Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Επέτειος του '40, αναψυχή στις καθημερινές ειδήσεις - περί την πανανθρώπινη αγωνία


Δελτίο τύπου Μητρόπολης Γουμένισσας
Ο παναθρώπινος “Αδάμ”, ακόμη και μετά από 20 αιώνες χρονική συμπόρευση με τον εγχρονισμένο νέο Αδάμ-το σαρκωμένο άχρονο Θεό μας, ζει παγκοσμίως εκρήξεις επιθανάτιας αγωνίας (αυτός είναι ο τωρινός πολιτισμός) και τις μετακενώνει ακόμη και στο φυσικό περιβάλλον ως οριακό οικολογικό πρόβλημα. Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα συνεχίζει να παράγει πολέμους και να εισπράττει καταστροφές, με ποικίλα προσχήματα· θρησκευτικά, οικονομικά, πολιτικά. 

Με την προσήκουσα τιμή η εκπροσώπηση του Δήμου Κιλκίς στην εθνική μας επέτειο

Την 81η επέτειο της εθνικής μας εποποιίας τίμησε η Δημοτική Αρχή Κιλκίς στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Κιλκίς και στους οικισμούς του Δήμου Κιλκίς.

"Εκτελέστηκαν - Άγνωστος αριθμός"


Της Μόνικας Σωτηριάδου
28 Οκτωβρίου 1940
Πέρασαν χρόνια και το αίμα αθώων ανθρώπων του λαού μας "κλαίει" από το άδικο που κουβαλάει η μοίρα του.  Και μόνο από τον τίτλο "Εκτελέστηκαν -  Άγνωστος αριθμός" γεμίζεις οργή και πόνο. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 28/10/2021, 8:38 μ.μ.


Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (27 Οκτωβρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολικά ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και πλαστογραφία.

Μήνυμα Ε. Αγαθοπούλου για την 28η Οκτωβρίου


Μήνυμα 
Ε. Αγαθοπούλου
 για την 28η Οκτωβρίου 1940
28η Οκτωβρίου 2021
Με τον φασισμό και τον ναζισμό δεν έχουμε ξεμπερδέψει. Δεν ξεμπερδεύει κανείς τόσο εύκολα. Η επανεμφάνιση ναζιστικών θυλάκων ακόμη και σε σχολεία, το προηγούμενο διάστημα, μας καλεί σε επαγρύπνηση.

Μήνυμα Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς για την 28η Οκτωβρίου 1940


Δελτίο τύπου Συνδέσμου 
Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

Σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός, με ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια, γιορτάζει τις ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Εποποιίας 1940 – 41, 219 ημέρες γεμάτες πατριωτισμό, θάρρος και ηρωισμό. 

1ο Φεστιβάλ Κόμικς Κιλκίς «COMICSVILLE» 2021


Για πρώτη χρονιά φέτος το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό σύνολο «η πόλις», παρουσιάζει το τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ κόμικς «COMICSVILLE» με τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς και με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων πάνω στα κόμικς και τη διαδικασία παραγωγής τους με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών Ελλήνων αλλά και διακεκριμένων Βαλκάνιων δημιουργών.

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο eTwinning "My DiGi Life" στο 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς


Δελτίο τύπου 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς
Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (η ύψιστη ευρωπαϊκή διάκριση σε έργο eTwinning) απονέμεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης στο 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς και στις εκπαιδευτικούς Βογιαντζή Χριστοδούλα και Μητακίδου Αικατερίνη για το έργο eTwinning "My DiGi Life" που υλοποίησαν το Σχολικό Έτος 2020-21.

Ο Θανάσης Βαφειάδης μιλά στους Ηλία Καλπάκα και Νίκο Νίτσα στον OkRadio


Αύριο στις 12.30 μ.μ. στην παρέα του "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ", και στο 2ο μέρος των Ραδιοφωνικών σελίδων του πολιτιστικού ημερολογίου, ο Θανάσης Βαφειάδης, Τοπογράφος - Μηχανικός, σε μια χαλαρή κουβέντα και επί της ευκαιρίας της συγγραφής του νέου του βιβλίου για το Κιλκίς "Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940".
"ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ"
Mε τους Νικόλα Νίτσα και Ηλία Καλπάκα.
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
11.00-13.00 στο Ok Radio στο ραδιόφωνο της πόλης του Κιλκίς.

Μήνυμα Θ. Τιρεκίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940

Υπογράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης
Το ηρωικό έπος του ’40 μας διδάσκει ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Το μήνυμα αυτό είναι διαχρονικό και καταδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Ενωμένοι λοιπόν, βαδίζουμε στο μέλλον, μαχόμενοι για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Κορωνοϊός (28/10/2021): 2.984 νέα κρούσματα (49 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 31 θάνατοι και 391 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.984, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 731.167 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 156 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.733 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Κιλκίς

Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Κιλκίς, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021.

(Video) Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Πολύκαστρο

Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Πολύκαστρο, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021.

Γ. Φραγγίδης: Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες


Υπογράφει ο Γεώργιος Σ. Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς – Κίνημα Αλλαγής

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί πηγή αγωνιστικής έμπνευσης και εξαγωγής ιστορικών διδαγμάτων. Αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για τα δίκια και την Ελευθερία της Πατρίδας.