Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

"Πάλι με μέρες με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι"


Έφη Ναβροζίδου και Κώστας Λαφτσίδης. (Αποσπάσματα)
Μια υπέροχη βραδιά από την κοπή πίτας της ΤΕΧΝΗΣ 2020

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες, τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020
«Συμπολίτες μου,
Έχουν περάσει ήδη 33 μέρες από το πρώτο μήνυμά μου για την πανδημία. Έθεσα, τότε, έναν σαφή στόχο: Να περιορίσουμε την εξάπλωση του Κορωνοϊού στη χώρα, υπομένοντας και ατομικές θυσίες. Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. 

"Να σταματήσει ο εμπαιγμός της εκπαιδευτικής κοινότητας"

Ανακοίνωση Ομάδας Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατάφερε και πάλι να δημιουργήσει την απόλυτη σύγχυση σε εκπαιδευτική κοινότητα και χιλιάδες οικογένειες μαθητών.

Είμαστε όλοι αδέρφια

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Γραμματέας Οργανωτικού - Κίνημα Αλλαγής
Ειδικευόμενος στις αρχές, θυμάμαι, 'ψαράς' που λέμε στο στρατό, ξεκινώ το μέρος της ειδικότητας στην καρδιολογία. Μπαίνω στο γραφείο των ιατρών, συναντώ τον Δ/ντή, θρύλος για το επαρχιακό νοσοκομείο που εργαζόμουν, με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι να κοιτάζει ένα καρδιογράφημα. Ήταν λίγο πριν φύγει, έχοντας κάνει μία δύσκολη εφημερία.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 13/4/2020, 11:15 μ.μ.

Συλλήψεις για κλοπή 
Συνελήφθησαν χθες (12 Απριλίου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών δύο άτομα, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσαν από κατάστημα στις Σέρρες διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του καταστήματος. 

"Η πανδημία του "Covid19", ξεσκέπασε το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Και να μην θέλεις να μιλήσεις για τον καπιταλισμό αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν βλέπεις εκπροσώπους του σε διεθνές επίπεδο την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι από τον «covid 19» να μιλάνε με όρους «κόστος – οφέλη», σε ένα αποσαρθρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας που υπονομεύτηκε διαχρονικά από της πολιτικές που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα και παρακολουθώντας έναν άγριο ανταγωνισμό που έχει ξεσπάσει μεταξύ κρατών και μονοπωλιακών ομίλων για μάσκες, αναπνευστήρες και άλλο ιατρικό εξοπλισμό, που «πατάνε επί πτωμάτων» κλείνοντας συμφωνίες με αποκλειστικό κριτήριο μόνο το υπερκέρδος.

(Video) Δωρεά Πολιτιστικού Συλλόγου "Καμπάνης" προς το Νοσοκομείο Κιλκίς


Δωρεά Πολιτιστικού Συλλόγου "Καμπάνης" προς το Νοσοκομείο Κιλκίς, τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.

(Video) Δωρεά υλικού προφύλαξης, από τη Δημοτική Παράταξη Κιλκίς "Μαζί Μπορούμε" προς το Νοσοκομείο Κιλκίς


Δωρεά νοσοκομειακού υλικού προφύλαξης, από τη Δημοτική Παράταξη Κιλκίς "Μαζί Μπορούμε" προς το Νοσοκομείο Κιλκίς, τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.

"Φίλε, τελικά πόσο σπουδαίο είναι να αυτοπροσδιορίζεσαι;"

Του Γιάννη Σιταρίδη
Πόσο τελικά σπουδαίο είναι να αυτοπροσδιορίζεσαι; Πόσες κενές μηνυμάτων επιφάνειες θέλεις να κατακτήσεις; Πότε ακριβώς θα νιώσεις πλήρης ώστε να πάψεις να αφήνεις με μαύρο, μπλε ή κόκκινο αερογράφο το στίγμα σου; 

(Video) Κιλκίς: Κοινή πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης για συλλογή τροφίμων


Κιλκίς: Κοινή πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης για συλλογή τροφίμων, από 8 έως 15 Απριλίου 2020.

"Ίσως το πιο περίεργο, ασυνήθιστο αλλά και ουσιαστικότερο Πάσχα της ανθρωπότητας"

Του Θέμη Ναούμη
Ήρθε και φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα! Δεν έχει όμως καμία σχέση με τις προηγούμενες! Οι εκκλησιές μας είναι άδειες δίχως κόσμο δίχως κεριά να φωτίζουν, δίχως φωταγώγηση. Οι πόλεις μας κι αυτές έρημες δίχως τη γλυκιά φασαρία της κοσμοσυρροής. Οι καφετέριες δεν φιλοξενούν κόσμο όπως γινότανε συνήθως, τα μαγαζιά δεν ασφυκτιούν από όλους όσους θέλουν να ψωνίσουν. Με μια κουβέντα τίποτε δεν είναι όπως το ξέραμε.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, κοντά στους ωφελούμενούς του

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης από την πρώτη στιγμή των έκτακτων μέτρων πρόληψης κατά του COVID-19 βρίσκεται κοντά στους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους. Η κοινωνική υπηρεσία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία καταγράφοντας τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου σε όλους τους τομείς που χρειάζονται υποστήριξη. 

Ευχές Πάσχα από τον Δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη

Ευχές Πάσχα από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη


Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς: Μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα super market

15 AΠΡΙΛΗ: ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET
ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!
Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Κοντά δυο μήνες τώρα, οι εργαζόμενοι στα super market, εργάζονται κάτω από έντονους ρυθμούς, με αυτοθυσία για να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι. Εργάζονται μέχρι εξαντλήσεως χωρίς ρεπό, υπερωρίες, τις Κυριακές είτε με ανοιχτά, είτε με κλειστά καταστήματα.

Κάλεσμα "Αετού" Κιλκίς για συγκέντρωση τροφίμων

Ανακοίνωση "Αετού" Κιλκίς
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού & Εθελοντισμού του Δήμου Κιλκίς και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη κάνουμε κάλεσμα σε όλα τα μέλη και φίλους της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΣ "Αετός" Κιλκίς για συγκέντρωση τροφίμων έως και την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020.

Ε. Αγαθοπούλου: Άμεση χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η Ειρήνη Αγαθοπούλου με ερώτηση της προς τον Υπουργό Υγείας επαναφέρει στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη να χρηματοδοτηθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, μέσω του ΠΔΕ, για την δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι θα στελεχώσουν μελλοντικά την ΜΕΘ και το δυναμικό του νοσοκομείου θωρακίζοντάς το απέναντι σε κάθε κρίση, υγειονομική ή μη.

"Μένουμε Σπίτι" αλλά δεν "Μένουμε ΜΟΝΟΙ"

Δελτίο τύπου Συλλόγου ΚουΠα Κιλκίς
Τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, τη βιώνουμε όλοι μας λίγο πολύ με τον ίδιο επίπονο τρόπο, μια περίοδος ωστόσο που είναι ακόμα δυσκολότερη για κάποιους συμπολίτες μας. Για αυτούς που ένα πιάτο φακές, ένα κουτί μακαρόνια ή ένα αντισηπτικό δεν είναι καθόλου αυτονόητα, στην δική τους σκληρή καθημερινότητα. Για ανθρώπους που χρειάζονται τη συμπαράσταση των υπολοίπων για να ανταπεξέλθουν.