Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ο θάνατος του παλικαριού


Του Κώστα Μπούζα
Στις δεκατρείς Οκτωβρίου του χίλια εννιακόσια τέσσερα, στο χωριό Μελάς που τότε ονομαζόταν Στάτιστα, εκεί στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, σκοτώθηκε ο Ανθυπολοχαγός Παύλος Μελάς. Ο θρυλικός «Μίκης Ζέζας».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, μιλά στη Γνώμη και στον Μπάμπη Καραγεωργίου


Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, μιλά στη Γνώμη και στον Μπάμπη Καραγεωργίου

Γεννημένος μόλις το 1991 είστε ο νεότερος Γραμματέας που είχε ποτέ το κόμμα. Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με τα κοινά; Γιατί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ;
Προέρχομαι από μία πολιτικοποιημένη οικογένεια. Οι συζητήσεις για την πολιτική με την ευρεία έννοια του όρου ήταν κάτι συνηθισμένο για εμένα και την οικογένεια μου. Εγώ ο ίδιος από τα εφηβικά μου χρόνια, είχα ανησυχίες, για την κοινωνία την εξέλιξη της, την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα της νεολαίας και των εργαζόμενων. 

Μια εκκλησιαστική γενναιοδωρία


† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος

Τοποτηρητής Πολυανής & Κιλκισίου

Άλλη μια φορά επαναβεβαιώθηκε πανηγυρικά η πολυειδής και μακρόχρονη εκκλησιαστική προσφορά στις κοινωνικές ανάγκες του συνοριακού μας νομού (ΠΕ Κιλκίς).

Τι είναι το Σύμφωνο Συμβίωσης;


Του Κωνσταντίνου Μ. Τζίκα*
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Νόμου 4356/2015, σύμφωνο συμβίωσης είναι:
Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

Δωρεάν παραγωγικές δραστηριότητες για παιδιά από το ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς


Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) προσφέρει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών που δεν έχουν πάρει voucher λόγω χρηματοδότησης.

"Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθεί ο/η Ζακ/Zackie Oh"

Δελτίο τύπου Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Πριν τρία χρόνια όλα, όλες, όλοι παγώσαμε από τις εικόνες της άγριας, αναίτιας δολοφονίας του/της Ζακ/Zackie Oh στην οδό Γλάδστωνος στην Αθήνα. Μιας δολοφονίας που έγινε από «καταστηματάρχες» που «προστάτευαν την περιουσία τους» στο κέντρο της Αθήνας. Με τη συμβολή ανθρώπων που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, υποτίθεται, για να μας προστατεύουν. Και μπροστά στα αδιάφορα μάτια ενός πλήθους κόσμου, που δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει.

Τι λέει το ΚΚΕ για την απεργία των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση Τομεακής
Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η μεγαλειώδης συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή απεργία είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη λαϊκή απαίτηση για να στηριχθούν ουσιαστικά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στη δουλειά τους, που είναι αυτοί που ουσιαστικά κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου


Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς
Ένας Άξιος Ποιμενάρχης διαδέχεται στην ιστορική Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τον σεπτό Μακαριστό ιεράρχη μας Εμμανουήλ. 
Χαιρετίζω την εκλογή του κ. Βαρθολομαίου στην Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με αισθήματα πνευματικής αγαλλίασης και υψηλές προσδοκίες, εφάμιλλες του πολυσχιδούς ποιμαντικού έργου που ακολουθεί, με αδιάλειπτη αφοσίωση, την θεοφόρο του αποστολή.

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 12 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

Ένα Άλμα πιο γρήγορο από την φθορά


Υπογράφουν:
- Μπακογιάννη Μαρία, Πτυχιούχος Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Παν. Αιγαίου (Ρόδος), Κατεύθυνση: Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Πάντειο Πανεπιστήμιο / Αρθρογράφος
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

Οι Γυναίκες αποτελούν το 51% του πληθυσμού της Ελλάδας, ωστόσο στην πολιτική ζωή κατέχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό, 25-30%, συνολικά σε κάθε επίπεδο πολιτικης: τοπικό, περιφερειακό, εθνικο, ευρωπαϊκό. Μόλις το 10% των μελών των πολιτικών επιτροπών των κομμάτων που μας εκπροσωπούν στη Βουλή είναι γυναίκες και 1 στους 6 βουλευτές είναι γυναίκα. 

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιστημόνων Εύη Μπάρκα, μιλά στον OkRadio με τον Θωμά Μαρκόπουλο

Δήμος Κιλκίς: Σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας για την άνοδο των εμβολιασμών

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Οι ρυθμοί επιβράδυνσης που εμφανίζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της Covid-19 στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και την κατατάσσουν αρκετές θέσεις πίσω στη σειρά από τον εθνικό μέσο όρο ανοσοποίησης κυριάρχησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Κιλκίς παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός (12/10/2021): 3.065 νέα κρούσματα (42 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 32 θάνατοι και 336 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.065, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 682.394 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 123 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.033 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Επίσκεψη Μάριου Θεμιστοκλέους, στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη

Επίσκεψη γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή υδροδότησης σε Πυργωτό, Περιστέρι, Φανάρι και Χρυσόπετρα


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές των οικισμών: ΠΥΡΓΩΤΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΠΕΤΡΑΣ της Δ.Ε. Γαλλικού του Δ. Κιλκίς ότι την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης για εργασίες καθαρισμού δεξαμενών.

Κλειστό το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων «ΚΙΛΚΙΣ» λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης


Ανακοίνωση 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "Ο Πόντος"

Σας γνωρίζουμε, ότι από 08 έως 29 Οκτωβρίου 2021 το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων «ΚΙΛΚΙΣ», θα παραμείνει κλειστό, λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 12/10/2021, 3:34 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
· Συνελήφθη χθες (11 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε σε οικία και αποθήκη που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.510 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 347 γραμμάρια κάνναβης και ένα κυνηγετικό όπλο, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Παριστάνοντας το γιατρό της άρπαξε 5.700 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Μάρτιο του 2020, εξαπάτησε ημεδαπή γυναίκα στις Σέρρες, όπου αρχικά της τηλεφώνησε άγνωστος συνεργός του προσποιούμενος τον γιατρό και με το πρόσχημα άμεσης χειρουργικής επέμβασης της κόρης της, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.700 ευρώ.

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση εργασίας, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έ
κτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α 11/12-10-2021) που ισχύει από σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.

Ο Μηνάς Παπαδόπουλος μιλά στον OkRadio


Επίσκεψη δημοσιογράφων οίνου στην Γουμένισσα


Στα πλαίσια προώθησης των οίνων της Περιφερειακής Ενότητα Κιλκίς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσκάλεσε 13 δημοσιογράφους οίνου να δοκιμάσουν τα κρασιά της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας.

Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού στο Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Οικονομίας – Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνονται τα εξής:

“Α̟πό τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.) Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαοκτώ (18) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, ̟που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, (για την Κεντρική του Υπηρεσία και τις̟ περιφερειακές του οργανικές μονάδες, που εδρεύουν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας) όπως αυτές ̟περιγράφονται στη ΣΟΧ 4/2021 και δημοσιοποιήθηκε στη ∆ΙΑΥΓΕΙΑ με Α∆Α: 657Ρ46ΨΧΛΘ-Τ2Η.