Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Γιώργος Φραγγίδης και 26 βουλευτές ζητούν την προώθηση ισοδύναμων κοινωνικών μέτρων

Συνέχεια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προώθηση ισοδύναμων κοινωνικών μέτρων με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών, δίνουν 27 βουλευτές στη Βουλή, υπό το συντονισμό του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη.
Με την πρόταση νόμου:
1. Όλες οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα έχουν υποχρέωση να συνδράμουν με κάθε τρόπο, παρέχουσες τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών με ποσά άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ (€100.000) που εξήλθαν στο εξωτερικό.
2. Συγκροτούνται σε κάθε περιφέρεια ειδικά συνεργεία ελέγχου με βοηθητικό προσωπικό ιδιώτες λογιστές – φοροτεχνικούς κατόχους πτυχίου Ά τάξης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που θα ελέγχουν αυτά τα χρηματικά ποσά αναδρομικά από το οικονομικό έτος 2001.

Ο διαγραφείς βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης στρέφεται κατά Λοβέρδου: Οι ήρωες του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

"Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη δημόσια συζήτηση για την επιστροφή ή όχι, των διαγραφέντων βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.  Με λύπη μου παρακολουθώ πως η συζήτηση αυτή διεξάγεται από κάποιους συναδέλφους μου, με τηλεοπτικούς όρους, και όχι καταθέτοντας την άποψή τους –ως όφειλαν θεσμικά- στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, και είναι αυτοί που προσπαθούν μέσα από αποκλεισμούς υποψηφίων στις εκλογικές τους περιφέρειες να σωθούν πολιτικά.

Ο μύθος του Greek Lover- Είμαστε πολύ "μικροί" στο κρεββάτι, λένε οι Γερμανοί

Δεν μπορεί, μάλλον οι Γερμανοί μας μισούν. Δεν εξηγείται αλλιώς. Από τη μια τα μέτρα, από την άλλη η πολιτική τους, απέναντι στη χώρα μας, ήρθε και η έρευνα αυτή για να μας αποτελειώσει... Σύμφωνα λοιπόν με Γερμανική έρευνα, οι Έλληνες είναι οι “φίφες”, τα γαριδάκια της Ευρώπης, αφού έχουν το μικρότερο και λεπτότερο μέγεθος πέους, ανάμεσα στους άνδρες 25 χωρών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό μεγάλης Γερμανικής εταιρίας προφυλακτικών, πριν από 3 χρόνια και σύμφωνα με αυτή οι άνδρες της Ελλάδας κατατάσσονται στην τελευταία θέση από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, στο μήκος και τη διάμετρο του πέους τους. Μην σπεύσετε να πείτε ότι η έρευνα είναι παλιά, τέτοια πράγματα δεν αλλάζουν μέσα σε 3 χρόνια...

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις υπό το φόβο επεισοδίων

Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς επιστρατεύει η Ελληνική Αστυνομία εν όψει των παρελάσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου.
Όπως μετέδωσε το Mega, αρκετοί δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην στηθούν καν εξέδρες, ενώ οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν. Επιπλέον, όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, παρουσία όλων των μελών της.

Εγκύκλιος για συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων τέκνων

Διευκρινιστική εγκύκλιος, για τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα, οι οποίες είναι ασφαλισμένες στα πρώην Ειδικά Ταμεία, πριν την 1.1.1983, εξέδωσε χθες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής: -Μητέρες που είχαν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης μέχρι 31.12.1992, θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με αυτές τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 42ου έτους της ηλικίας τους.

Πολυνομοσχέδιο "σαρώνει" τα ακίνητα - Κοροϊδία με τους ημιυπαίθριους που θα τους ξαναπληρώσουμε ως τεκμήριο - Τι προβλέπει αναλυτικά

- Αλλάζει το άρθρο 99 για τις πτωχεύσεις εταιρειών
- Απελευθερώνεται το επάγγελμα του μεσίτη
- Πλήρη άρση του καμποτάζ στις κρουαζιέρες
- Ο φόρος ακίνητης περιουσίας του 2010 και μετά θα εκδίδεται χωριστά για κάθε σύζυγο

Βαφτίζουν τους ημιυπαίθριους βοηθητικούς χώρους και τους φορολογούν! Στα τεκμήρια διαβίωσης θα συνυπολογίζονται και τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, στα πατάρια και στα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα.

Ανακαλούνται αυτοκίνητα NISSAN μοντέλα Navara και Pathfinder

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων NISSAN μοντέλα Navara και Pathfinder. Η ανάκληση στην Ελληνική αγορά αφορά 232 οχήματα NAVARA, παραγωγής από 30 Μαίου 2005 έως 29 Σεπτεμβρίου 2009 και 77 οχήματα PATHFINDER, παραγωγής από 1 Νοεμβρίου 2004 έως 5 Νοεμβρίου 2009, στα οποία υπάρχει πιθανότητα να «παγιδευτεί» η πλεξούδα του ηλεκτρικού καθίσματος του οδηγού ανάμεσα στην μεταλλική βάση του καθίσματος και στον μηχανισμό ανύψωσής του. Αν το αυτοκίνητο συνεχίσει να οδηγείται σε αυτή την συνθήκη, μπορεί να προκληθεί ζημιά στην πλεξούδα και διακοπή της λειτουργίας του ηλεκτρικού καθίσματος του οδηγού.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού
ΔΕΗ Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην εργάσια-12 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΔΕΗ Διεύθυνση Πωλήσεων για όλη την επικράτεια-27 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΔΕΗ Διεύθυνση Πωλήσεων Αττικής-14 θέσεις ΔΕ Διοικητικών-Γραμματέων, 14 θέσεις ΔΕ Λογιστικού-Διοικητικού
Λ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων-26 θέσεις επιστημονικού προσωπικού για την εκτέλεση του έργου "Σωστικές ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους εντός ορίων λιγνιτορυχείων τοπικών κοινοτήτων Μαυροπηγής και Κομάνου του Δήμου Εορδαίας Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης
Λ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων-26 θέσεις επιστημονικού προσωπικού για την εκτέλεση του έργου "Αρχαιολογική έρευνα σε εκτάσεις του φράγματος του υδροηλεκτρικού έργου Ιλαρίωνα στο μέσο ρου του Αλιάκμονα, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της ΔΕΗ
Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής-70 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο: "ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!» Αν εσείς επιμένετε, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ! ! ! "

"· Λένε: «Θα ανοίξουν οι δουλειές – 500 θέσεις καινούριες»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι θα κλείσουν οι δουλειές των γεωργών, κτηνοτρόφων, κτλ
Και ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ θα υπάρχουν αυτές οι περιβόητες θέσεις με μισθούς πείνας;
Και ΜΕΤΑ ; Όταν τα μαζέψουν και φύγουν ; ΤΟΤΕ τι δουλειές θα κάνουμε στον κατεστραμμένο τόπο;

Επιδοτούμενο σεμινάριο για την αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους στη Γουμένισσα

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας, με Πρόεδρο τον κο Αθανάσιο Τραχανίδη, για ακόμη μια φορά υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο με σκοπό την κατάρτιση των μελών του αφενός και αφετέρου την δυνατότητα οικονομικής υποστήριξης.  Το σεμινάριο με τίτλο «Αντιμετώπιση Εργασιακού Stress» στο πλαίσιο των εγκεκριμένων προγραμμάτων του ΚΕΚ ΓΑΙΑ υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του πιστοποιημένου κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Ε.Π.Ε.  Το σεμινάριο διάρκειας 40 ωρών, υλοποιήθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας του Γυμνασίου Γουμένισσας και παρακολούθησαν 25 συμμετέχοντες/εργαζόμενοι μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ευχαριστήριο Συντεχνίας Αρτοποιών Ν.Κιλκίς

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν.Κιλκίς « Ο Προφήτης Ηλίας » ευχαριστεί θερμά το Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κιλκίς για την στέγαση του γραφείου μας στο κτίριο του Επιμελητηρίου.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Αγροτική Παραγωγή και Αειφορική Διαχείριση

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 το σεμινάριο με θέμα: Αγροτική Παραγωγή και Αειφορική Διαχείριση, το οποίο διοργάνωσε η Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, στις εγκαταστάσεις του, στο Π. Γυναικόκαστρο. Πάνω από 60 αγρότες, κτηνοτρόφοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι παρακολούθησαν ένα ευρύ φάσμα σημαντικών ζητημάτων που αναπτύχθηκαν, όπως, άξονες αγροτικής ανάπτυξης, κτηνοτροφία, ζωοτροφές, νέες καλλιέργειες κ.α..

Ευχαριστήρια επιστολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Κιλκίς εύχεται στην πρώην Υπεύθυνη Λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (ΚΠΕ), κ. Μαρία Παπαδοπούλου, συγχαρητήρια για την ανάληψη της θέσης της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής Κιλκίς, και της εύχεται καλή σταδιοδρομία. Η κ. Παπαδοπούλου υπήρξε Υπεύθυνη του ΚΠΕ Κιλκίς από την έναρξη της λειτουργίας του. Συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στη λειτουργία του όσο και στο θεσμό της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς η διοχέτευση των πολύπλευρων και ειδικών εκπαιδευτικών και διοικητικών γνώσεών της στην λειτουργία του ήταν συνεχής και απρόσκοπτη. Η υποδειγματική αφοσίωσή της στο έργο του κέντρου έγινε για μας γνώμονας για το μέλλον. Εμείς, η Περιβαλλοντική Ομάδα του ΚΠΕ Κιλκίς, την ευχαριστούμε πολύ για την επιστημονική και ψυχική στήριξη στο έργο μας. Δηλώνουμε τυχεροί που την γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί της. Το όραμά της για το κέντρο είναι πλέον και δικό μας.

Κρίτων Αρσένης: Επιβλαβείς χημικές ουσίες στα παιχνίδια

Την άμεση ανάγκη απομάκρυνσης των επιβλαβών χημικών ουσιών από τα παιχνίδια επισημαίνει με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. Παρά τους ισχυρισμούς ότι τα παιχνίδια που πωλούνται στην ΕΕ είναι ασφαλή, δειγματοληπτικοί έλεγχοι αποκαλύπτουν συχνά ότι υπάρχουν σε αυτά επιβλαβείς ουσίες όπως φθαλικές ενώσεις, επιβραδυντές φλόγας αλλά και βαρέα μέταλλα. Οι εν λόγω ουσίες έχουν συνδεθεί επανειλημμένα με ενδοκρινικές, αναπαραγωγικές και αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ μελέτες τις συνδέουν και με καρκινογενέσεις. Η έκθεση των παιδιών στα βλαβερά αυτά χημικά, ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία τους. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι τα ασφαλή όρια των χημικών έχουν εξαχθεί για ενήλικες και όχι για παιδιά που είναι πιο ευπαθής ομάδα.

Υπεγράφη χρηματοδότηση έργων από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, υπέγραψε την επιλογή των παρακάτω πράξεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. 
-     Ο Δήμος Παιονίας υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ δημοτικών κοινοτήτων Γουμένισσας, Αξιούπολης, Πολυκάστρου, Ευρωπού Δήμου Παιονίας». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 1.200.000 €.

4.500 ευρώ τα έσοδα από τον φιλανθρωπικό χορό της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο επέδειξαν οι Κιλκισιώτες, με αφορμή τον φιλανθρωπικό χορό που διοργάνωσε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης.
Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση των προσκλήσεων και της λαχειοφόρου αγοράς ανήλθε στις 4.500 ευρώ, εκ των οποίων 2.000 ευρώ θα διατεθούν στα συσσίτια των απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, 1.000 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κιλκίς και 1.500 ευρώ για την αγορά πρωινού (χυμός και κουλούρι) σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης (30 παιδιά στο 3ο Δημοτικό Κιλκίς, 25 παιδιά στο Δημοτικό Κρηστώνης και 7 παιδιά στο δημοτικό Ξηρόβρυσης).

Για μπακαλιάρο σκορδαλιά την Κυριακή στα Μπαχάρια


Σύλληψη 25χρονου για λαθρεμπόριο ποτών στην Παραλίμνη Πέλλας

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας συνελήφθη χθες (21.03.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας ημεδαπός 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.  Ειδικότερα, στην Παραλίμνη Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 25χρονος, εντοπίστηκε να κατέχει φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, διαφόρων εταιρειών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι, δεν είχαν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και στερούταν του απαραίτητου δελτίου αποστολής και τιμολογίου αγοράς.

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα σε Σέρρες, Χαλκιδική και Βέροια

Συνελήφθησαν χθες (21.03.2012) το μεσημέρι, στα Θερμά Σερρών, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Σερρών, τέσσερις αλλοδαποί 18 έως 42 ετών, διότι λίγη ώρα πριν αφαίρεσαν από στρατόπεδο της περιοχής (4) κουλούρες συρματοπλέγματος συνολικής αξίας (150) ευρώ, τις οποίες μετέφεραν με το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του 42χρονου. Το προαναφερόμενο όχημα και οι κουλούρες συρματοπλέγματος κατασχέθηκαν.
Συνελήφθη επίσης επ΄ αυτοφώρω σήμερα (22.03.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 41 ετών, διότι αποπειράθηκε να αφαιρέσει αλιεύματα από αποθήκη 34χρονου, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, καταδιώχθηκε από αυτόν, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του από προστρέξαντες Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας. Ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του απωθώντας και κτυπώντας τους αστυνομικούς.

Οι τρέχουσες νέες θέσεις εργασίας

ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΑ
Β. ΜΑΝΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε - Κιλκίς
ΠΩΛΗΤΗΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ*
ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 

 ΤΣΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Κιλκίς
Β.ΜΑΝΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε - Κιλκίς
ΠΛΥΝΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ*
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ 
ΜΑΝΑΚΟΣ ΣΙΑ Ε.Ε - Κιλκίς ΛΙΠΑΝΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ*
Μαθήματα σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες Κιλκίς 
Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, βοηθάει και ενισχύει στο χώρο τους παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ειδικές ανάγκες και διάχυτες...

Υπεγράφη η σύσταση του Ταμείου Εγγύησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μετά την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), υπογράφηκε σήμερα από την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Πλούταρχο Σακελλάρη, η σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων για τις ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του αρμόδιου Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν.

Ι’ Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ο Ειδικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε την υπ’ αριθμ. 29896/Γ2/20-03-2012 εγκύκλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το Ι’ Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με θέμα: «Η γλώσσα της παιδείας και των μεταρρυθμίσεων».
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την 30η Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2012.

Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Ο Ειδικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε την υπ’ αριθμ. 29882/Γ2/20-03-2012 εγκύκλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e nnovation 2012 Junior). Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας ατομικά ή σε ομάδες των δύο (02) ατόμων. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Μαθητικός Διαγωνισμός του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Αφοπλισμό

Ο Ειδικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε την υπ’ αριθμ. 29890/Γ2/20-03-2012 εγκύκλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες σχετικά με τον Μαθητικό Διαγωνισμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Αφοπλισμό.
Ο διαγωνισμός έχει τίτλο «Η Τέχνη για την Ειρήνη – 2012» και αφορά μαθητές ηλικίας 5 έως 17 ετών. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες http://tiny.cc/2m08s και http://www.unartforpeace.org.

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΚΕ Χαλκιδικής με αφορμή τα επεισόδια στις Σκουριές

"Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει τοποθετηθεί για τις κατα καιρούς επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι το επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα πρόκειται για ανάπτυξη μέσα από την οποία παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α.

Συστράτευση και αγώνας τα ζητούμενα για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Το ότι η κατάσταση του Νοσοκομείου Κιλκίς είναι τραγική και το ότι το ίδρυμα έχει περιέλθει κοινώς και λαϊκώς σε... μαύρα χάλια τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τα τελευταία δύο, είναι γνωστό από τις δυναμικές κινητοποιήσεις κατά καιρούς των εργαζομένων και των  ιατρών του.