Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Τιρεκίδης: Κάνουμε πράξη το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Έλλη Φρεγγίδου μιλά στην εκπομπή «Βουστροφηδόν» και στον Γιώργο Καλιεντζίδη


Τρίτη 12/10/2021 στις 6:00 μ.μ. στον 9.58 της ΕΡΤ3
Η ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου μιλά, στην εκπομπή «Βουστροφηδόν» και στον Γιώργο Καλιεντζίδη, για τη «γνωριμία» της με την ποίηση, τα πρώτα διαβάσματα και τα πρώτα ποιήματα που έγραψε. Αναφέρεται στον ρόλο που έχει η ποίηση στη ζωή της, στην έκδοση του πρώτου βιβλίου της και στην ανταπόκριση που είχε, στη συμμετοχή της σε ποιητικούς διαγωνισμούς.

Κορωνοϊός (10/10/2021): 1.358 νέα κρούσματα (10 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 30 θάνατοι και 333 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.358, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 676.799 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 113 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.565 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το φθινόπωρο, μας αλλάζει


Της Σοφίας Μαυρίδου
Παρόλο που αυτό το φθινόπωρο και αυτός ο Σεπτέμβρης, Οκτώβρης πιθανολογώ ότι μικρή σχέση θα έχει με τους προηγούμενους, λόγω της πανδημίας, είναι σημαντικό να ήμαστε αισιόδοξοι.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 10/10/2021, 3:18 μ.μ.


Σύλληψη για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων
Συνελήφθη χθες (9 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 146 πακέτα τσιγάρων και 3 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


Δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς και αναπλ. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρας Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα ψυχικά νοσήματα. Φέτος, η 10η Οκτώβρη έχει ως κύριο θέμα: Η Ψυχική Υγεία σε ένα άνισο κόσμο (Mental Health in an Unequal World).

Ευθείες και τεθλασμένες γραμμές


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Το να ευθυγραμμιστεί μια ευθεία με μια τεθλασμένη γραμμή είναι «κομμάτι» δύσκολο. Πλήρως ευθυγραμμισμένος είναι μόνον ο νεκρός. Ο ζωντανός ζει, κινείται, μαθαίνει και αλλάζει. Η εποχή της τυφλής υπακοής έχει παρέλθει. Χρήσιμος σε όλους τους καιρούς είναι ο άνθρωπος που ζητεί τη γνώση και τη δράση. Η γη που πατούμε δεν απελευθερώθηκε από τους πολιτικούς εκπροσώπους του life style, αλλά από τους επαναστάτες της Ιστορίας. «Η Ελλάδα δεν φτιάχτηκε από τους πορφυρογέννητους ούτε από τους βαθύπλουτους και τους νεόπλουτους, αλλά από τους ανθρώπους του μεροκάματου».