Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Επαναληπτική γενική συνέλευση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη

Ανακοίνωση Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη
Λόγω μη απαρτίας το Δ.Σ. σας προσκαλεί εκ νέου στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11:00.
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 21 ετών και θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει την ετήσια συνδρομή τους.

Χοροεσπερίδα του Ιερού Ναού Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων Κιλκίς



Το πιο σαγηνευτικό ταξίδι στην ιστορία του σύγχρονου κόσμου, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το πιο σαγηνευτικό ταξίδι στην ιστορία του σύγχρονου κόσμου, ο πρώτος περίπλους της γης σε μια έκθεση που αποδίδει τιμή στη μνήμη των Ελλήνων ναυτικών που συμμετείχαν σε αυτό, άνοιξε τα πανιά του το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης, στοπλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 500 χρόνων του περίπλου (1519 – 1522).

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Λύκα

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του επιτυχημένου επιχειρηματία και ανθρώπου Κωνσταντίνου Λύκα, μέλους του Φορέα.

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Κορυφώθηκε με επιτυχία η 3η δράση πολιτισμού σε χώρους πρασίνου "ΑγκαλιάΖουμε το Κόδρα"

Δελτίο τύπου Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα γέμισε με εκατοντάδες χαμόγελα! Γονείς και παιδιά «Αγκάλιασαν το Κόδρα», αγκάλιασαν την 3η Δράση Πολιτισμού σε χώρους πρασίνου και ήρθαν με την καλύτερή τους διάθεση να απολαύσουν τη φύση, να περάσουν μία όμορφη Κυριακάτικη ημέρα και να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μας.

Λειτουργεί στο Κιλκίς για έκτη χρονιά Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ανακοίνωση 
Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς ανακοινώνει ότι φέτος, για το σχολικό έτος 2022-2023, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρθολομαίου, θα λειτουργήσει για έκτη χρονιά στην Ενορία μας Κοινωνικό Φροντιστήριο σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους

Δελτίο τύπου Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Κιλκίς
Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

ΠΕΔΚΜ: Ομόφωνη απόφαση για την αναστολή του τέλους ταφής απορριμμάτων

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ)

Την αναστολή του Τέλους ταφής απορριμμάτων που επιβλήθηκε στους δήμους, βάσει του νόμου 4819/2021, αποφάσισε ομόφωνα η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Διευκρίνιση σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής του αριθμού ΓΕΜΗ στα έντυπα των εταιρειών

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Σε απάντηση ερωτημάτων που δέχθηκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχετικά με την εν θέματι υποχρέωση διευκρινίζονται τα εξής: 
1. Από την παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 4919/2022 προβλέπεται ότι «ο αριθμός ΓΕΜΗ αναγράφεται υποχρεωτικά:

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς δηλώνει τη συμπαράστασή της στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή

Ανακοίνωση Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς
Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ δηλώνει τη συμπαράστασή της στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid. Εδώ και ένα χρόνο περίπου χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παραμένουν εκτός εργασίας και, ως εκ τούτου, χωρίς μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και προσμέτρηση υπηρεσίας και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. 

Γεωργαντάς: Με σταθερά βήματα σχεδιάζουμε τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας

Το ΥΠΑΑΤ ανακοινώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την νέα πρόσκληση των σχεδίων βελτίωσης (υπομέτρο 4.1.5 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας).

Αντικατάσταση του ενεργοβόρου φωτισμού επί της επαρχιακής οδού Αξιούπολης – Γουμένισσας

Στην αντικατάσταση του ενεργοβόρου φωτισμού επί της επαρχιακής οδού Αξιούπολης – Γουμένισσας με νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων. Συγκεκριμένα, αντικαταστάσεις έγιναν στα σημεία:

Πετυχημένο το τουρνουά ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κιλκίς, για τα παιδιά του Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου Σχολής Ποδοσφαίρου Κιλκισιακός
Το Τουρνουά της ΕΠΣ Κιλκίς αποτέλεσε μιας ευκαιρία να φέρει κοντά στο ποδόσφαιρο τα παιδιά του Κιλκισιακού έτσι ώστε να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφα.

Προχώρησε η επαναλειτουργία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, η σύσκεψη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου Κιλκίς, την οποία συγκάλεσε το ΔΣ του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Ξεκινά ρίψη από αέρος των εμβολίων –δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων στο νομό Κιλκίς

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2022 η ρίψη από αέρος των εμβολίων –δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων στην περιοχή της ΠΕ Κιλκίς.

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,9 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο

Κέρδη άνω των 10,9 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 10.941.053 ευρώ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου, το παιχνίδι μοίρασε συνολικά 2.663.504 ευρώ.

Μαρία Σπυράκη: Ο ενιαίος φορτιστής για όλες τις συσκευές, σημαντικό βήμα για την παραγωγή βιώσιμων προϊόντων

Ένα σημαντικό βήμα για την παραγωγή βιώσιμων προϊόντων αποτελεί, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για κοινό φορτιστή λειτουργίας σε όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές από το 2024.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 5/10/2022, 3:39 μ.μ.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
· Συνελήφθη χθες (4 Οκτωβρίου 2022) το πρωί, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 2 κιλών και 440,8 γραμμαρίων.

Μια καλή ιδέα για το μεσημέρι κάθε Κυριακής



Πέθανε ο επιχειρηματίας Κώστας Λύκας

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Κώστα Λύκα της γνωστής βιομηχανίας γάλακτος «Λύκας» που εδρεύει στο Βαφειοχώρι, σε ηλικία μόλις 54 ετών.

Ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης ξεκινά με τους εκπαιδευτικούς

5 Οκτωβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαδευτικών
Γράφει ο Σεραφείμ Κερασιώτης
Μαθηματικός - Επίτιμος Πρόεδρος Ο.Λ.Τ.Ε.Ε

Στην κοινή τους διακήρυξη, για τον εορτασμό της ημέρας για το έτος 2022, οι εκπρόσωποι της UNESCO, της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ILO), της UNICEF και της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΙ) αναφέρουν:

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Κορομηλιά Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Η Τ.Ο. Κιλκίς του KKE διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, το Σάββατο 8 Οκτώβρη, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορομηλιάς, με ώρα έναρξης 8μμ.