Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Οι Πρόσκοποι Κιλκίς στο καθήκον για τους πυρόπληκτους


Δελτίο τύπου Προσκόπων Κιλκίς
Πιστοί στο καθήκον τους και στην υπόσχεσή τους "Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση" οι Πρόσκοποι του Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεννόηση με τη Γενική Εφορεία του Σ.Ε.Π. και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς προχωρούν σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Σ. Παραστατίδης: Ερωτήσεις - Απαντήσεις για δασικές πυρκαγιές


Του Στέφανου Παραστατίδη
Συμβαίνει στη χώρα μας κάτι ξεχωριστό όσον αφορά στις δασικές
πυρκαγιές;
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεσογειακό κλίμα που σημαίνει ξηρό και θερμό καλοκαίρι και πιο βροχερό και ψυχρό χειμώνα. Η πυρκαγιά είναι αναπόσπαστο μέρος του Μεσογειακού χώρου, άρα όχι, δε συμβαίνει κάτι ξεχωριστό στη χώρα.

Αυλαία για το 14ο Πανευρωπαϊκό τουρνουά τένις Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ομίλου 
Αντισφαίρισης Κιλκίς

Με τους τελικούς σε μονά και διπλά αγοριών και κοριτσιών Α16, έριξε αυλαία το 14ο Πανευρωπαϊκό τουρνουά τένις Κιλκίς, TENNIS EUROPE KILKIS CUP, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από 30 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ομίλου προς τον Προφήτη Ηλία.

Η πολιτική ταινία «Μία Κρυφή Ζωή », στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμαδάκι στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ με την ποιητική και ξεκάθαρα πολιτική ταινία «Μία Κρυφή Ζωή / A Hidden Life» 4* του Τέρενς Μάλικ.

Ζητείται οικονομολόγος από φροντιστήριο στο Κιλκίς (8/8/2021)


Ζητείται οικονομολόγος από φροντιστήριο στο Κιλκίς.
Αποστολή βιογραφικών στη διεύθυνση:
infodate100@yahoo.com
Τηλ. 6907638850

Κορωνοϊός (8/8/2021): 1.852 νέα κρούσματα (5 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 17 θάνατοι και 204 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.852, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 514.192 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.430 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Φωτιά στο αγρόκτημα Καστανιών - Ηλιολούστου Κιλκίς

Πυρκαγιές σε αρκετά σημεία του αγροκτήματος Καστανιών-Ηλιολούστου, σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι Κυριακή 8 Αύγουστου. Σε όλες τις εστίες βρέθηκαν εγκαίρως δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς με άνδρες και οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν και ο δήμος Κιλκίς, καθώς και πολλοί αγρότες με τα τρακτέρ τους. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 8/8/2021, 1:36 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (7 Αυγούστου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, 3 ημεδαποί άνδρες, διότι σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 43,1 γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας.

Η κόλαση από μακριά;


Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης Α.Ι.
Η ώρα είναι 1 τα μεσάνυχτα, ξημερώνοντας Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Μόλις τράβηξα αυτή τη φωτογραφία από την Αγία Παρασκευή Χαλκιδικής (1ο πόδι). Έτσι φαίνεται η Εύβοια. Φανταστείτε, οι κάτοικοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική ότι βλέπουν φωτιά.

Ουσία και εξ-ουσία


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας, μέλος του Σύριζα-ΠΣ Κιλκίς
Η λέξη άριστος παραπέμπει ετυμολογικά στο επίθετο «αγαθός» και συγκεκριμένα στο συγκριτικό του βαθμό «αρείων», από όπου και το όνομα του θεού του πολέμου Άρης. Άριστος σήμαινε αρχικά τον δυνατό στον πόλεμο. (Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό). Η λέξη άριστος συνδέεται, επίσης, γλωσσικά και με τη λέξη αριστερά, καθόσον έχουν ίδια ετυμολογική ρίζα. Αντίθετα με το επίθετο αριστερός, το επίθετο δεξιός παραπέμπει ετυμολογικά στο ρήμα δέχομαι ή επί το αρχαιότερο δέκομαι. Δεξιός λέγεται αυτός που δέχεται κάτι. Γι’ αυτό κι ένας δικαστής που δεν δωροδοκείται, που δεν τα «παίρνει» κοινώς, λέγεται αδέκαστος.

Μέσοι Απόστολοι Κιλκίς: Εγκαίνια έκθεσης με θέμα, "Η Ελληνική Επανάσταση του 1821"

Ανακοίνωση Πολτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς
Ο Δεκαπενταύγουστος έχει ιδιαίτερη σημασία για το Σύλλογό μας καθώς πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του χωριού μας Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Φέτος στα πλαίσια των εκδηλώσεών μας οργανώσαμε έκθεση με θέμα: "Η Ελληνική Επανάσταση του 1821" διανθισμένη με ομιλία και αφηγήσεις καθώς και το καθιερωμένο πρόγραμμα "Παραδοσιακής Φιλοξενίας" στις 14.8.2021.