Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς ο Περικλής Κολότσιος

Αναπληρωτής Δήμαρχος στο Δήμο Κιλκίς, λόγω της αργίας του Βαγγέλη Μπαλάσκα, αναλαμβάνει από σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Κολότσιος. Αυτό αποφασίστηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς που συνήλθε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Ειδικότερα, η Πρόεδρος του δ.σ. Καλλισθένη Πάκα ενημέρωσε το σώμα ότι η σχετική απόφαση αργίας κοινοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δήμαρχο Κιλκίς και αμέσως πάρθηκε η απόφαση για σύγκληση του συμβουλίου όσο το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να συνεχισθεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την έρευνα σε καταθέσεις βουλευτών στο εξωτερικό και τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχρήγησης στα κόμματα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσαν δήλωση μετά την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, με την οποία παρέχουν το δικαίωμα να ερευνηθεί αν υπάρχουν καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου «Φίλοι Ιερού Κοινοβίου Αγίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας»

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 διεξήχθη η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου. Η αίθουσα του μεγάλου Αρχονταρικιού ήταν κατάμεστη από τους Φίλους της Μονής που, παρ’ όλο το κρύο, ανήλθαν στο Ιερό Κοινόβιο για να συμμετάσχουν στη θεία Λειτουργία και κατόπιν στη Γενική Συνέλευση.

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: "Απαιτούμε πραγματικές εκπτώσεις και όχι αλαλούμ"

Αρχίζει η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων, στις 16 Ιανουαρίου 2012. Όμως, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά άρχισαν οι προσφορές και οι καταναλωτές δε γνωρίζουμε τις αρχικές τιμές. Οι εκπτώσεις δίνουν μία ευκαιρία, στους καταναλωτές να επωφεληθούν, από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων, αλλά, συγχρόνως, κρύβουν αρκετές παγίδες.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει:

Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας

Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας.
Η επιχορήγηση θα αφορά μέρους του "μη μισθολογικού κόστους" με την επιδότηση του 40% των εργοδοτικών εισφορών.

Ξεκινάει το παρθενικό ταξίδι για τις γυναίκες του Α.Μ.Σ. Πόντιοι Κιλκίς ’89

Μετά από 22 χρόνια ύπαρξης στο χώρο του αθλητισμού και 12 χρόνια λειτουργίας του τμήματος HANDBALL ήρθε η ώρα για την ύπαρξη και γυναικείας ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου ! Με εντός έδρας παιχνίδι, λοιπόν, ξεκινάει για πρώτη φορά στην ιστορία της, η γυναικεία ομάδα του Α.Μ.Σ. Πόντιοι Κιλκίς ’89 με τον ΟΡΦΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στις 19:00 το Σάββατο 14/01 στο παλιό Δ.Α.Κ. Κιλκίς (Α.Μ.Σ. Πόντιοι Κιλκίς ’89) στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Λήγει αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Λήγει αύριο η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας του 2012. Με ανακοίνωση του το υπουργείο υπενθυμίζει πως οι κάτοχοι των οχημάτων θα πρέπει να προμηθευτούν το ειδικό σήμα, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο. Αναλυτικότερα: «Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011 καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012. Για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες».

Δίκυκλη Αστυνόμευση

Βρέθηκε νεκρός στη Χαλκιδική 69χρονος ημεδαπός που είχε εξαφανιστεί από τον Ιούλιο του 2011.

Σχετικά με κινητοποίηση δυνάμεων για τον εντοπισμό 69χρονου ημεδαπού, ανακοινώνεται από την Αστυνομία ότι χθες (10.01.2011) το απόγευμα, στην περιοχή «Λάκκες» Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, μέσα σε ρέμα με θαμνώδη έκταση σε βάθος (8) περίπου μέτρων, βρέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο υπήρχε πτώμα ατόμου σε προχωρημένη σήψη.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει στον 69χρονο ημεδαπό, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής, την 15-07-2011, από τους οικείους του. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Επέκταση του θεσμού των ενεργειακών επιθεωρήσεων και της έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΠΕΑ)

Ολοκληρώθηκε, στις 9 Ιανουαρίου 2012, ένας χρόνος από την ημερομηνία που εφαρμόστηκε και στη χώρα μας ο θεσμός των ενεργειακών επιθεωρήσεων και της έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΠΕΑ). Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 60.000 ΠΕΑ εκ των οποίων 35.000 αφορούν σε αγοραπωλησίες, 20.000 στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον», 2.000 σε μισθώσεις ακινήτων, 1.000 σε νέα κτίρια. Από αυτά, τα περισσότερα (περίπου 40.000) ανήκουν στη χειρότερη ενεργειακή κατηγορία (Η) ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες Γ έως Ζ. Ενδεικτικό είναι ότι στην κατηγορία Β (η οποία αποτελεί και το όριο για τα νέα κτίρια) υπάρχουν μόλις 600 ΠΕΑ.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: «Τα φαινόμενα παιδοφιλίας χρήζουν σοβαρής προσοχής»

Για μία ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με φαινόμενα παιδοφιλίας και σεξουαλικής παρενόχλησης νέων ανθρώπων και ιδιαίτερα μαθητών. Δυστυχώς, το τελευταίο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοιων τραγικών γεγονότων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας

Στην ελληνική κοινωνία, όπου οι οικογενειακοί δεσμοί είναι διαχρονικά πολύ ισχυροί και η υποστήριξη των παιδιών από την οικογένεια σχεδόν ισόβια, η εγκατάλειψη ή «προσωρινή διάθεση» ενός παιδιού σε χώρο φιλοξενίας δεν αποτελεί επιλογή για τον Έλληνα γονιό.
Οι εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες έχουν δυστυχώς «αναγκάσει» κάποιες οικογένειες να εξετάσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως πιθανή λύση για την ευημερία των παιδιών τους. Τα περιστατικά αυτά είναι ευτυχώς μεμονωμένα.

Στη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο ο Γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΝ Λάζαρος Λαζαρίδης

Στις 12-14/1 διεξάγεται η -πρώτη για το 2012- συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με αφορμή την 93η επέτειο της δολοφονίας των Γερμανών επαναστατών, Ρόζας Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ. Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΑ καλείται να αναλύσει την παρούσα κατάσταση στην Ευρώπη, μετά και τις αποφάσεις των τελευταίων συνόδων της Ε.Ε., και να οριστικοποιήσει τις νέες πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Αριστερά τους προσεχείς μήνες για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης.

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική στο Κιλκίς

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνδιοργάνωση με τη Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ οργανώνει συνάντηση-συζήτηση για την προτεινόμενη Κοινή Γεωργική Πολιτική, την Τετάρτη, 18 Ιαν 2012, στις 19.30, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, με κύριο εισηγητή τον Τεχνικό Σύμβουλο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη, ο οποίος θα παρουσιάσει βασικά στοιχεία της προτεινόμενης Κοινής Γεωργικής Πολιτικής-ΚΓΠ 2014-2020 και θα συζητήσει τις εμπειρίες από τις συναντήσεις που έγιναν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία των Ενώσεων Νέων Αγροτών και τοπικών φορέων.

Ανοικτή ομιλία-συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς την Κυριακή 15-1-2012 με θέμα: "Επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία"


ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Πρόσκληση για εκδήλωση στο Κιλκίς και ψήφισμα

Σας καλούμε στην εκδήλωση – ενημέρωση που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, την Κυριακή 15/01/2012 και ώρα 6:30μ.μ. με θέμα: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ - ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ  ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ.
Ομιλητές:
Δημητριάδης Σαράντης, Ομότ. Καθ. Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Ζάγκας Θεοχάρης, Καθ. Δασολογίας-Φυσικών πόρων Α.Π.Θ.
Μπένος Αλέξης, Καθ. Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής Α.Π.Θ.
Τριανταφυλλίδης Γεώργιος, Λεκτ. Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Dr Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός
Παπαγεωργίου Τόλης, Πολιτικός Μηχανικός.

Έντονες ενστάσεις της ΕΣΕΕ για το Πολυνομοσχέδιο

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή της στο Υπουργείο Οικονομικών και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή της για το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο εκτός των άλλων επαναφέρει τα αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγηση των εμπορικών επιχειρήσεων, διαψεύδοντας τις ελπίδες για τη διαμόρφωση ενός πιο υγιούς και ορθολογικού φορολογικού συστήματος.

Συνεχίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς την αποχή και την Τρίτη 17/01/2012

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 12/01/2012, συντασσόμενος με την από 11/01/2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Τρίτη 17/01/2012. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς διατυπώνει καταρχάς την έντονη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και επιγράφεται «σ/ν για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας».

Επιστολή αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη στους υπουργούς Οικονομικών Ε. Βενιζέλο και Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου σχετικά με τα έργα σχολικής στέγης

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με τα έργα σχολικής στέγης.
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το ότι, ενώ οι υποχρεώσεις έργων σχολικής στέγης μεταφέρθηκαν από τις Νομαρχίες στους Δήμους, «επιβλήθηκε η συνέχιση των αναληφθεισών ήδη υποχρεώσεων από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες και την αιρετή Περιφέρεια, χωρίς όμως να μεταβιβασθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις του τρέχοντος ή του ήδη ολοκληρωμένου προγράμματος!!!».

Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» -Δεκέμβριος 2011

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» έχει ολοκληρώσει τις εξής δράσεις για το μήνα Δεκέμβριο. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου υλοποιήθηκε διήμερη εκδήλωση για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τίτλο «Παραμυθοχριστουγεννιάτικες αφηγήσεις». Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Πολυκάστρου στις 15 και 16/12 περιλάμβανε αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και ποικίλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή των παιδιών.

Ευχαριστήρια επιστολή

Ο Διευθυντής κ. Κοκκαλιάρης Αργύριος και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου ΣΕΚ Κιλκίς ευχαριστούμε θερμά το Διευθυντή κ. Γιαννούλη Παναγιώτη του εργοστασίου με την Επωνυμία ANATOMIC HELP (25 χλμ Θεσσαλονίκης - Κιλκίς , περιοχή Ν. Σάντας Ν. Κιλκίς) για τη δωρεάν χορήγηση ιατρικού υλικού στο σχολείο μας. Επισημαίνουμε ότι το 1ο ΣΕΚ Ν. Κιλκίς με πρωτοβουλία του Διευθυντή του κ. Κοκκαλιάρη Αργύρη, του παιδιάτρου εκπαιδευτικού κ. Αλεξίδη Ιωάννη, του προέδρου της ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς κ. Λοκοβίτη Μιχαήλ και των καθηγητών του οργάνωσε στο χώρο εντός της σχολικής μονάδας ιατρείο με όλα τα απαραίτητα όργανα για να μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε κάθε έκτακτο περιστατικό υγείας σ’ όλο το ανθρώπινο δυναμικό του σχολικού συγκροτήματος (2ο ΕΠΑΛ – 1ο ΣΕΚ – ΕΠΑΣ Ν. Κιλκίς).

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στη Χαλκιδική, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (11.01.2012) το πρωί, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, ένας 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος στο παρελθόν διατηρούσε ατομική επιχείρηση με είδη χαρτικής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση κατά την χρονική περίοδο από 20-06-2007 έως 01-05-2011. Ο συλληφθείς προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου όπου και συνελήφθη, ενώ το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 472.326,57 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Πρώτη συνεδρίαση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου και περιχώρων

Του Παναγιώτη Δεπούδη         Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2012 είχε στις 11/1/2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου και περιχώρων.
Σε ένα κλίμα μετεκλογικής σύγκλισης και συνεργασίας και με πλήρη σύνθεση πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου έχοντας στην ημερήσια διάταξη του προς συζήτηση θέματα που απασχολούν όλους τους εμπόρους κι επαγγελματίες της ευρύτερης κι όχι μόνο, περιοχής του Πολυκάστρου.

Σήμερα ορίζεται ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς

Συνέρχεται σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με μοναδικό θέμα τον ορισμό αναπληρωτή Δημάρχου, καθώς ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας έχει τεθεί σε αργία με απόφαση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.  Η συνεδρίαση  θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, σήμερα  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 στις 18.30.

Επιτάχυνση αναπτυξιακών έργων με σεβασμό στο περιβάλλον

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεχίζει την προσπάθεια για την προώθηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας του. Με στόχο την επιτάχυνση των έργων αυτών, το ΥΠΕΚΑ προβαίνει στη συστηματική άρση διοικητικών εμποδίων που δεν αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και επιβαρύνουν τόσο τη Δημόσια Διοίκηση όσο και τον ιδιωτικό τομέα με περιττό διοικητικό φόρτο και οικονομικό κόστος.

Επαναπατρισμός 11 μεταβυζαντινών εικόνων

Στις 7 Ιανουαρίου 2012 επαναπατρίστηκαν έντεκα (11) μεταβυζαντινές εικόνες, κλαπείσες από εκκλησιαστικά μνημεία της Ηπείρου και Θεσσαλίας. Οι εν λόγω εικόνες είχαν παραδοθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο από την Temple Gallery στις 12 Δεκεμβρίου 2011 ως παρανόμως εξαχθείσες από την ελληνική επικράτεια. Οι εικόνες φυλάσσονται προσωρινά στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, μέχρι να παραδοθούν στους εκπροσώπους των αρμόδιων Εφορειών Αρχαιοτήτων (8η και 19η Ε.Β.Α.)
Πρόκειται για τις κάτωθι:

Φέρτε τα πίσω!

Απλές και υλοποιήσιμες σκέψεις αλλά...

Γράφει ο Παναγιώτης Τριαρίδης
Η μοναδική βαριά βιομηχανία της χώρας μας που μπορούμε, σαν κράτος, να την εκμεταλλευτούμε και άλλες εποχές του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι. Έτσι δημιουργείς επιδοτούμενες διακοπές με δελεαστικές τιμές και προσελκύεις τουρίστες οι οποίοι δεν είναι φτωχοί συνταξιούχοι σαν τους δικούς μας αλλά πλούσιοι και χωρίς υποχρεώσεις πίσω τους. Μπορούμε επίσης να τους πουλήσουμε και γη σε κάτι μικρά νησάκια (βλ. Καστελόριζο) τα οποία αυτοί θα εκμεταλλευτούν και δεν θα μπορεί η Τουρκία να τα θεωρεί γκρίζες ζώνες αν αυτά κατοικούνται και από Ευρωπαίους πολίτες. Πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτούμε τον τουρισμό και δεν μπορώ να ακούω βλακείες ότι ξεπουλάμε την επικράτεια γιατί έτσι όπως τα κανανε δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα κάθονται στις εξοχικές κατοικίες τους περισσότερο χρόνο ξοδεύοντας αρκετά λεφτά στις τοπικές κοινωνίες, έτσι δημιουργείς ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Ανακοινώθηκε η νέα Προκήρυξη του Προγράμματος "Εναλλακτικός Τουρισμός"

Προκηρύχθηκε εκ νέου το Πρόγραμμα "Εναλλακτικός Τουρισμός" για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού με σκοπό τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος. Ο εναλλακτικός τουρισμός περιλαμβάνει το σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες διακρίνονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες, τις προτιμήσεις και τα κίνητρα των τουριστών, απευθύνονται σε ένα εξειδικευμένο κοινό, τηρούν τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και συμβάλλουν στην άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης. Στην κατεύθυνση αυτή, μέσω του Προγράμματος "Εναλλακτικός Τουρισμός", θα ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας ή περισσότερων ειδικών ή/και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως:

Νέα ρύθμιση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο. Προβλέπει ότι οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε κάποια μπορούν να έχουν μία ακόμα ευκαιρία. Προϋπόθεση είναι να καταβάλλουν ανελλιπώς από την 1η/1/2012 και εφεξής τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου).
Μπορούν:

Σε διαδικασία αξιολόγησης φορείς του δημοσίου τομέα

Προσδιορίζονται οι φορείς του δημόσιου τομέα, των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35, παρ. 4 του Ν4024/2011, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα και Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Συγκεκριμένα, με την ΚΥΑ τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από 1-1-2012, οι φορείς:

ΚΚΕ: Επαίσχυντη η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών

«Σε ξεσηκωμό» καλεί το ΚΚΕ για να αποτραπεί η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών που προβλέπεται σε νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο χαρακτηρίζει «επαίσχυντο», διότι κατά την άποψή του οδηγεί στη διάβρωση της νεολαίας από τα ναρκωτικά και στον πλουτισμό του ιδιωτικού τομέα από τον ανθρώπινο πόνο.
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

Υπερ-τριπλασιάστηκαν στα 3 χρόνια της κρίσης οι αυτοκτονίες- 1.727 αυτόχειρες!

Σε τρία χρόνια κρίσης ( Δεκέμβριος 2009 -2011)1.727 άτομα στην Ελλάδα αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Μάλιστα, το υψηλότερο ποσοστό εμφανίζεται το 2010 όπου η αιφνίδια ανασφάλεια έφερε το μέγιστο αριθμό επίδοξων αυτόχειρων. Εκτός απιο Αττική και Θεσσαλονίκη που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά λόγω πληθυσμού, ακολουθούν η Θεσσαλία, η Δυτική Ελλάδα και η Κρήτη.
Αναλυτικότερα: