Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση Αστυνομίας για τις συλλήψεις στη Νάουσα

Σήμερα (16.01.2013) στη Νάουσα Ημαθίας, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Νάουσας με τη Δ.Ο.Υ. Βέροιας, συγκεντρωθέντα άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης. 

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υφυπ. Παιδείας

"Τη Δευτέρα 14/1/12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υφυπ. Παιδείας κ. Θεόδ. Παπαθεοδώρου. Στη συνάντηση τέθηκαν εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα όπως, οι αλλαγές στις περιοχές μετάθεσης, η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου και η τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε αργία, το Π.Δ. για την αξιολόγηση, τα ν/σχ για το γενικό και τεχνολογικό λύκειο, η διαδικασία αξιολόγησης στα πειραματικά σχολεία, τα κενά εκπαιδευτικών. 

Επιστολή Κοινωνικών Οργανώσεων προς τον δήμο Κιλκίς


"Κύριε Αναπληρωτή Δήμαρχε

Οι γνωστές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που όλοι βιώνουμε, επηρεάζουν την ίδια την 
επιβίωση ορισμένων συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα για τους χειμερινούς μήνες που διανύουμε, η έλλειψη στέγης είναι πολύ πιθανόν να απειλήσει τη ζωή των αστέγων του δήμου μας.

Λοβέρδος: Σε έξι μήνες η δημιουργία νεου κόμματος

Μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το νεο κόμμα το οποιο δεν θα είναι ΠΑΣΟΚ Νο2, είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, στις 12.00 μ.μ. με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Οριστική λύση για τη λειτουργία του ΟΑΣΘ

Οριστική λύση για τη λειτουργία του ΟΑΣΘ και την επαναφορά των αστικών λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έπειτα από προσωπική του παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και εξασφάλισε την εκταμίευση του συνολικού ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που οφείλει το Υπουργείο στον ΟΑΣΘ. 

Windows στα ποντιακά


Βενιζέλος vs Γλέζου: Παραλήρημα ευφράδειας και ευφυΐας ή ύστερος Μεσαίωνας;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Με έκπληξη αν όχι με απορία, πολύς κόσμος παρακολούθησε την προ ολίγων ημερών απάντηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου στη θέση του Μανόλη Γλέζου –όπως αυτή παρουσιάστηκε στη Βουλή– περί προβοκάτσιας αναφορικά με το τρομοκρατικό κτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ.

Εξετάσεις για απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Βοηθού Φαρμακείου

Από το Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Βοηθού Φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη στις 14-2-13 ημέρα Πέμπτη και ώρες 9.00 π.μ-14.00μ.μ. για προφορική εξέταση και στις 15-2-13 ημέρα Παρασκευή για γραπτή εξέταση και ώρες 9.00 π.μ.-12.00π.μ. στην αίθουσα σεμιναρίων «Νικόλαος Οικονόμου Πέτροβιτς» του κτιρίου των Τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Απεργούν οι γιατροί του Κιλκίς αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει και στηρίζει την Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013.  Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ο μεγαλύτερος Ασφαλιστικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε για να παρέχει Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή περίθαλψη σε 9,5 εκατομμυρίων Ελλήνων ασφαλισμένων, αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στο έργο του λόγω των δραστικών περικοπών των δημόσιων δαπανών για την Υγεία και της ελλιπούς χρηματοδότησης.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, καταγγέλλει το μέτρο της άρνησης πληρωμής για μη έκδοση απόδειξης

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, καταγγέλλει σε όλους τους συναδέλφους την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που ψήφισε η τρικομματικη κυβέρνηση, για το μέτρο της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη εκδόσεως παραστατικού (απόδειξη ή τιμολογίου). 

Έκοψε την βασιλόπιτα του o ΑΤΛΑΣ Κιλκίς

Έκοψε την βασιλόπιτα του ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός ΑΤΛΑΣ Κιλκίς  στο κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς προς τιμήν των αθλητών του. 

"Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ" στον ΝΗΡΕΑ Κιλκίς

ο Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 - 5 χρονών (προνήπια και νήπια) με τίτλο Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ.

Επίσκεψη λογιστών στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου Διοικητική Επιτροπή του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Κιλκίς, αποτελούμενη απ' τους κ.κ. Παπαδόπουλο Ι. ,Πιστικούδη Π. και Καραμανίδη Ε. επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονικίδη, για να συζητήσουν μαζί του για τα προβλήματα του κλάδου. 

ΣΥΡΙΖΑ: "Η πραγματικότητα που πέρασε στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων των καναλιών"

"Τις μέρες που πέρασαν πέρασε στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων των καναλιών , η ψήφιση του πιο αντιλαΪκού και γενοκτόνου φορολογικού νομοσχεδίου και έπονται οι πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου. Ένα νομοσχέδιο που συντάχθηκε με αυτήν τη βαρβαρότητα, καθώς όπως δηλώθηκε είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή!!! Όταν μάλιστα η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει στα χέρια της μια λίστα καταθετών στο εξωτερικό, την οποία εδώ και μήνες δεν ελέγχει.

Συνελήφθη 37χρονος τοκογλύφος

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (15-01-2013), στη περιοχή της Βέροιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 37χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εκβίαση» και «Τοκογλυφία» κατ’ εξακολούθηση. 

Ο Σύλλογος "Μιστί" κόβει την πίτα του


Παπούλιας: Να φύγουν οι τεμπέληδες από το Δημόσιο

«Να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκη, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στο Δημόσιο. Ο Πρόεδρος Παπούλιας, συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει και πρέπει να τελειώσει».

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Στην αυριανή ψηφοφορία για την Προανακριτική – Στήνουν καλπονοθεία·Αλ. Τσίπρας από το Βερολίνο: - Μεταρρυθμίσεις μακριά από τον παραλογισμό των Μνημονίων·Μόνο ιδιώτες και ξένοι δημόσιοι φορείς – Εκτός ανάπτυξης το Ελληνικό Δημόσιο (το εξαιρεί από το καθεστώς ενισχύσεων των επενδύσεων)
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Σύνταξη με την αναγνώριση Βαρέων – Εγκύκλιος του ΙΚΑ με όλες τις προϋποθέσεις·Σύσκεψη του Πρωθυπουργού με όλα τα παραγωγικά υπουργεία – Η αντιμετώπιση της ανεργίας πρώτος στόχος της κυβέρνησης·Σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μαξίμου – Κοινό μέτωπο απέναντι στη βία