Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Η Νίκη έρχεται από το Χέρσο

Του Χριστόφορου Τουτουντζίδη
Τις προηγούμενες ημέρες διάφοροι ανεύθυνοι και αιθεροβάμονες κριτικάρισαν την ανώνυμη, ντροπαλή Αρχή που αποφάσισε να ξεπατικώσει τις πικροδάφνες στην Είσοδο του χωριού Χέρσου. 

Είναι τίμιο και αξιοπρέπεια να ψηφίζεις στις σημερινές συνθήκες ΚΚΕ

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Το ΚΚΕ διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν «σωτήρες» και μόνο ο «λαός θα σώσει τον λαό». Είναι ένα σύνθημα που συμπυκνώνει την πολιτική του που θέλει τον λαό πρωταγωνιστή και όχι θεατή των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.
Το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνικής – λαϊκής πλειοψηφίας και της νεολαίας παλεύει και αγωνίζεται για αυτά μέσα στους χώρους δουλειάς, στις υπηρεσίες, στα πανεπιστήμια, στις σχολές, στις γειτονιές.

Εκλογές στο παρά πέντε, κι όλα είναι marketing...

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Εκλογές στο παρά πέντε, κι όλα είναι marketing. Το ντύσιμο το στήσιμο το πλασάρισμα το ύφος, αλλά προπάντων οι δοκιμασμένες ατάκες που αναμασάνε τις ίδιες αοριστολογίες.

Υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμμάτων μελισσοκομίας για το έτος 2023 μέσω της ειδικής ψηφιακής εφαρμογής του GOV.GR

Στα πλαίσια της δράσης "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας"  και "Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων" έτους 2023, σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η κατάθεση για τη συμμετοχή στις δράσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την 30η Μαΐου του αντίστοιχου προγραμματικού έτους σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα παραστατικά αγοράς κυψελών, σε ειδική ψηφιακή εφαρμογή, η οποία παρέχεται μέσω GOV.gr.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης και το Μουσείο Αγροτικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ευρωπού άνοιξαν τις πόρτες τους, από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου και υποδέχονταν επισκέπτες.

Μάθε που ψηφίζεις



Π. Τονικίδης: Ολοκληρώσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα

Υπογράφει ο Παύλος Τονικίδης
Τους τελευταίους δύο μήνες επισκεφθήκαμε με τους συνεργάτες μου όλους τους οικισμούς και τις πόλεις του νομού μας, συζητήσαμε με τους κατοίκους, ανταλλάξαμε απόψεις και σκέψεις και επικοινωνήσαμε τις προτασεις μας και το προγραμμα μας.

Δηλώσεις για τη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Γιώργος Φραγγίδης
Ο Ποντιακός Ελληνισμός δε γίνεται να ξεχάσει και να πάψει να θρηνεί τα θύματα, τη βιαιότητα και τον ξεριζωμό. Μαζί του Θρηνεί ολόκληρη η ανθρω πότητα και την 19η Μαϊου τιμά τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων.

Κιλκίς: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου

Δελτίο τύπου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, ήρθε προσκεκλημένος για άλλη μια φορά στην πόλη μας για να παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο «Καλντερίμι. 99 χρόνια στη Σαλονίκη». Μέσα από την παραστατική του αφήγηση, με τη συνδρομή της δασκάλας, Μαίρης Πραξιγά, περιπλανηθήκαμε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης των αρχών του 20ου αιώνα συντροφιά με τους τους ήρωες του βιβλίου του. 

Επίσκεψη Παύλου Τονικίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Το Επιμελητήριο Κιλκίς επισκέφθηκε την Τετάρτη 17/05/2023, ο τ. Πρόεδρος του Φορέα και υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Τονικίδης Παύλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χατζημλάδη Χρήστο και τον Διοικητικό Προϊστάμενο Ηλιάδη Γεώργιο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της επιχειρηματικότητας στο ν. Κιλκίς, καθώς και για τις εκλογές των Επιμελητηρίων της χώρας.

Απόλυτα πετυχημένο το 21ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 οι τριήμεροι αγώνες του 21ου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2023, με τη συμμετοχή 50 σκακιστών και σκακιστριών. Διοργανωτές ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κ.Δ. Μακεδονίας. Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο «Βικτώρια» στο Κιλκίς συμμετείχαν αθλητές από σκακιστικά σωματεία της Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Κιλκίς αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη υποψηφίων βουλευτών του ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη στην Αξιούπολη και τη Γουμένισσα

Δελτίο τύπου ΜέΡΑ25
Από την επίσκεψη στην Αξιούπολη, στη λαϊκή αγορά,στον ΕΦΚΑ και την αγορά της πόλης, είχαμε πολλά θετικά μηνύματα. Μιλήσαμε με τους παραγωγούς και τους κατοίκους για όσα τους απασχολούν και για την διάθεση που εξέφρασαν αρκετοί να αλλάξει πλέον το πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά τα τελευταία χρόνια.

Ποιο πρόγραμμά του θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Όπου σταθούν και κάτσουν τα στελέχη, οι υποψήφιοι και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διαλαλούν ότι τώρα μπορούν ελευθέρα να εφάρμοσαν τα πρόγραμμα τους, χωρίς να υπάρχουν «μνημονιακές δεσμεύσεις», που δήθεν δε τους άφησαν την προηγουμένη φορά, για να υλοποιήσουν την πολιτική τους.
Όπως και την προηγούμενη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσο του πρόεδρου και του στελεχικού επιτελείου του κοροϊδεύουν και εξαπατούν πολιτικά πάλι τον λαό.

Στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά η Π.Ε. Κιλκίς στην έκδοση ψηφιακών μελισσοκομικών ταυτοτήτων

Στις πρώτες θέσεις, πανελλαδικά, στην έκδοση ψηφιακών ταυτοτήτων μελισσοκόμων βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) και το ανθρώπινο δυναμικό της που εμπλέκεται στη διαδικασία, να εργάζεται συστηματικά και οργανωμένα για την κατεύθυνση του προαναφερόμενου στόχου.

Αιτήσεις συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Πνεύματος στο Πολύκαστρο

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως πωλητές στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Πνεύματος στο Πολύκαστρο, καλούνται να υποβάλουν την αίτηση στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Παιονίας από τις 8 έως τις 23 Μαϊου 2023.

Αμάραντα, Χίλια Δένδρα και Δοϊράνη, επισκέφτηκαν οι Περιπατητές Κιλκίς

Δελτίο τύπου
 Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς

Γύρω στους εξήντα οι τυχεροί μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς συμμετείχαν στην καθιερωμένη πλέον επίσκεψη την γιορτή της μητέρας στην Λίμνη Δοϊράνη ως μάνας της φύσης την Κυριακή 14 Μαΐου. 

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς σε αγωνιστική βραδιά Kick Boxing και πυγμαχίας επίλεκτων αθλητών-ριών

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
H αγωνιστική βραδιά Kick Boxing και πυγμαχίας επίλεκτων αθλητών-ριών The Honour of Fighters 8’ πραγματοποιήθηκε στην Δράμα στις 29/4/2023. Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο κ. Μηναιός του Αθλητικού Συλλόγου Ξάνθης στο Θέατρο Live. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο προγράμματα. Στο πρώτο, διασυλλογικού χαρακτήρα καιδιάφορες ηλικίες από 5 μ.μ μέχρι 10 μ.μ καιστο δεύτερο αθλητές-ριες υψηλού επιπέδου έως και 12 π.μ.

(Video) Σε πλήρη ετοιμότητα η Π. Ε. Κιλκίς για τις εθνικές εκλογές

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου 2023.

(Video) Πένθιμος ήχος καμπανών και μεσίστιες σημαίες στο Κιλκίς, την Παρασκευή 19 Μαϊου 2023

Πένθιμος ήχος καμπανών και μεσίστιες σημαίες στο Κιλκίς, την Παρασκευή 19 Μαϊου 2023

104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ανακοίνωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ
Μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων σήμερα, έναν αιώνα και πλέον από τον βάρβαρο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, περίπου 350.000, και πάνω από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Συνάντηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) με Κυριάκο Μητσοτάκη

Δελτίο τύπου 
Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) 

Πραγματοποιήθηκε, στις 18-5-2023, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη.

ΠΟΝΤΟΣ: Ταινία μικρού μήκους για το δράμα της Ποντιακής Γενοκτονίας


Η ταινία μικρού μήκους παρουσιάζει μέρος από το δράμα των Ποντίων με την Ποντιακή Γενοκτονία. Ο Peter Stefanidis από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, μας μεταφέρει στην οθόνη μας αυτό το 10λεπτο φίλμ με σκοπό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο η αλήθεια για την γενοκτονία. 
Το φίλμ γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Μελβούρνη και προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ των Καννών.

Φιλανθρωπική εκδήλωση Kids Festival Kilkis

Δελτίο τύπου Kinesis
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην φιλανθρωπική μας εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το ΚΔΑΠ Kinesis, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιππόκαμπος, το ΚΔΑΠ Kids Athletics και το ΚΔΑΠ Μεγαλώνουμε Μαζί.

(Video) Εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Σ.Σ. Μουριών, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Σ.Σ. Μουριών, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πέμπτη 18 Μαϊου 2023.