Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΛ.Γ.Α: Καμία αύξηση ασφαλιστικής εισφοράς για το 2013

"Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αυξημένης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α για τους κτηνοτρόφους εν’ όψει της ασφαλιστικής περιόδου 2013 και για τη σωστή και πλήρη ενημέρωση των ασφαλισμένων μας διευκρινίζουμε ότι:

Καπερνάρος: «Ο Ναός της Δημοκρατίας και τα χάλια του»

«Το τελευταίο διάστημα που όλοι οι Βουλευτές καταπιάνονται με δευτερεύοντα, επουσιώδη και ελάσσονα (ξαφνικά θυμήθηκαν τον ρατσισμό και τον αντιρατσισμό) προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από αυτό που λέγεται Ναός της Δημοκρατίας και τα χάλια του.
Ο Πρωθυπουργός έχει εμφανιστεί τρεις φορές, τα υπουργικά συμβούλια είναι άδεια και στις ερωτήσεις απαντούν (όταν απαντούν) οι Υφυπουργοί και όχι οι Υπουργοί. 

Η Νομοθετική εξουσία, πλέον, έχει καταργηθεί. Το Κοινοβούλιο απεικονίζει τον εξευτελισμό της προσωπικότητας του Έλληνα Πολίτη και της πραγματικής Δημοκρατίας.

Έχω την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, μερικές από τις ερωτήσεις που κατέθεσα, ως οφείλω σαν Βουλευτής και στις οποίες δεν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις.

Στον πίνακα, μπορείτε να δείτε τις ερωτήσεις και τις ανύπαρκτες απαντήσεις όλων εκείνων που κόπτονται για την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και εμφανίζονται μόνο ως χειροκροτητές των νόμων της κ. Μέρκελ».


Σε μάντρα ανταλλακτικών έκρυψαν 37.900 ναρκωτικά χάπια

Εντοπίσθηκε, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μάντρα ανταλλακτικών στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ψυχοτρόπων ουσιών.

Συνέλαβαν ξανά για μαϊμού προϊόντα τον ιδιοκτήτη αλυσίδας σούπερ μάρκετ

- Εντοπίστηκαν επιπλέον (1.032) πλήρεις φιάλες απομιμητικού προϊόντος απορρυπαντικού εντός Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου στο Λάκκωμα Χαλκιδικής
- Για την υπόθεση συνελήφθησαν εκ νέου ο 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων, ο 45χρονος συνεργός του καθώς και ο 33χρονος αλλοδαπός δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης
- Το Ι.Χ.Φ εντοπίστηκε κρυμμένο σε ρέμα της περιοχής 

Συμμαχίες, Συνιστώσες, Κόμματα και Μέτωπα

Του Δημήτρη Καζάκη
Νέα κόμματα, πολιτικοί σχηματισμοί και ποικίλες δυνάμεις αναφύονται μέρα με τη μέρα. Απ’ όλα διαθέτει ο μπαξές. Κόμματα του ευρώ, αλλά και της δραχμής, δυνάμεις κάθε λογής και παραλλαγής της δεξιάς, αλλά και της αριστεράς. Μέχρι και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουμε να δηλώνει ότι οσονούπω θα μετατραπεί στον «τρίτο (αντικαπιταλιστικό) πόλο», δίπλα στους άλλους πόλους που κυριαρχούν στο πολιτικό παιχνίδι. Είναι περίπου σαν τις ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που βάζουν σαν στόχο να μπουν κάποτε στην Πρώτη Εθνική κατηγορία και να παίξουν με τους μεγάλους. Ας της το ευχηθούμε. Έτσι ή αλλιώς είναι παντελώς αδιάφορο για τον λαό και τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αγαθοπούλου: Τι θα πει ο Βενιζέλος στους ιδιοκτήτες της κτηνοτροφικής μονάδας στο Χωρύγι;

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνης Αγαθοπούλου, κατατέθηκε την Πέμπτη 30/5 ερώτηση στη βουλή με θέμα: «Πολύμηνη καθυστέρηση έκδοσης Αριθμού Μητρώου σε νέους αγρότες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ με επονείδιστες συνέπειες για τους ίδιους». (Ολόκληρη η ερώτηση όπως κατατέθηκε ΕΔΩ )

Αναφορά Ξουλίδου από του «Ανεξάρτητους Έλληνες» για το δικαστικό μέγαρο Κιλκίς


Θέμα: «Ακαταλληλότητα κτιρίου στο οποίο στεγάζονται το Πρωτοδικείο Κιλκίς, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς και το Ειρηνοδικείο – Πταισματοδικείο Κιλκίς και ανάγκη μεταστέγασης αυτών».

Η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς λέει «Φτάνει πια, όλοι στους δρόμους»

"12.000 καθηγητές οδηγούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις ανά την επικράτεια,10.000 αναπληρωτές δεν θα επαναπροσληφθούν.

Χιλιάδες απολύσεις καθηγητών σχεδιάζονται σε μυστικές συμφωνίες του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη τρόικα.

Ξεγέλασε ηλικιωμένο και του πήρε 650 ευρώ

- Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της απάτης
- Ο 27χρονος, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, με το πρόσχημα χρηματικής οφειλής συγγενικού προσώπου του ηλικιωμένου του απέσπασε το ποσό των 650 Ευρώ

Μέχρι τις 10 Ιουνίου 2013 η έκθεση «Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία»

Για ακόμη 10 ημέρες θα βρίσκεται στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου η έκθεση με τίτλο: «Η επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία», την οποία συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo A.E.

Ο Ανδρέας, ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου* δεν ζει πια

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι το πρωί της 24ης Μαΐου 2013 βρέθηκε νεκρός στη φωλιά του, ο Ανδρέας, μία από τις αρκούδες του Καταφυγίου της Αρκούδας που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Έπαινος Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς αποδίδει έπαινο της Υπηρεσίας στο Γυμνάσιο Αξιούπολης, καθώς και στον μαθητή της Β΄ τάξης κ. Τζαβίδα Νικόλαο του Ανδρέα για την κατάκτηση της δεύτερης ( 2ης ) θέσης στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2013, την επιστημονική – εκπαιδευτική ευθύνη του οποίου είχε το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για την ΑΕΠΙ

Σε εξαιρετικά σοβαρό οικονομικό-φορολογικό ζήτημα αναδεικνύεται ο τρόπος λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), οι μεθοδεύσεις της οποίας για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, ομοιάζουν με αυτές που μπορεί να ασκήσει μία οικονομική απολυταρχική (δικτατορική) υπερεξουσία. 

Γιορτή Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς

Την Παρασκευή 17/5/2013 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε μια γιορτή. Η ορχήστρα του κου Καλαντζή σε συνεργασία με τον Πατέρα Χαράλαμπο πρόσφεραν μοναδικές στιγμές στα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Έπαιξαν μουσική για τουλάχιστον δύο ώρες.

Επιστολή Γκουντενούδη με θέμα τον υποβιβασμό του ΚΕΠΠΥΕΛ Πολυκάστρου

"Κύριε Υπουργέ,
Στο Πολύκαστρο Κιλκίς από το 1968 λειτουργεί Κέντρο Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου (ΚΕΠΠΥΕΛ). ΤΟ Κέντρο αυτό στην πορεία της λειτουργίας του έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη διαρρεόμενη από τον Αξιό ποταμό ευφορότερη περιοχή του νομού μας.

Συγχαρητήρια στον μαθητή της Β’ Γυμνασίου Αξιουπόλεως Νικόλαο Τζαβίδα

Υπογράφει η Αντιδήμαρχος Δήμου Παιονίας Ελένη Λιακοπούλου
"Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον μαθητή της Β Γυμνασίου Αξιουπόλεως Νικόλαο Τζαβίδα του Ανδρέα για την πρώτη θέση που κατέλαβε στον πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής.

Έπιασαν 13χρονο για κλοπή στο Κιλκίς

- Επιπλέον συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, πατέρας του 13χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Συνελήφθησαν χθες (30.05.2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 13 και 49 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου αντίστοιχα.

Εστάλη η εγκύκλιος για την παράταση στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Εστάλη χθες στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, από το υπουργείο Εσωτερικών, η εγκύκλιος για την εξαμηνιαία παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (μέχρι τις 30/9/2013), που είχε αποφασιστεί σε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης

14 Ιουνίου, Μπενσουσάν Χάνι, Εδέσσης & 15 Ιουνίου 2013, Λευκός Πύργος
Είμαστε υπερήφανοι/-ες, γιατί κατορθώσαμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, παρά την καταστολή που μας εξασκεί η κυρίαρχη ιδεολογία. Με σκέψη απελευθερωμένη από τις δεσποτικές ιδεολογίες, διεκδικούμε και διαδηλώνουμε στους δρόμους της πόλης. Με τη σκέψη, το σώμα και τα συναισθήματά μας, γιορτάζουμε και συμμετέχουμε στη διεθνή εξέλιξη: 
- των 14 κρατών που παρέχουν ισότιμο δικαίωμα σε ομόφυλα ζευγάρια. 
- των χωρών που επιτρέπουν την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια
- της Ινδίας του 1,25 δισ κατοίκων που σταμάτησε η τιμωρία της ομοφυλοφιλίας
- των κοινωνιών που διδάσκουν για τις έμφυλες ταυτότητες και τον ερωτικό προσανατολισμό

Στον τόπο που γεννήθηκα ...Μελίτη Φλώρινας!

Στην πανέμορφη Μελίτη του νομού Φλώρινας “ταξιδεύουμε” αυτή την Κυριακή με την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” της 4Ε!

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Κιλκίς ενημερώνει

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών σας δηλώσεων οικ. έτους 2013, εκτός αυτών που κατατίθενται κάθε έτος, απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Έπαινοι και ηθικές αμοιβές Β'θμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς

Η Διεύθυνση Β'θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αποδίδει  ΕΠΑΙΝΟ της Υπηρεσίας στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, καθώς και στους: 
Α. κα. Λιασίδου Ευπραξία, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 14.01.
Β. κο. Αλεξίδη Ιωάννη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 14.01.
για τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας εκπαιδευτικών και ενήλικων μαθητών στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών της πόλης του Κιλκίς.

«Όχι στα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά επιστολή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σχετικά με τα νέα όρια ηλικίας όσον αφορά στην ασφάλιση και συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

2η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας-Θράκης

Τη 2η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων διοργανώνει η Ένωση Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας-Θράκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την 1η έως την 18η Ιουνίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).