Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεδρίαση ΠΕΣΟΠΠ ΠΕ Κιλκίς για τον σχεδιασμό και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

Ο σχεδιασμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2024-2025, ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π) της Π.Ε. Κιλκίς, που συνεδρίασε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενώς ο σχεδιασμός δράσεων με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, η προετοιμασία και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον επερχόμενο χειμώνα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως «η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με την εν ενεργεία εργολαβία που έχει, συνέχισε και φέτος τα αντιπλημμυρικά έργα και τον καθαρισμό των ρεμάτων σε όλο το νομό», προσθέτοντας πως «οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι, ενταγμένοι στο μητρώο εργοληπτών της Πολιτικής Προστασίας και οι τακτικές εργολαβίες συντήρησης των οδών αρμοδιότητάς μας, είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο».

Υπογραμμίζοντας πως «η συνεργασία μας με τους Δήμους, τους πολίτες και τις υπηρεσίες είναι συνεχής και αδιάλειπτη για την ιεράρχηση προτεραιοτήτων στους καθαρισμούς των ρεμάτων» ο κ. Βεργίδης τόνισε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και φέτος, θα ανταποκριθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό στις υποχρεώσεις της».

Στην καταληκτική του τοποθέτηση ο κ. Βεργίδης αναφέρθηκε και στην αντιπυρική περίοδο η οποία – δεν έχει λήξει ακόμη – λέγοντας πως πρόκειται για «τη δυσκολότερη σε βάθος δεκαετίας» και προσθέτοντας πως «ευτυχώς καταφέραμε όλοι να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις δυσκολίες που προέκυψαν - Προστατεύθηκαν οι ανθρώπινες ζωές, οι περιουσίες των πολιτών και το περιβάλλον».

Στο επόμενο τακτικό ΠΕΣΟΠΠ οι εμπλεκόμενοι και συμμετέχοντες φορείς θα είναι σε θέση να εστιάσουν σε περισσότερες λεπτομέρειες και σημεία που χρήζουν βελτίωσης όπως για παράδειγμα η επικοινωνία και η ενημέρωση, συμπλήρωσε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλό υπόλοιπο στην αντιπυρική περίοδο και «να έχουμε αρκετές ωφέλιμες βροχές ώστε να αναπληρωθεί το έλλειμα στο υδατικό ισοζύγιο μετά την παρατεταμένη ξηρασία και φυσικά αυτές να μην είναι καταστροφικές».

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ) Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Ιωάννης Στεργιούλας ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη – όπως είπε – συνεργασία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στο νομό Κιλκίς το καλοκαίρι, πολλές εκ των οποίων ήταν και ταυτόχρονες.

Τον συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς, Θεόδωρος Κοκκίνης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιονίας Γιώργος Δουλκερίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κιλκίς Πύραρχος Νικόλαος Παλαμούτης και ο αναπληρωτής Διοικητής αντιπύραρχος Χρήστος Γκαντίδης, ο υπασπιστής του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ πυραγός Θωμάς Δάσσιος, ο Διοικητής της ΠΥ Γουμένισσας Αντιπύραρχος Ελευθέριος Μελλίδης, ο Διοικητής της Π. Υ της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς Αντιπύραρχος Γρηγόρης Σαλαβασίδης , o Υποδιοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’, Συνταγματάρχης Θωμάς Γαβρανόπουλος , η αναπληρώτρια Διευθύντρια της Δ/νσης Αστυνομίας Κιλκίς, Αστυνομική Διευθύντρια Κυριακή Μαγνήσαλη, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιονίας Αθανάσιος Γώγος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς Γεώργιος Καγιάννης και από την ίδια Διεύθυνση ο Ευάγγελος Γουζούνης, ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Γουμένισσας Γεώργιος Φωτιάδης, από τον ΔΕΔΔΗΕ η Σουλτάνα Πεϊκίδου, από τη ΔΙΒΙΠΕΚ ο διευθυντής του διοικητικού κέντρου Αθανάσιος Δημητριάδης, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ο αν. προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας Ιωάννης Ανταβαλής, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου Ιορδάνης Χατζηαράπης, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής η Ασημένια Καραμανίδου, o εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς αν. προϊστάμενος του τμήματος Εργοταξίων Διονύσης Παρδάλης, το στέλεχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Κιλκίς Κλεαρέτη Πασσαλίδου, και από την εθελοντική ομάδα Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας “Το Πάικο”, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός της Κωνσταντίνος Πιλάτος και Γεώργιος Δασκαλίνας, αντίστοιχα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.