκρυβε μέσα του εκείνο το παρών. Μα και πόση πάλη, πόση αγωνία, πόσα φαντάσματα...

Ομιλία Γιώργου Καρατζαφέρη στη Λιβαδειά

«Μαθημένος ο Παρνασσός στα χιόνια». Με τη φράση αυτή ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης απάντησε από τη Λιβαδειά στις πολλαπλές επιθέσεις που δέχεται το Κόμμα και ο ίδιος προσωπικά από τις Μνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες δεν αντέχουν τον πατριωτικό λόγο και την αντίσταση του Προέδρου του ΛΑΟΣ στα σχέδιά τους για ξεπούλημα της Ελλάδας.  Με σύνθημα “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης του Ελληνικού λαού για τις θέσεις, τις απόψεις αλλά και το τι ακριβώς σημαίνει για το μέλλον της Πατρίδας μας, η άνευ όρων παράδοση και υποταγή στο Μνημόνιο ΙΙ, το οποίο υπέγραψαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς.

Ανακαλείται σαλάμι σκορδάτο 500 gr με την επωνυμία "ΑΓΡΟΙΚΙΑ"

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας με προσκόμιση δείγματος, η οποία αφορούσε Σαλάμι Σκορδάτο, βάρους 500g, με την εμπορική ονομασία «ΑΓΡΟΙΚΙΑ» με αριθμό παρτίδος L 564780 και ημερομηνία ανάλωσης 04/5/2012, που παράγεται στην Γερμανία από την εγκατάσταση Sickendiek Fleischwarenfabric GmbH & Co (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης DE - EV - 137EG) και διατίθεται από την LIDL HELLAS Α.Ε., στο οποίο, κατά δήλωση του καταγγέλλοντα, διαπιστώθηκε η παρουσία «ξένου σώματος - κόκαλο».

Απάντηση Γ. Παπανδρέου σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ, από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  "Η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, δημοσιεύει σήμερα δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες περί συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στα τέλη του 2009, με στελέχη της Goldman Sachs, όπως και περί συναντήσεων με τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.  Αφού σημειωθεί ότι, δεν πρόκειται περί νέων πληροφοριών, όπως σκοπίμως αναφέρεται στο δημοσίευμα προκειμένου να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις περί αποκαλύψεων, και αυτό, γιατί και η συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε σε δημόσιο χώρο έχει δημοσιοποιηθεί και γιατί ο ίδιος ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει δηλώσει κατ´ επανάληψη σε συνεντεύξεις του ότι συζητούσε τότε με πολλούς παράγοντες της παγκόσμιας κοινότητας τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, εξηγώντας αναλυτικά τι ακριβώς αναζητούσε, τονίζεται ότι:

Π. Ψωμιάδης: "Μέχρι εδώ κ. Χρυσοχοΐδη»

Σχετικά με το θέμα της δημιουργίας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τον Ιούλιο του 2009 σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Χρυσοχοΐδης αφόριζε τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, δηλώνοντας πως δεν θέλει να δυσφημίσει την Ελλάδα.  Το Φεβρουάριο του 2010, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα επέμενε πως «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν αποτελούν λύση» και πως το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να «δώσει λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας στον αγροτικό τομέα

Συμφωνία για διμερή συνεργασία στο γεωργικό τομέα υπέγραψαν oι Υπουργοί Γεωργίας της Ελλάδας, Κώστας Σκανδαλίδης και της Σερβίας, Dusan Petrovic την Παρασκευή, 30 Μαρτίου στο Βελιγράδι, κατά την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού στη Σερβία.
Από τα βασικότερα ζητήματα που περιλαμβάνει η Συμφωνία είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην παραγωγή, τη συντήρηση και τη μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων, η συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης καθώς και της διαχείρισης των εδαφών και των νερών αλλά και ο αμοιβαίος σεβασμός της προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων των γεωργικών προϊόντων.

Η φωτογραφία της ημέρας

Του Γιώργου Φωτιάδη
Η πρώτη ποδηλατική εξόρμηση του συλλόγου μας στο Κιλκίς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 35 άτομα παρευρέθηκαν και απολαύσαμε την όμορφη διαδρομή. Το ραντεβού μας ανανεώνεται για την ποδηλατοβόλτα της Παρασκευής.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2.000 ατόμων - προσωπικού φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, αρχίζει αύριο σε 23 πόλεις σε όλη τη χώρα

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων.
Από αύριο, 02-04-2012 μέχρι και την 09-04-2012 δύο χιλιάδες (2.000) άτομα που αποτελούν το προσωπικό φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, θα παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των χώρων αυτών. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε είκοσι τρεις (23) πόλεις σε όλη την επικράτεια, με την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ντόρα Μπακογιάννη: "Δεν με αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά"

Απάντηση στα σενάρια επιστροφής της ή προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
«Δεν με αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά», είπε συγκεκριμένα αναφερόμενη σε σχετική αναφορά του προέδρου της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και συνέχισε: «Δεν με αφορά διότι εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Εγώ διεγράφην από τη ΝΔ επειδή υπήρξα πρωτοπόρος μιας πολιτικής που δύο χρόνια μετά ευτυχώς ακολούθησε και η ΝΔ. Η πρόσκληση προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Αυξημένα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών κατά τις σχολικές εκδρομές

Με αφορμή το γεγονός ότι την περίοδο αυτή πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός σχολικών εκδρομών, σε τουριστικούς κυρίως προορισμούς, σε όλη τη χώρα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε στις αστυνομικές Υπηρεσίες σχετικές εντολές και οδηγίες, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών, που μετακινούνται κυρίως με λεωφορεία και πλοία.
Το πλαίσιο των εντολών και οδηγιών, περιλαμβάνει

Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο ν. ΚΙλκίς

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Βαγγέλη Ζορκάδη.  Στη συνέλευση αποφασίστηκε η σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ του Νομού Κιλκίς για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος είναι:
1. Θεοφανίδης Σπύρος
2. Κωνσταντινίδου Αναστασία
3. Παυλίδης Ιωσήφ (Γιόσκας)
4. Σπίγκος Χρήστος
5. Φωτοπούλου Μαρία

Στη συνέχεια εξελέγη τριμελής εκλογική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Παπαδόπουλο Γιάννη, Παυλίδη Ιωσήφ (Γιόσκα) και Φωτόπουλο Πάνο.

Πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΉ ΈΚΘΕΣΗ Επί της αρχής της Πρότασης Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ¨Μέτρα προστασίας των ανέργων και κυρίως των μακροχρόνια ανέργων¨.
Κρίση και ανεργία. Η κρίση, στις δίνες της οποίας κλυδωνίζεται η παγκόσμια και η ελληνική οικονομία, ανεξάρτητα από την αρχική της μορφή και έκφραση ως κρίση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, βαθαίνει και μετουσιώνεται σε κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, και κυρίως της νεοφιλελεύθερης διαχείρισής του.

Εξωγήινες βάσεις ή οργανωμένο σχέδιο στο Γερακαριό Κιλκίς;

Μια φωτογραφία κατασκοπευτικού δορυφόρου που διέρρευσε από τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αποκάλυψε μία παράξενη κατασκευή τριών χιλιομέτρων, στην περιοχή του οικισμού Γερακαριό του Κιλκίς. Η φωτογραφία διέρρευσε στις 14 Μαρτίου 2012, με τη συμβολή ενός μυστικού ομοσπονδιακού πράκτορα, ο οποίος εισχώρησε στο Πεντάγωνο στη διάρκεια ενός απόρρητου ελέγχου. Η μυστική κατασκευή πιθανολογείται ότι είναι εξωγήινη βάση.
Για οργανωμένο σχέδιο του "Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο", με σκοπό την παρεμπόδιση των εργασιών εξορύξεων στην περιοχή, κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΚΑ.
Αναμένονται εξελίξεις.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους 10.220 διαφορετικούς επισκέπτες και επισκέπτριες που ενημερώθηκαν τον Μάρτιο από την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ


Η ιστοσελίδα του δεξιοτέχνη Βαγγέλη Λιόλιου:  http://vagelisliolios.gr