Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Σ. Παραστατίδης: Καμπανάκι για την αντιμετώπιση της Πανδημίας


Του Στέφανου Παραστατίδη
Ας δούμε τη σημερινή κατάσταση της χώρας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό τη μορφή ερωτημάτων:
- Εμβολιάζουμε με αριθμούς ρεκόρ; Είναι το πρώτο ερώτημα και προφανώς δεν ισχύει. Η Ελλάδα είναι αρκετά κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (25,6% έναντι 31,3% 1η δόση, 21οι στους 27 ενώ στην 2η δόση είμαστε 18οι). *Κερδάμε* χώρες όπως η Βουλγαρία, Λετονία, Κροατία και Ρουμανία. 

(Video) Δωρεάν Self Tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς, ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους στα φαρμακεία του Κιλκίς

Κορωνοϊός (9/5/2021): 1.428 νέα κρούσματα (5 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 51 θάνατοι και 728 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.428, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 362.004 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 51 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.309 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 9/5/20201 5:28 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπή
Συνελήφθησαν χθες (8 Μαΐου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες και τρεις ανήλικοι ημεδαποί, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού από το απόγευμα της 7ης Μαΐου έως τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου, αφαίρεσαν από περιοχή της Ημαθίας ένα όχημα ημεδαπού, το οποίο χρησιμοποίησαν και προσπάθησαν να παραβιάσουν ένα κατάστημα σε άλλη περιοχή της Ημαθίας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. 

Επανεκκινεί από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού


Από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, επιτρέπεται πλέον η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και σε όσες κατηγορίες και αθλήματα, ομαδικά ή ατομικά, έχουν προγραμματισμένες διοργανώσεις κατά την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων – εφήβων – νέων και κορασίδων – νεανίδων), που συμμετέχουν σε μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Γιορτή της Παναγίας, πηγή ζωής, εξωκκλήσια με νερομάνα, πηγή νερού (Αγίασμα)


Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

Γεμάτη η πατρίδα μας από τέτοια "Αγιάσματα" και αντίστοιχα εξωκκλήσια στο όνομα της "Ζωοδόχου Πηγής". Εδώ στο τόπο μας έχουμε στην Πλατανιά, στους Ευζώνους, στον Δογάνη κ.α. Τα οποία εορτάζουν πάντοτε την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα και είναι κινητή γιορτή αφού σχετίζεται με το Πάσχα.

Παρασκευή Μεσάνυχτα

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Η Παρασκευή είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για πολλούς λόγους. Είναι ημέρα μοναξιάς για όσους μένουν μόνοι, ημέρα απολογισμού για όσους ζουν χωρισμένοι και ημέρα αποχωρισμού για όσους ζουν χώρια και τα παιδιά τους επισκέπτονται τον άλλο γονιό. Είναι, επιπλέον μια ημέρα «φυγής» και απόδρασης, καθώς την Παρασκευή μπορούν να συναντηθούν όσοι λόγω δουλειάς, δεν μπορούν αλλιώς να βρεθούν.

(Video) Εορτασμός των Αγώνων κατά του Ναζισμού και του Φασισμού στο νομό Κιλκίς

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού στο νομό Κιλκίς, την Κυριακή 9 Μαϊου 2021

Γ. Φραγγίδης: Χρόνια Πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου


Μήνυμα Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για τη γιορτή της μητέρας
H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που μας έφεραν στον κόσμο. Είναι μια μέρα υπενθύμισης και παράλληλα ευγνωμοσύνης προς τον άνθρωπο που με περίσσευμα στοργής και αστείρευτης αγάπης, μας περιβάλλει σε κάθε στιγμή της ζωής μας. 
Οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν την σημασία της αφοσίωσης της μάνας στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Ούτε επίσης αρκούν για να περιγράψουν τα συναισθήματά μας προς εκείνη.

Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου (1914-1923)


Ανακοίνωση Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
•ΚΥΡΙΑΚΗ 16 MAΪΟΥ, 21:00
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
Μαγνητοσκοπημένη κεντρική εκδήλωση για την Γενοκτονία (14.05.2018) στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς
Διάρκεια: 77'
Επιμέλεια εκδήλωσης: Λένα Σαββίδου
Διοργάνωση: Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Πρεμιέρα στο κανάλι της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς στο YouTube