Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Η Τ. Δουβαρά, ο Θ. Μαρκόπουλος και Α. Παράσχου, συνομιλούν με το Νικόλα Νίτσα στον OkRadio


Εκδηλώσεις στο Νομό Κιλκίς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ανακοίνωση 
Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς 
Σάββατο 18 και Κυριακή 18 Μαΐου 2024, ώρα 11.00
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει και φέτος στη γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και με χαρά σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε:

Κεντρικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα

Κοινή ανακοίνωση Ενώσεων Αστυνομικών Κεντρικής Μακεδονίας
Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι η σημασία, βαρύτητα και σπουδαιότητα της Κυβέρνησης στο λειτούργημα που επιτελεί ο Έλληνας Αστυνομικός είναι μηδενική. Είναι πασίδηλα προφανές για την Πολιτική & Φυσική Ηγεσία ότι μείζον ζήτημα αποτελεί ΜΟΝΟ η αστυνόμευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού επιχειρείται αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού χωρίς προηγούμενο.

Εκδομή Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς στη Δοϊράνη

Δελτίο τύπου
 Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς
Προς νότο από το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την παλιά σιδηροδρομική γραμμή ο φετινός ομαδικός περίπατος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην λίμνη ως μάνα της φύσης την γιορτή της μητέρας όπως καθιερώθηκε τα τελευταία δέκα από ίδρυσης του συλλόγου χρόνια. 

Εκδήλωση αφιέρωμα στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Δελτίο τύπου Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση αφιέρωμα στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 20.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με θέμα: «Στο δρόμο του ξεριζωμού» Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας

Συνάντηση Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ) με Μαρία Σπυράκη και Νίκο Δένδια

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ)
Την Μεγάλη Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024, αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Νικόλαο Ζησόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Βάιο Γκόρα, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Αριστείδη Τσάτσαρη και τον Ταμία Ιωάννη Σφήνα, πραγματοποίησε συνάντηση, με την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος (ΕΛΚ), κα Μαρία Σπυράκη.

"Μονομέτωπος" αγώνας κατά της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Δεν διχάζουμε τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Δεν δαιμονοποιούμε πρόσωπα και συμπεριφορές στον ευρύτερο χώρο. Δεν πριμοδοτούμε τον ρεβανσισμό και δε δημιουργούμε νέα πεδία πολιτικής μνησικακίας και προσωπικής εχθροπάθειας. Σκεπτόμαστε τους όρους της επόμενης ημέρας.

Από την Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητούνται ιδιώτες συνεργάτες

Η ΕΛΣΤΑΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) περιόδου Μαΐου – Δεκεμβρίου 2024. Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Η αίτηση αποτελεί παράλληλα υπεύθυνη δήλωση για όλα τα αναφερόμενα σε αυτήν.

(VIDEO) Τοποθέτηση του επικεφαλής του Συνδυασμού ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ Θεόδωρου Βαφειάδη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Τοποθέτηση του επικεφαλής του Συνδυασμού ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ Θεόδωρου Βαφειάδη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς της Τρίτης 14 Μαϊου 2024

«Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ ΄ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή από την πειραματική θεατρική σκηνή της Τέχνης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τέχνης Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με χαρά σας καλεί να παρακολουθήσετε τη νέα παράσταση της αυτοδιοργανωτικής-πειραματικής Θεατρικής Σκηνής της Τέχνης «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ΄ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, στις 17,18 και 26 Μαίου 2024 στο θεατράκι της Τέχνης στις 8.30μ.μ.

Ευχαριστήριο Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Ανακοίνωση 
Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Το Δ. Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ευχαριστεί θερμά όλους τους ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες του που στήριξαν με κάθε τρόπο το έργο της κοινωνικής αρωγής του, ενισχύοντας την προσπάθειά για ακόμη μια φορά.

Πολύκαστρο: επιτυχημένη εκπαίδευση από την Επιμορφωτική Κιλκίς στη βασική υποστήριξη ζωής & χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, που οδηγεί σε πενταετή πιστοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς 
Η απόκτηση γνώσεων ζωτικής σημασίας για τους εκπαιδευόμενους και έμμεσα την κοινωνία, ήταν το αποτέλεσμα του σεμιναρίου «Βασική υποστήριξη ζωής & χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή» που υλοποίησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς στις 9 Μαΐου 2024, στο παράρτημά του στο Πολύκαστρο. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης ο κύριος Δημήτρης Μπ. ένας από τους εκπαιδευόμενους, σχολίασε: «άκουσα κι έμαθα πράγματα για τα οποία είχα πλήρη άγνοια!». 

«Η αμετανόητη αλαζονεία του ΕΟΠΥΥ»

Κοινό δελτίο τύπου Ιατρικών Συλλόγων της χώρας
Είναι γνωστή σε όλους πια η λαίλαπα που περνά και καταστρέφει τον κόπο των ιδιωτών εργαστηριακών συναδέλφων μας. Είναι γνωστές οι μη βιώσιμες συνθήκες (clawback – rebate) στις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν το ιατρικό τους έργο. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για να υπάρξει υπομονή και ανοχή. Είναι, όμως, λίγα για να μετρηθεί το ειδικό βάρος της προσφοράς του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ στην κοινωνία μας. Ένα ειδικό βάρος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει και να υποβαθμίζει.

(VIDEO) Το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ στο Κιλκίς, γιορτάζει, προσφέρει και σας περιμένει

Το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ στο Κιλκίς, γιορτάζει, προσφέρει και σας περιμένει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024.

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», στην εορτή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς.

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», τη Δευτέρα 6 Μαίου 2024, παρευρέθηκε στη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς.

Πήρε την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα o Κιλκισιώτης αθλητής του Άρη Σάββας Παναγιώτης Χνιτίδης

Το Σάββατο 11 Μάϊου πραγματοποιήθηκε στο Καυταντζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18 του 4ου ομίλου. 
Ο Κιλκισιώτης αθλητής του Άρη Σάββας Παναγιώτης Χνιτίδης συμμετείχε στα 800 μέτρα και στην σκυταλοδρομία 4Χ400.

Η έννοια του πολιτισμού

Του Κώστα Μπούζα
Πολλές είναι οι φορές που έχουμε αναρωτηθεί, είτε σαν κοινωνία, είτε και προσωπικά ο καθένας μας, ποια είναι η έννοια αυτού που αποκαλούμε πολιτισμό. Με άλλα λόγια, για το ποιος είναι ο ορισμός του και ποια η φύση του, αλλά και για το περιεχόμενό του και για τα γνωρίσματα που τον χαρακτηρίζουν.

Συμμετοχή του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς στην 25η Χορωδιακή Συνάντηση Καβάλας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Στην εικοστή πέμπτη χορωδιακή συνάντηση Καβάλας συμμετείχε η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς το Σάββατο 11 Μαίου 2024.

Γιορτή Αγίου Γεωργίου στον Ευρωπο

Δελτίο τύπου Κοινότητας Ευρωπού
Την Δευτέρα 06-05-2024 στον Ευρωπο τελέσθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και σε συνεργασία με την κοινότητα Ευρωπού.

Τα νέα της Ακαδημίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς - 14/5/2024

Δελτίο τύπου Ακαδημίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς
Εναρξη τμημάτων Κολύμβησης στον Αλέξανδρο Κιλκίς
Για άλλη μια χρονιά ο Αλέξανδρος Κιλκίς δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, και όχι μόνο, της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, να ασχοληθούν με το πανέμορφο και ιδιαίτερα αναζωογονητικό άθλημα της Κολύμβησης.