Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας







Φάτε μάτια γύρους!






















Προκριματικοί αγώνες Tae Kwon Do WTF στη Θεσσαλονίκη

Προκριματικοί αγώνες στο αγώνισμα Tae Kwon Do WTF εφήβων/νεανίδων Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε. ) έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 21 Μαϊου 2011. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι αθλητές-ριες που γεννήθηκαν από1994 έως 1997. Οι αγώνες υποστηρίχτηκαν από ηλεκτρονικούς θώρακες Lajust,σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία με πλήρη εφαρμογή, δηλαδή με σένσορες για έγκυρους πόντους.
Από κάθε Ένωση πέρασαν 8 αθλητές-ριες. Συνολικά 16 έχουν το δικαίωμα να αναμετρηθούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 9-10 Ιουλίου 2011 στα Άνω Λιόσια Αθηνών σύμφωνα με την προκύρηξη της ΕΛ.Ο.Τ. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Στη διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ. «Η Τόλμη» Κιλκίς με 4 αθλητές-ριες. Η χρονική στιγμή όμως λόγω σχολικών εξετάσεων στέρησε το δικαίωμα σε κάποιους να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας



«Τούτο το καλοκαιράκι…» από το Λύκειο Ελληνίδων

Το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς σας προσκαλεί στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση, όλων των τμημάτων του Λ.Ε.Κ., με θέμα «Τούτο το καλοκαιράκι…», που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, στις 7:30 μ.μ. Η παρουσία σας είναι τιμή και ευχαρίστηση για εμάς.
Είσοδος ελεύθερη

Υποβολή προτάσεων έργων για ένταξη στο Πρόγραμμα «Νέα –Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Το Πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» , συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ €, αποτελεί ένα ευέλικτο επιχειρηματικό εργαλείο και αφορά επιχειρηματικά σχέδια φυσικών προσώπων (ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας) ή επιχειρήσεων, που έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών με μία ή περισσότερες από τις παρακάτω μορφές:

Από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Στις 31 Μαΐου κάθε έτους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (World No Tobacco Day).Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1987 μετά από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας. Ο στόχος ήταν τραβήξει την παγκόσμια προσοχή, ως προς το κάπνισμα και την εξάπλωση του ως επιδημία , επισημαίνοντας εκείνους τους παράγοντες κινδύνου για την υγεία που σχετίζονται με τον καπνό. Ακόμη θέλησε να πληροφορήσει τους καταναλωτές για τις στρατηγικές των καπνοβιομηχανιών και του εμπορίου για την προσέλκυση πελατών. Τελικός στόχος όλων αυτών των κινήσεων και στρατηγικών είναι η μείωση της κατανάλωσης του καπνού ώστε να προστατευτούν οι μελλοντικές γενεές από τις συνέπειες στην υγεία.
Τα στοιχεία είναι καταιγιστικά. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ:

Συνεδρίαση φορέων του νομού Κιλκίς για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης

Ευρεία σύσκεψη φορέων του νομού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γκουντενούδη στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επικαιροποιημένη μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γκουντενούδης αφενός μεν υπογράμμισε τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για το ν. Κιλκίς από τον ρόλο που του επιφυλάσσει ο αναπτυξιακός περιφερειακός σχεδιασμός ως πόλου βιομηχανίας – μεταποίησης, αφετέρου δε επεσήμανε σημαντικές αδυναμίες της μελέτης που μεταξύ άλλων αγνοούν ή υποβαθμίζουν σημαντικές παραμέτρους προοπτικών ανάπτυξης του νομού και ρόλους που μπορεί πρωταγωνιστικά να διαδραματίσει στον πρωτογενή τομέα με την παραγωγή ιδιαίτερων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, στον δευτερογενή με την μεταποίηση ποιοτικών και επώνυμων αγροτικών προϊόντων καθώς και στον τριτογενή τομέα με την ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου και την ανάδειξη του νομού ως κέντρου διασυνοριακής συνεργασίας αλλά και στον εναλλακτικό τουρισμό αξιοποιώντας τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του.

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. στο Κιλκίς

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεδρίασε στο Κιλκίς, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη συμμετείχαν οι 7 τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, Κιλκίς κ. Χρ. Γκουντενούδης, Σερρών κ. Ι. Μωυσιάδης, Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, Θεσσαλονίκης κ. Α. Τζιτζικώστας, Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου, Χαλκιδικής κ. Γ. Γιώργος, οι 3 θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών κ. Δ. Ψωμιάδης, Ανάπτυξης κ. Ε. Φωτόπουλος και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δ. Ευθυμιάδης καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δ. Λευκόπουλος. Το θέμα που κυριάρχησε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ήταν η καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως οι ενέργειες συντονισμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση. Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών θα ξεκινήσει άμεσα και ήδη έχουν αρχίσει να ενημερώνονται οι πολίτες.

Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης του Τμήματος Φωτογραφίας του Εικαστικού εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης του Τμήματος Φωτογραφίας του Εικαστικού εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς το βράδυ της Τετάρτης 25ης Μαΐου 2011, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Την ίδια ώρα στην αίθουσα του Συνεδριακού έδιναν ρεσιτάλ οι μαθητές των Τμημάτων Κρουστών παιδιών και ενηλίκων, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του δασκάλου τους Λευτέρη Αγγουριδάκη. Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι της Ομάδας Κρουστών, συνεπήραν με τη ρυθμική μουσική τους τους θεατές, ταξιδεύοντάς τους μακρυά, σε χώρες της Μεσογείου και της Ανατολής. Στα τμήματα Κρουστών του Δήμου Κιλκίς οι μαθητές έρχονται σε γνωριμία με όργανα όπως, κόγκας, μπόγκος, τουμπερλέκι, χειροτύμπανο, ξυλόγωνο και διάφορα άλλα μικροκρουστά από Αφρική Ασία και Μεσόγειο.

ΔΗΜΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Στο χέρι μας είναι να συναντηθούμε με τους χειμαζόμενους πολίτες

Την περασμένη Πέμπτη 26 Μαΐου συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
Κατά τη συνεδρίαση αναλύθηκε η επικαιρότητα και οι αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Κοινή διαπίστωση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού του λαού προκειμένου να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τη μοίρα που του προετοιμάζει η κυβέρνηση και η τρόικα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δυναμικά με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες. Οι ενέργειες αυτές σε επίπεδο νομού θα αποσκοπούν στην ενημέρωση των συμπολιτών μας για την εναλλακτική μας πρόταση για έξοδο από την κρίση χωρίς να διαρραγεί ακόμα παραπάνω ο κοινωνικός ιστός. Στο χέρι μας είναι να συναντηθούμε με τους χειμαζόμενους πολίτες και να τους εξοπλίσουμε με επιχειρήματα και ελπίδα ότι όλα μπορούν να ανατραπούν αρκεί να υπάρχουν, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική διάθεση. Τέλος, ελήφθησαν συγκεκριμένες οργανωτικές αποφάσεις προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δράση μας.

Από την ΤΕΧΝΗ παράσταση Τμημάτων Χορού 2011

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011, στις 8 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, τα Τμήματα Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού και χορού Latin, θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη παράστασή τους, για το 2011, με το κλείσιμο της χρονιάς.
Οι μικρές χορεύτριες θα παρουσιάσουν χορογραφίες της δασκάλας τους Κέλυς Πολυχρονίδου, που με περισσή φροντίδα, πολλή σοβαρότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία τις δίδαξε τις χορευτικές κινήσεις και πώς να εκφράζονται με αυτές.

Επίσκεψη δημάρχου Κιλκίς στο 1ο Δημοτικό

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Τα δικαιώματα των παιδιών" που διδάσκονται στην Ευέλικτη Ζώνη από την δασκάλα Καρακίδου Δήμητρα, μαθητές της Τετάρτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα μέσω επιστολής, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν κάποιες από τις επιθυμίες τους σε ό,τι αφορά την ζωή τους στην πόλη του Κιλκίς.

Κι εμείς ''αγανακτισμένοι''!

Σημαντικές αυτές οι κινητοποιήσεις των λίγων έστω ''αγανακτισμένων Κιλκισιωτών'' στη Πλατεία Ειρήνης ενάντια στη πορεία της χώρας προς τη καταστροφή.Δείχνουν ότι οι διαμαρτυρίες δεν περιορίζονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά αποτελούν γενικό φαινόμενο.Κι αυτό είναι που πονάει περισσότερο το πολιτικό καταστημενο!
Μπράβο,λοιπόν, και σε μας τους Κιλκισιώτες, όπως σχολίασε και φίλος της ιστοσελίδας μας!

Σύλληψη Πακιστανών για παράνομα CD

Τέσσερεις νεαροί Πακιστανοί συνελήφθησαν στο 15ο χλμ. της Παλαιάς Εθ. Οδού Ευζώνων – Θεσσαλονίκης, επειδή κατείχαν CD και DVD-μα`ι`μού. Η συλληψη έγινε μετά από έλεγχο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Α.Δ. Κιλκίς. Οι συληφθεντες, ηλικίας 18, 23, 24 και 28 ετών, αντίστοιχα, κατείχαν -105- κλεψίτυπα C.D. και -120-  D.V.D. τα οποία κατασχέθηκαν.  Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Σύλληψη για παράβαση νόμου περί ναρκωτικών

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κιλκίς, ότι 40χρονος ημεδαπός κατέχει ναρκωτικές ουσίες, την 26-5-2011 και ώρα 09.45΄από Αστυνομικούς της Ομάδας αυτής, εντοπίστηκε εν λόγω ημεδαπός και σε διενεργηθείσα νομότυπη έρευνα στην οικία του, στην Ποντοηράκλεια – Κιλκίς, βρέθηκαν -14- συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους -58,7- γρ. και -22- δενδρύλλια κάνναβης, σε ισάριθμες γλάστρες, ύψους μεταξύ 40 και 70 εκ., τα οποία και εκριζώθηκαν. Οι ναρκωτικές ουσίες και δενδρύλλια κατασχέθηκαν.  Ο δράστης με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Εκπαιδευτικές συναντήσεις γονέων – εκπαιδευτικών. Φθινόπωρο 2011 Δ.Δ.Ε. Κιλκίς –UNIVERSITA DI TORINO

Η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς θα διοργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια κατά το σχολικό έτος 2011-12 για τους εκπαιδευτικούς όλων των κατηγοριών, διορισμένων και μη.