Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

«Κι εσύ νόμε των άνομων ασπίδα»


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός – συγγραφέας
Η Μόνα Σαλίν υπουργός των Εξωτερικών της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990, υπέβαλε την παραίτησή της, επειδή αγόρασε με την πιστωτική κάρτα της υπουργού των Εξωτερικών ένα καλτσόν και μια σοκολάτα τομπλερόνε.

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 42χρονου


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 42χρονου ημεδαπού.

Συμμέτοχος ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς στο αγαθοποιό έργο της Εκκλησίας


Ο Δήμος Κιλκίς, με τη θερμή συμπαράταξη τοπικών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, βιομηχανικών συγκροτημάτων, σούπερ μάρκετ και μεμονωμένων ιδιωτών κράτησε ζωντανή την ελπίδα του αγαθοποιού έργου της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, το οποίο έχει καταστεί δυσχερές εξαιτίας της πανδημίας του Covid -19, ενισχύοντας με επισιτιστική βοήθεια τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και τα Κοινωνικά της Παντοπωλεία.

Θέση εργασίας στην EUROAGRO Κιλκίς (17/12/2020)



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 17/12/2020, 7:47 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός άνδρας στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών
Συνελήφθη προχθές (15 Δεκεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Τα παιδιαρίσματα του Κ. Μητσοτάκη κακός οιωνός για τη χώρα…

“Η ποιότητα ενός λαού μπορεί να μετρηθεί από την ποιότητα των λόγων που μεταχειρίζονται όσοι θέλουν να τον καθοδηγήσουν”
Κωνσταντίνος Τσάτσος, Αφορισμοί και Διαλογισμοί
Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Δεν είναι γκάφες. Αυτά τα ασυναίσθητα ολισθήματα της γλώσσας δεν είναι τυχαία. Δεν είναι γκάφες. Εδώ διακρίνεται ένα τεράστιο πρόβλημα αντίληψης αναφορικώς με την πραγματικότητα. Πολιτική και κοινωνική. Από τη μία τα “τρωκτικά’ και οι “κατσαρίδες” και από την άλλη οι “χοντροί” ως “ευπαθής ομάδα”.

Κορωνοϊός (17/12/2020): 1.155 νέα κρούσματα (34 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 78 θάνατοι


Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 1.155 νέα κρούσματα και 78 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 128.710 και των θυμάτων σε 3.948. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 542 συμπολίτες μας, ενώ 782 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.640.158 κλινικά δείγματα PCR και 398.830 δείγματα Rapid Ag. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Εθιμοτυπική επίσκεψη Διοικητή ΠΚΕΕΥΕ στο Δήμαρχο Κιλκίς Δ. Κυριακίδη


Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε την επίσκεψη του νέου Διοικητή του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) Ιωάννη Σωτηρίου.

Μητροπολίτης Γουμένισσας: Στην κεκοιμημένη Βασιλική Γεωργαντά


† Ο Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Μετέχουμε προσευχητικά και λειτουργικά στην αιωνική πορεία της μακαρίτισσας κυρα-Βασιλικής Γεωργαντά. Μετέχουμε ανθρώπινα και κοινωνικά στη λύπη των οικείων της για την οριακή εν γη αποστέρηση της αισθητής παρουσίας της. 

Δήμος Κιλκίς: Πεντάωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σε επτά οικισμούς την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς Ακροποταμιά, Λειψύδριο, Λαοδικηνό, Χρυσόπετρα, Φανάρι, Περιστέρι και Πυργωτό από τις 9:00 έως τις 14:00 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Α. Τζούρτζος: «Καμία αύξηση δημοτικών τελών στο δήμο Παιονίας για το 2021»


Υπογράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Παιονίας
Σχετικά με δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο αναφερόταν σε 500.000 ευρώ επιβάρυνση των δημοτών μας για το 2021, προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τους κατοίκους της Παιονίας για τα εξής:

Ευχές Εορτών από το Επιμελητήριο Κιλκίς



Κώστας Παπανικολάου: Συγχαρητήρια Κιλκισιώτη Πλούταρχε Ελευθεριάδη

Υπογράφει ο Κώστας Παπανικολάου
Σύμβουλος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
"Θα ήθελα ειλικρινά να επωφεληθώ του πλεονεκτήματος που αποκτώ με τον ορισμό του διαιτητή καλαθοσφαίρισης και Προέδρου Συνδέσμου Κιλκίς Πλούταρχου Ελευθεριάδη στον αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ την 20/12 και να τον συγχαρώ, αφού ο ορισμός αυτός αποτελεί μια δικαίωση της μακροχρόνιας προσπάθειάς του στην καθιέρωση του διαιτητή της Ελληνικής επικράτειας, μέσα από τη μακροχρόνια αναπτυξιακή πολιτική της Ομοσπονδίας και ειδικότερα όταν συμβαίνει για πρώτη φορά στο Κιλκίς."


Ο Θέμης Κοσμίδης στο "Ημερολόγιον Ασυρμάτου" με τον Ηλία Καλπάκα και το Νίκο Νίτσα


"Ημερολόγιον Ασυρμάτου" με τον Ηλία Καλπάκα και τον Νίκο Νίτσα την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα στο Οk Radio, συντροφιά με τον  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κιλκίς Θέμη Κοσμίδη.
Συντονιστείτε

Ερώτηση Γ. Φραγγίδης με θέμα «Έκτακτη ενίσχυση καλλιεργητών σύκου λόγω πανδημίας κορωνοϊού»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Το θέμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των συκοπαραγωγών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επανέφερε με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης. Τρεις μήνες πέρασαν αφότου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή, διαβεβαίωνε εντός Βουλής ότι θα υπάρξει ενίσχυση για τους συκοπαραγωγούς του Κιλκίς. 

Ευχές Εορτών από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς



Χαλκιδική: Καλλιεργούσε 80 δενδρύλλια κάνναβης σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο μέσα στο ποιμνιοστάσιο του


Συνελήφθη χθες (16 Δεκεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης.

Κίνηση ανθρωπιάς από την 1η Τοπική Ομάδα Υγείας και το Κέντρο Υγείας Κιλκίς


Δελτίο τύπου της 
1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας και του Κέντρου Υγείας Κιλκίς
Με βαθύ το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και εν όψει των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, οι εργαζόμενοι της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. (Τοπικής Ομάδας Υγείας) και του Κέντρου Υγείας Κιλκίς, προσέφεραν μεγάλες ποσότητες από αλεύρι και γάλατα μακράς διάρκειας στο τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.

Εργασίες διαγράμμισης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες διαγράμμισης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Έδεσσα: Online σεμινάριο για νέους μουσικούς


Δελτίο τύπου Ωδείου Δήμου Έδεσσας
Οι αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε μας ενοχλούν, ο κατ΄οίκον περιορισμός επίσης. Τι μας φτιάχνει την διάθεση; Η μουσική μας! Και ευτυχώς όχι μόνο την δική μας, αλλά και των ανθρώπων που την απολαμβάνουν. Πώς όμως μπορούμε να εξελιχθούμε καλλιτεχνικά, να μας ακούσει περισσότερος κόσμος και να εξοικονομήσουμε και κάποια χρήματα, κάνοντας αυτό που τόσο αγαπάμε; 

Προκήρυξη Εικαστικού Διαγωνισμού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΑΠΘ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του '21


Δελτίο τύπου Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα 
Η Επιτροπή του ΑΠΘ για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα προκηρύσσουν εικαστικό διαγωνισμό, για να τιμήσουν την διακοσιοστή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Γεωργία Τριανταφυλλίδου: Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου


Υπογράφει η Γεωργία Τριανταφυλλίδου
Υπεύθυνη Τομέα Αθλητισμού
Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Ευχαριστώ το κόμμα τις αρχές και αξίες του οποίου πιστεύω και υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια για την απόφαση του να με ορίσει πριν λίγο καιρό υπεύθυνη τομέα αθλητισμού της 
Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ. νομού Κιλκίς. Ευχαριστώ επίσης και τον Πρόεδρο της κομματικής Οργάνωσης κ. Μ. Παπαδόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο μου προτείνοντας με αρχικώς προς την Κεντρική Διοίκηση να αναλάβω τη θέση αυτή.