Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αλέξανδρος Κιλκίς: Μία νίκη και μία ήττα την Κυριακή

Μία νίκη και μία ήττα είχαν απολογισμό οι ομάδες τζούνιορ και προτζούνιορ της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας. Η ομάδα προτζούνιορ του Μιχάλη Αναστασιάδη, επικράτησε με 5-2 του Αίαντα Ευόσμου, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και μεγάλη διάθεση από πλευράς αθλητών. Στον αγώνα συμμετείχαν οι: Ζάλτος Κωνσταντίνος, Ιγνατιάδης Κωνσταντίνος, Ρεμπετσιώτης Στέφανος, Σοφής Αχιλλέας, Στανιμερόπουλος Δημήτριος, Συμεωνίδης Αναστάσιος και Κατσάρας Κωνσταντίνος.

Παπαδημούλης: Να «παγώσει» η παραγγελία των δύο υποβρυχίων, κόστους 1 δισ.!

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με επίκαιρη ερώτησή του, το παράλογο φαινόμενο μια σχεδόν χρεωκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα να ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία την περίοδο 2006-2010 η Ελλάδα απορρόφησε το 15% των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας και το 12% της Γαλλίας. και ρωτά την κυβέρνηση αν έχει προτείνει στην Τρόικα την ακύρωση εξοπλιστικών προγραμμάτων και αν δέχεται πιέσεις από την Γερμανία και τη Γαλλία πιέσεις για αγορά νέων εξοπλισμών.

Υπουργείο Παιδείας: "Δεν καταργείται η σίτιση των φοιτητών. Απλά οι φοιτητές θα τρώνε 10% λιγότερο!!!"

Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι καταργείται η σίτιση των φοιτητών το  Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι: "Η σίτιση των φοιτητών δεν καταργείται. Πρόκειται για μια μείωση -περίπου 10%- του συγκεκριμένου κωδικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που αφορά στη σίτιση, που επήλθε μετά την τελευταία αλλαγή του προϋπολογισμού και αφορά μειώσεις προϋπολογισμών στο σύνολο των Υπουργείων."

Ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σας προσκαλούμε στο χορό που διοργανώνουμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012-Ώρα προσέλευσης 20.30 στο κέντρο διασκέδασης ΜΕΛΑΘΡΟΝ (2ο χλμ. Αξκιούπολης-Πηγής). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Χαμουρούδη Γιώργου. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ. Περιλαμβάνει πλήρες μενού με απεριόριστο ποτό.

Τρέχει... μέσα στη Σαρακοστή το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα
της βιολογικής κτηνοτροφίας
υποβάλλονται 24 Φεβρουαρίου
μέχρι και 30 Μαρτίου 2012.
Ίσως την καλύτερη περίοδο για να υποβάλουν αιτήσεις ενίσχυσης στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας επέλεξε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής και μέχρι τις 30 Μαρτίου, που η κίνηση στα ζωικά προϊόντα θα είναι μειωμένη, όσοι κτηνοτρόφοι επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν την ένταξή τους στο πρόγραμμα που ενισχύει όλων των ειδών τα παραγωγικά ζώα, εκτός από τους χοίρους, δηλαδή: αίγες και πρόβατα εκτατικής και ημισταυλισμένης εκτροφής, βοοειδή με γαλακτοπαραγωγική κατεύθυνση και βοοειδή με κρεοπαραγωγική/διπλή κατεύθυνση εκτατικής και ημισταυλισμένης εκτροφής. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας υποβάλλονται 24 Φεβρουαρίου μέχρι και 30 Μαρτίου 2012.

Επιστολή Καρατζαφέρη προς Βενιζέλο

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης απέστειλε προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την ακόλουθη επιστολή:
"Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Θα επιθυμούσα με αυτή την επιστολή μου να σας καταστήσω σαφείς τις θέσεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ενόψει του EUROGROUP της Δευτέρας στο οποίο θα συμμετάσχετε.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να δεσμευτείτε εσείς και η Κυβέρνηση για νέα μέτρα (επαπειλούμενα) κατά τον προσεχή Ιούνιο. Όπως κι εσείς γνωρίζετε η αντοχή του λαού έφθασε στα έσχατα όριά της.

"Όχι στα 5 ευρώ, δωρεάν υγεία για όλο τον κόσμο”


“Όχι στα 5 ευρώ, δωρεάν υγεία για όλο τον κόσμο”. Το μήνυμα αυτό απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς διαμαρτυρόμενο για την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από την ψήφιση του νέου μνημονίου. Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου (υποστελέχωση προσωπικού, ελλείψεις υλικών, πετρελαίου θέρμανσης κ.α.), το Σωματείο κάνοντας κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων προτρέπει όλους τους πολίτες που προσέρχονται για εξέταση να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ της ντροπής (την αμοιβή των εξέταστρων που καθιέρωσε το Υπουργείο Υγείας εδω και ένα χρόνο περίπου). Κίνηση που προκάλεσε σήμερα το πρωί την αντίδραση της Διοίκησης, η οποία και απείλησε ότι θα φωνάξει την εισαγγελία.

Βασιλόπιτα με βραβεύσεις για το Τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο παρουσία των αθλητών, προπονητών εφόρων του τμήματος, αλλά και αρκετών γονέων των αθλητών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου Κιλκίς η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του τμήματος κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣΚ.

Σκέψεις, προβλήματα & προτάσεις από το Π.Σ ΠΕΓΔΥ Ν. Κιλκίς για τον κλάδο των Γεωπόνων Δ.Υ

Σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της 22-12-2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου του Ν. Κιλκίς της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Σ Π.Ε.Γ.Δ.Υ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ,προετοιμάσαμε το παρόν κείμενο στο οποίο διατυπώνουμε τις σκέψεις , τα προβλήματα και τις προτάσεις μας για τον κλάδο των Γεωπόνων Δ.Υ. Το κείμενο αυτό οριστικοποιήθηκε και εγκρίθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε την Πέμπτη 16-2-2012

Απόφαση Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς για επίσχεση εργασίας από σήμερα

Στη δεύτερη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/02/12 και ώρα 12μμ, με θέμα: α) τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο β) τη μή καταβολή των δεδουλευμένων του 2011.γ) την ψήφιση του νέου μνημονίου, που κύρια θίγει τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ομόφωνα να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις:
• Επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 20/02/12 για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών (νυχτερινά, απογευματινά, αργίες) από το Σεπτέμβριο 2011.

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Αγαπητοί συμπολίτες
Η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση στην κοινωνία με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα της και στο Δημόσιο προκειμένου να το πλήξουν και να ΜΕΙΩΣΟΥΝ τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ και τις υπηρεσίες. Απο αυτήν την πολιτική δεν εξαιρείται και ο ευαίσθητος χώρος της ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι στο ΓΕΝ. Νοσοκομείο Κιλκίς βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, με αναβάθμιση τωμ Παρεχόμενων Υπηρεσιών στον πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και των Μονάδων Πρόνοιας, η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, το πάγωμα των προσλήψεων Νοσηλευτικού – Ιατρικού – Παραϊατρικού και Λοιπού Προσωπικού είναι ενταγμένη στη λογική της σταδιακής υποβάθμισης, απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ.

Συμμετοχή Σάββα Τσιτουρίδη σε Διεθνή Διάσκεψη στο Ουζμπεκιστάν

Προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν κ. Ισλάμ Καρίμωφ και της κυβέρνησης της χώρας, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης συμμετείχε σε Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Η Εκπαίδευση ως μοχλός αειφόρου ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού μιας χώρας», που έλαβε χώρα στην Τασκένδη από 16 έως 18 Φεβρουαρίου 2012. Μιλώντας στη Διάσκεψη ο κ. Τσιτουρίδης μεταξύ των άλλων επεσήμανε:

Ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλυριάς, «Η Φιλυριά»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλυριάς, «Η Φιλυριά» την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Την εκδήλωση ξεκίνησαν οι μαθητές της εκμάθησης νταουλιού με το δάσκαλο τους και χοροδιδάσκαλο τους Βαγγέλη Λάχανη, όπου και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί χορευτές του παιδικού χορευτικού του συλλόγου, οι οποίοι έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση.
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγγίδης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος κ.Δερβεντλής Αναστάσιος, ο πρόεδρος της κοινότητας Φιλυριάς κ. Παυλίδης Κωνσταντίνος, καθώς και ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για το Νομό Πέλλας, Σταμενίτης Διονύσιος.

Επιστολή παραίτησης Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ

Αγαπητέ πρόεδρε,
Εδώ και δύο χρόνια επισημαίνω το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής.
Εδώ και δύο χρόνια με επανειλημμένες τοποθετήσεις μου στα κορυφαία όργανα του κινήματος, επισημαίνω το λάθος δρόμο που ακολουθούμε.
Στις τελευταίες εκλογές μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και εσένα Πρωθυπουργό. Ήταν η δικαίωση της προσπάθειας που έκανες και κάναμε όλοι μαζί από το 2004. Ήταν ταυτόχρονα η καταγραφή της ελπίδας ενός λεηλατημένου λαού, από την πολιτική της ΝΔ, να αλλάξει η χώρα πορεία. Και μπορούσε να το κάνει. Αρκεί να προσαρμόζαμε τις πολιτικές μας στις αρχές μας, αρκεί να προετοιμαζόμασταν κατάλληλα, αρκεί να εμπιστευόμασταν τη δύναμη και τις ικανότητες του στελεχιακού μας δυναμικού.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα στους Ευζώνους και Μαυρονέρι ΚΙλκίς

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο 540ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Ευζώνων (ΠΑΘΕ), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας 32 ετών, διότι κατελήφθη να κατέχει μέσα στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος, (53) κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βέροια

Χθες (19.02.2012) το απόγευμα, στο 25ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Κυψέλης Ημαθίας, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός και επέβαινε 24χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της, προσέκρουσε σε δέντρο και ανετράπη. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας έπεσε στο οδόστρωμα και παρασύρθηκε από Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός. Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος είναι ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού και του επιβάτη της μοτοσικλέτας. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Μέχρι το τέλος του μήνα συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων, σε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο για τον κλάδο. Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι της Αθήνας βρίσκονται σε αποχή από τις 15 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρει η Ολομέλεια σε ψήφισμά της, ο δικηγορικός κόσμος «δεν μπορεί να παραμείνει απαθής έναντι στη διαρκώς επιχειρούμενη αποδόμηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και στην εν τοις πράγμασι απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών».

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης σε μια από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές για απόκτηση πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησής τους, υποψηφίων που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, ορίζεται από 28 Φεβρουαρίου 2012 έως και 16 Μαρτίου 2012, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ 151/16811/Β6/16-2-2012 Εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. – Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ – ΤΜΗΜΑ Α΄.

Πρόγραμμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για Προσκύνημα για την Ακολουθία των Χαιρετισμών

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει προσκύνημα στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών για την Ακολουθία των Χαιρετισμών την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. Αναχώρηση 4.00 η ώρα από τον Κήπο του Κιλκίς. Τιμή συμμετοχής 5 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής : 6972 21 41 86 –6973 49 15 02

Αρχίζουν άμεσα οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο - Εξαιρούνται μόνο οι ένστολοι

- Δάσκαλοι-καθηγητές και ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό στον κατάλογο των απολύσεων
- “Μοντέλο” κατάργησης οργανισμών ο ΟΕΚ και τα Δημόσια ΚΤΕΟ
- Μέσα στους επόμενους δύο μήνες η απόφαση για τους οργανισμούς που καταργούνται
- “Πλαφόν” 3% σε κάθε υπουργείο

Διορία δύο μηνών έχει κάθε υπουργός για να επιλέξει ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο υπουργείο του θα κλείσουν.
Αμέσως μετά από αυτή την κίνηση θα έρθει το λουκέτο στους οργανισμούς και ύστερα μετά από αξιολόγηση η απόλυση των υπαλλήλων.

Πρωτάθλημα Ανδρών : "ΑΕΤΟΣ" - Αναγ. Λιτοχώρου 52-30

Κέρδισε άλλο ένα "ντέρμπυ" η ομάδα μας για το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στην Γ΄ Εθνική (απομένουν 5 αγωνιστικές για το τέλος) και μάλιστα σχετικά πολύ εύκολα με την διαφορά στους 22 πόντους απέναντι στην ομάδα του Λιτοχώρου που βρισκότανε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και προερχότανε μάλιστα από 9 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Οι βετεράνοι του "Μέγα Αλέξανδρου" έκοψαν την βασιλόπιτά τους και τίμησαν τη μνήμη του Χρ. Καραντώνη

Υπό τους ήχους των ποντίων λυράρηδων και τραγουδοποιών Τέλη Κωνσταντινίδη, Νίκου Παναγιωτίδη και Αγάπης Ταχματζίδου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η κοπή της βασιλόπιτας των βετεράνων του «Μέγα Αλέξανδρου» στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Αμάραντων.