Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Σπήλιος Λιβανός για παγετό: Προκαταβολή το 40% των ζημιών

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός δήλωσε τα ακόλουθα: «Όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών μας που έπληξε ο παγετός. Τηρώντας τη δέσμευσή μας, σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα τον οδικό χάρτη για την αποζημίωσή τους.

Εκλογές στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
Διεξαγωγή Εκλογών για την Ανάδειξη των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
Με απόφαση της από 13/06/2021 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου ορίζεται ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής η Κυριακή 20 Ιουνίου 2021, και ώρα 12:00 π.μ μέχρι 14:00 μ.μ.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 16/6/20201, 10:16 μ.μ.


Αστυνομικές Επιχειρήσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με στόχο την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις, σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Συνελήφθη 26χρονη ημεδαπή - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 14 κιλά ηρωίνης


Στη σύλληψη μέλους οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, απόκρυψης, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προχώρησαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας


Εργασίες κοπής πρασίνου θα πραγματοποιηθούν στην Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (Παράκαμψη Πελλαίας χώρας) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παρασκευή 18 Ιουνίου έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021.

Προσφυγή για τα διόδια Πολυκάστρου


Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας

Κατόπιν της προγενέστερης ανακοίνωσης μας για το αίτημα ακύρωσης που έχουμε καταθέσει στο ΣτΕ δημοσιεύουμε την συνοπτική έκθεση. Με τα παρακάτω καταθέσαμε επίσημα το αίτημα ακύρωσης (προσφυγή) στο ΣτΕ.

(Video) Κιλκίς: Συλλαλητήριο Σωματείων ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Συλλαλητήριο Σωματείων ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Κορωνοϊός (16/6/2021): 549 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 13 θάνατοι και 330 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 549, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 416.741 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.089 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η Ακαδημία της Βαλένθια βάζει γερές βάσεις στην Κεντρική Μακεδονία



Ανακοίνωση Αθλητικού Κέντρου "Ατέρμων" 
To ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΕΡΜΩΝ, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας του με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ισπανία και την Ευρώπη, την Valencia C.F.

Γ. Φραγγίδης: Το νομοσχέδιο «Μητσοτάκη-Χατζηδάκη» είναι καταδικασμένο να αποτύχει, διότι...

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής νομού Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής επί του νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Ε. Αγαθοπούλου: Ψηφίζετε έναν νόμο μόνοι σας και γι’ αυτό ο νόμος αυτός θα καταπέσει στην πράξη

Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης στη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής
Με την ομιλία της στην ολομέλεια έκλεισε τον κύκλο των παρεμβάσεων της στη Βουλή για την συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Ομιλία Χάρη Καστανίδη στη Βουλή για το εργασιακό

Εκθεμελιώνεται κάθε κανόνας προστασίας της εργασίας. Ομιλία Χάρη Καστανίδη στη Βουλή για το εργασιακό.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων». Το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2020-21 είχε οριστεί να υλοποιήσει την πιλοτική δράση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», που αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση. 

Διαχειρίσιμα τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, μέτριας δυσκολίας τα θέματα των Μαθηματικών και της Βιολογίας


Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Τα θέματα για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών είναι διαχειρίσιμα από τους μαθητές χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Στο διδαγμένο κείμενο οι ερωτήσεις είναι διατυπωμένες με σαφήνεια και προϋποθέτουν καλή γνώση της διδαχθείσας ύλης. Οι λεξιλογικές ασκήσεις ,οι ερωτήσεις εισαγωγής αλλά και το παράλληλο κείμενο δεν παρουσιάζουν ασάφειες και δυσκολίες. 

Αγαθόπουλος: "Πρωτοφανής διαδικαστική λαθροχειρία από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κιλκίς"


Υπογράφει ο Δ. Αγαθόπουλου
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω"
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ με μία πρωτοφανή διαδικαστική λαθροχειρία εμπόδισε να τεθούν σε ψηφοφορία ψηφίσματα τα οποίο κατατέθηκαν από τις Δημοτικές Παρατάξεις «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και αφορούσαν τις νέες ρυθμίσεις, που συζητιόταν αυτές τις ημέρες στη Βουλή, για τα εργασιακά.

Κυριάρχησε ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς στον Δρόμο Ελευθερίας

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Ο Δήμος Κιλκίς διοργάνωσε την Κυριακή 13/6 τον «Δρόμο Ελευθερίας» 3600μ., στο πλαίσιο των φετινών “Ελευθερίων”. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από αθλητικούς συλλόγους του Κιλκίς, από τον Σύλλογο Δρομέων και από απλούς αθλούμενους. 

Συζήτηση των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με τον διευθυντή του Μουσείου Αθηνών


Δελτίο τύπου 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Κίνηση ανθρώπων και σύνθεση ιδεών: Μια διαδικτυακή συζήτηση των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με τον διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κο Στέφανο Καβαλλιεράκη*

"Τεμετέρ ασήν Ρουσίαν - Οι Πηλαλάντ"

Φωτογραφία φθινόπωρο του 1916, απο αριστερά: Σπύρος Πηλαλίδης, Κώστας Πηλαλίδης, μπροστά του η αδελφή του Κλεοπάτρα Πηλαλίδου(Αθανασιάδου) μητέρα μας, η προγιαγιά μας Σοφία (Αϊσέ) Πηλαλίδου, Ελισσάβετ Πηλαλίδου, μπροστά της ο Αντώνης Πηλαλίδης, και ο Δημήτρης Πηλαλίδης ο παππούς μας.

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Εκεί στις βορειοανατολικές ακτές του Ευξείνου Πόντου, στο Κουμπάν της Ρωσίας από τα μέσα του 19ου αιώνα και κυρίως μετά το 1860, χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, μετακινήθηκαν στην εύφορη γη (ο Καναδάς της Ρωσίας) για να αρχίσουν μια καινούργια ζωή μακριά από τον βαρύ οθωμανικό ζυγό.

ΟΑΣΠΕ: Το Πανελλήνιο Golden Cup επιστρέφει 3-5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη


Το 17o Golden Cup που διοργανώνει ο ΟΑΣΠΕ επιστρέφει και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου ως την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, στο αθλητικό κέντρο Planet FC. Η διοργάνωση αφορά σε τμήματα από Κ8 ως και Κ14, ενώ τα τμήματα Κ16 θα δώσουν φιλικά παιχνίδια με αντίστοιχες ομάδες.

Πετυχημένη παρουσίαση του βιβλίου του Κιλκισιώτη γεωπόνου και συγγραφέα Βασίλη Ιωαννίδη

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια βραδιά όμορφη, ζεστή, γεμάτη ανθούς, φυτά, παιδικά γέλια, εικαστική δημιουργία, τέχνη, πολιτισμό, μουσική, υπέροχα εδέσματα και το ανεπανάληπτο ροζέ τοπικό κρασί Αϊδαρίνη απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση της νέας έκδοσης της ΤΕΧΝΗΣ, του βιβλίου του Κιλκισιώτη γεωπόνου και συγγραφέα, μέλους της Τέχνης και αγαπητού συντοπίτη, Βασίλη Ιωαννίδη, με τίτλο «Η Χλωρίδα στην τέχνη και τον πολιτισμό» την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό.