Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Σήμερα πάμε όλοι νέο ΔΑΚ Κιλκίς, στον αγώνα ΚουΠα Κιλκίς vs Όλυμπος Basketball

Ανακοίνωση ΚουΠα Κιλκίς
Σήμερα ξεκινάμε τα πλέι οφ ανόδου της ομάδος μας για την Β' Εθνική κατηγορία ένας σημαντικός αγώνας που η ομάδα μας χρειάζεται την στήριξη και την δυναμική παρουσία σας στο Νέο Δακ Κιλκίς και ώρα 20.30 μμ για να πάρουμε την νίκη που θα μας πάει ένα βήμα πριν τους τελικούς του πρωταθλήματος μας. Σας περιμένουμε όλους σήμερα λοιπόν στο γήπεδο.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 4 Απριλίου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 4 Απριλίου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ
ΑΓΟΡΑ
ΓΡΑΜΜΑ

Συλλέγω - Επαναχρησιμοποιώ - Ανακυκλώνω στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς
Συχνά πυκνά ακούτε τις φράσεις «πράσινη ανάπτυξη», «βιωσιμότητα», «κυκλική οικονομία» ή «refurbished υπολογιστές» και τις θεωρείτε… θεωρία; Εμείς το κάναμε ΠΡΑΞΗ.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου2023 στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη) δια ζώσης, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Γενική συνέλευση Πολιτιστικού Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Φανού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Φανού Κιλκίς
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Φανού Κιλκίς ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 και ώρα 10.00 π.μ. πρόκειται να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση απολογισμού δράσης του Δ.Σ. του συλλόγου μας για την διετία που πέρασε και εν συνεχεία θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΕΔΚΜ: Αντίθετη με τους νέους, οικονομικά ασύμφορους, όρους που θέτει η Ε.Ε.Α.Α στις συμβάσεις με τους δήμους για την ανακύκλωση

Δελτίο τύπου ΠΕΔΚΜ
Σε αδιέξοδο οδεύει η ανακύκλωση συσκευασιών, μετά την απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ. Α.Ε ), γνωστή για το δίκτυο των μπλε κάδων, να θέσει όρους, οικονομικά ασύμφορους, στις νέες συμβάσεις με τους δήμους για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Καταβλήθηκαν 152,3 εκατ. ευρώ σε 37.037 βαμβακοπαραγωγούς - Πριν από τις εορτές του Πάσχα οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις της φυτικής παραγωγής

Ολοκληρώθηκαν προχθές 3.4.2023 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για μια σειρά φυτικών προϊόντων που λαμβάνουν ειδική και συνδεδεμένες ενισχύσεις, ώστε να προσδιορισθούν οι συνολικά επιλέξιμες εκτάσεις και να υπολογισθεί το ποσό ενίσχυσης ανά στρέμμα και να αρχίσει σταδιακά η πληρωμή τους.

Θετική εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα για τον Άτλαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών υποδέχθηκε ο ΑΠΟ ΑΤΛΑΣ στο ΔΑΚ Κιλκίς, την Κυριακή 02.04.2023, για τα πλαίσια του πρωταθλήματος παγκορασίδων της ΕΣΠΕΜ. Ο ΑΤΛΑΣ που ήταν καλύτερος σε όλα τα σημεία, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Εορτασμός της Μάχης των Ευζώνων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023
07:00 Θεία Λειτουργία (Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου) 09:15 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό

Συνεχίζονται οι νίκες για τις παγκορασίδες του Αίαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Οι παγκορασίδες του Αίαντα Κιλκίς αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Αλέξανδρο Αξιούπολης στον προτελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Κ16. Τα κορίτσια του Αίαντα φανερά βελτιωμένες, παρουσίασαν πολύ όμορφο και ποιοτικό παιχνίδι καταφέρνοντας να διατηρήσουν σταθερή ψυχολογία.

Ματαίωση εκποίησης ακινήτου του Αγροτικού Συνεταιρισμού νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση Εκκαθαριστών Αγροτικού Συνεταιρισμού νομού Κιλκίς

Σύμφωνα με την από 21-2-2023 Διακήρυξη Εκποίησης Ακινήτων σε συνδυασμό με την από 8-3-2023 ανακοίνωση- γνωστοποίηση η εκποίηση των σε αυτή αναφερόμενων ακινήτων, ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3η Απριλίου 2023 και ώρα 12.00 – 13.00 μ.μ και σε περίπτωση που αποβεί άκαρπος να επαναληφθεί 2 φορές, από μία φορά κάθε επόμενη εβδομάδα δηλαδή την Δευτέρα 10η Απριλίου 2023 και ώρα 12.00 – 13.00 μ.μ. και την Τετάρτη 19η Απριλίου 2023 και ώρα 12.00 – 13.00 μ.μ.

Δεντροφύτευση στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η περιβαλλοντική – εκπαιδευτική δράση δεντροφύτευσης στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου. Η δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Δίκτυο Προγράμματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ‘Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο – Δίνω ανάσα στη Γη’. 

2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Η προσφυγική ταυτότητα των μαθητών και μαθητριών της πόλης του Κιλκίς, 100 χρόνια μετά από τη συνθήκη της Λωζάνης

Δελτίο τύπου 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Μέρος 1ο: Μνήμη
Το 1923 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ των Ελλήνων ορθοδόξων κατοίκων της Τουρκίας και των Μουσουλμάνων της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της επετείου σχεδιάστηκε μια μικρή έρευνα από μαθητές/τριες και δασκάλους τη Στ΄ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, στο πλαίσιο ομώνυμου προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο καθώς και με ποιον τρόπο η προσφυγική ταυτότητα αγγίζει τη ζωή και την καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας από την ηλικία των 12 έως την ηλικία των 15 ετών.

Ερώτηση ΚΚΕ για την εξασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στην ΠΕ Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών νγια την εξασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στην ΠΕ Κιλκίς

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2022-2023 στην ΠΕ Κιλκίς υπάρχουν δρομολόγια για την μεταφορά μαθητών/τριών από και προς το σχολείο τους, τα οποία δεν πραγματοποιούνται γιατί έχουν κηρυχθεί ως άγονα. Ακόμα και μετά την απόφαση του Τμήματος Προμηθειών, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού – Ανθρώπινων Πόρων ΠΕ Κιλκίς, της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 7/2/2023, παραμένουν αδιάθετα τα παρακάτω δρομολόγια:

Πολιτισμός: Ένα νόημα που θα έπρεπε να είναι θέσφατο το 2023

Δελτίο τύπου Κίνησης Πολιτών Παιονίας
Αλλά δεν γίνεται να θέλουμε εδώ ατο δήμο Παιονίας να ομιλούμε για πολιτισμό, όταν έχουμε αυτό το χάλι με τα αδέσποτα σκυλιά. Πρώτα από όλους, προσβάλει εμάς. Γιατί χωρίς εμάς δεν θα υπήρχαν αδέσποτα. Όμως για αυτόν ακριβώς τον λόγο, (δηλαδή την ανευθυνότητα του πολίτη) έρχεται το κράτος και ορίζει τον εκάστοτε δήμο να διαχειριστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα. 

Τα αίτια που οδήγησαν μία κοινωνία στη στασιμότητα

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Το Κιλκίς βιώνει εδώ και χρόνια, κυρίως από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης μία διαρκή παρακμή. Το διαπιστώνουμε κάθε μέρα, το βλέπουμε στους δρόμους, το ακούμε από τους καταστηματάρχες μίας αγοράς που παλεύει να επιβιώσει.Θα πει κάποιος ότι τονίζω διαρκώς τα αρνητικά. Αλλά αυτά πρέπει να αλλάξουν.  Οι προοπτικές υπάρχουν και είναι πολλές. Αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται. Και αυτό είναι το στοίχημα.

Ο Κ. Κατσιάνος και ο Π. Θάνος, μιλούν με το Νικόλα Νίτσα και το Θωμά Mαρκόπουλο στον OkRadio