Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Διαδικασία χορήγησης αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις έτους 2016

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ. 1012/21063/18-2-2016 θεσπίζονται τα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016.

Κιλκίς: Hotspots στη Νέα Καβάλα, στο Χέρσο, στο Δροσάτο και στο Κεντρικό

Την έναρξη των εργασιών για την δημιουργία 5 νέων χώρων για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ανάκληση προϊόντων σοκολάτας Mars και Snickers

Ο ΕΦΕΤ μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία “MARS HELLAS”, ενημερώθηκε για την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων MARS και SNICKERS που έχουν παραχθεί στην Ολλανδία από την Mars Nederland B.V. κι έχουν διακινηθεί στη χώρα μας από την εν λόγω εταιρεία. Η ανάκληση πραγματοποιείται ύστερα από εντοπισμό ξένου σώματος (πλαστική ύλη) σε ένα από τα προϊόντα. 

Ενδυνάμωση μαθητών μέσω της Ιπποθεραπείας

Δελτίο τύπου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς έχει τεθεί ένας αριθμός προτεραιοτήτων ως βάση της στρατηγικής για τη διεθνοποίηση και σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να ενισχύσει και διευρύνει τη διεθνή της δράση. 

"Συνεχίζουμε τον αγώνα, παραμένουμε στα μπλόκα"

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων
"Με τα τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα και της επιβίωσης, αντιπροσωπεία των 69 μπλόκων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να πάρει θεση η κυβέρνηση στο πλαισιο αιτημάτων που αποφασίσαμε στην Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια στις 7 Φλεβάρη.

20χρονος απατεώνας πουλούσε μέσω Internet οχήματα και κινητά που δεν υπήρχαν

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν 9 υποθέσεις διαδικτυακής άπατης και σχηματίστηκε τακτική διαδικασία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού.

"Σεβαστιανός και Βόρειος Ήπειρος": ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Σεβαστιανός και Βόρειος Ήπειρος» που συνδιοργανώνει η Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και η ΣΦΕΒΑ την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ι.Μ. Καλαμαριάς (Καραμαούνα 29) στις 6μ.μ.

Αλλαγές στον τεχνικό κανονισμό για την πιστοποίηση σπόρων δημητριακών προς σπορά

Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθμόν 225020/31-3-2003 των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Γεωργίας σχετικά με τον «Τεχνικό Κανονισμό Ελέγχου και πιστοποίησης σπόρων δημητριακών προς σπορά», σε συμμόρφωση προς την Εκτελεστική Οδηγία (ΕΕ) 2015/1955 της Επιτροπής, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Μάρκος Μπόλαρης

Kinesis - Gym - Kilkis και αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Kinesis - Gym - Kilkis
Για τέταρτη συνεχή χρονιά το γυμναστήριο μας Kinesis –Gym έχει την τιμή να συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς. 

Γέμισε σκυλιά ο λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς: "Ο δήμαρχος τι κανει, δεν τα βλέπει;"

Παρέμβαση αναγνώστη της Γνώμης
Καλησπέρα! Δείτε τι γίνεται πάνω στο λόφο του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς. Στο γήπεδο του τέννις έχουν βάλει παντού σπιτάκια για σκυλιά. Φοβάται ο κόσμος να περάσει γιατί τους ορμάνε! Ο δήμαρχος τι κανει, δεν τα βλέπει;

"Θόδωρε και Γιώργο, σας ευχαριστούμε πολύ"

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστούν τους τοπικούς βουλευτές Θ Παραστατίδη και Γ. Γεωργαντά για τη συμβολή τους στην εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του φορέα μας, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον κυβερνητικό βουλευτή και τη στήριξη της από τον βουλευτή της Ν.Δ. καθώς και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Α. Θεοχαρόπουλο.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς



Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

ΕΣΠΑ: Πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το πρόγραμμα στοχεύει την υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου.

Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τη διατήρηση του Α.Τ. Μαυρονερίου

Την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε κυοφορούμενο σχεδιασμό υποβάθμισης – κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Μαυρονερίου εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς κατά την τακτική του συνεδρίαση τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.

Κολινδρός: Σκοτώθηκε 52χρονος σε τροχαίο με μοτοσυκλέτα

Χθες (24-02-2016) το μεσημέρι, στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καστανιάς – Κολινδρού στην Πιερία, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 52χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. 

Διαχείριση των «πλεοναζουσών ωρών» των Καθηγητών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Καταδικάζουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη σχετικά με τη διαχείριση των «πλεοναζουσών ωρών» των καθηγητών. Τις δηλώσεις ακολούθησαν σχετικές εγκύκλιοι με τις οποίες καλούνται πρακτικά οι… κ. Σχολικοί Σύμβουλοι λειτουργώντας ως Διοικητικό όργανο να προχωρήσουν σε αναδιανομή των αναθέσεων μαθημάτων! 

9ο Δημ. Σχ. Κιλκίς: Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου!

Δελτίο τύπου 9ου Δημ. Σχ. Κιλκίς
Με χαρά δεχθήκαμε τις μαθήτριες και τους μαθητές των Δ2 και Στ2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας!

Επιτυχίες του Kinesis Fight Club στο παγκόσμιο της WKO στην Ταϊλάνδη

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της World Kumite Organization στην Ταϊλανδή αγωνίστηκε ο αθλητής του Kinesis Fight Club Δημήτρης Μπακόλας. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στην πόλη Παττάηα με συμμέτοχες από όλη την υφήλιο.

Αλλαγές στους διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
1η: Πριν από περίπου ένα χρόνο, το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε, με την απόφασή του 527/2015 (ομόφωνη απόφαση της ολομελείας του, με ψήφους 29-0), ότι από το 2003 κι εξής, έπρεπε – σύμφωνα με την συνταγματική αναθεώρηση του 2001 αλλά και το Νόμο Αρσένη Ν.2525/97 για την κατάργηση της τότε επετηρίδας και μετά το πέρας του μεταβατικού σταδίου των πέντε ετών που είχε δοθεί - οι διορισμοί να γίνονται 100% από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, και πως κάθε άλλος διορισμός πλην ΑΣΕΠ (ενιαίος 40%, 30μηνο, 24μηνο) είναι αντισυνταγματικός γιατί αντίκειται στις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας οι οποίες κατοχυρώνονται συνταγματικά (σκέψη 13, ολομέλειας ΣτΕ 527/2015). 

Δράσεις στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς 
Με ιδιαίτερη χαρά την Τετάρτη στις 17 Φεβρουαρίου 2016, στις 13:30 μμ στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς υποδεχθήκαμε τον κ. Ιωάννη Μήτσιο, Προϊστάμενο του τμήματος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. της COSMOTE και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Δόμησης κ. Δημήτρη Τσαντάκη.

Διαμαρτυρία αγροτών του νομού Κιλκίς στα σύνορα (Video - Ρεπορτάζ: Δημήτρης Παρίδης)

Διαμαρτυρία αγροτών του νομού Κιλκίς στα σύνορα. 
Ρεπορτάζ του πολιτευτή του ΛΑΟΣ, Δημήτρη Παρίδη

¨"Κύριε Συμεωνίδη, σας ευχαριστούμε από καρδιάς"

"Το Διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του φιλανθρωπικού εθελοντικού συλλόγου Ανάσας Ευαισθησίας νομού Κιλκίς θέλουν δημόσια να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων Σουπερ Μάρκετ Συμεωνίδη στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο Κιλκις για την τοποθέτηση στα καταστήματα τους κουμπαράδων για την οικονομική ενίσχυση αρρώστου παιδιού συμπολίτη μας και καλάθι για την συγκέντρωση τροφίμων για την βοήθεια των απόρων οικογενειών της πόλης και του νομού μας που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Κιλκίς 2.046 μ.Χ.: Προσπάθειες να φρενάρει η εκρηκτική οικονομική ανάπτυξη του νομού! ( Δ' μέρος)

Αποστολή στο Κιλκίς: Καραηλχάν Μαύρος
Όπως προαναφέραμε (Δείτε το  Γ΄Μέρος ΕΔΩ), σήμερα χειμώνα του 2.046 μ.Χ, αντίθετα με την υπόλοιπη Ελλάδα που περνά τραγικές στιγμές οικονομικής εξαθλίωσης, στο Κιλκίς κάνουμε προσπάθειες να φρενάρει η εκρηκτική οικονομική ανάπτυξη του νομού!