Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» με τίτλο : “ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ η απάντηση για τον 21ο αιώνα”


Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» με τίτλο: “ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ η απάντηση για τον 21ο αιώνα” που επιμελήθηκε η Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Στέλλα Καινουργιάκη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Η παρούσα έκδοση είναι αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου επαναστάτη Β. Ι. Λένιν. Πρόκειται για συλλογή κειμένων που έχουν δημοσιευτεί σε τεύχη της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης και αποτυπώνουν νέες πλευρές στην ανάπτυξη των θεωρητικών επεξεργασιών και της στρατηγι
κής αντίληψης του ΚΚΕ σε δύο κομβικά ζητήματα:

Κιλκίς: Ζώνη Υπεράνω Τιμής


Υπογράφει η Κυριακή Τομπουλίδου

Δικηγόρος Κιλκίς

Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά και μόνο τρία γράμματα για να χαρακτηρίσω τον τόπο μου, δημιουργώντας με αυτά ένα αρκτικόλεξο και μου δίνονταν τα γράμματα Ζ, Υ και Τ, ο πρώτος συνδυασμός που γρήγορα και αβίαστα θα έτρεχε στη σκέψη μου θα ήταν: Ζώνη Υπεράνω Τιμής. Οι λόγοι είναι πολλοί.

Πολιτική Πρωτοπορία


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Όπως η κάθε μεταρρύθμιση ταυτίζεται με τον μεταρρυθμιστή της, έτσι και η κάθε πολιτική ταυτίζεται με τον πολιτικό που την εκπροσωπεί. Γι’ αυτό κι όταν μιλάμε για επανάσταση ο νους μας πηγαίνει στον Λένιν, όταν μιλάμε για Δημοκρατία ο νους μας πηγαίνει στον Περικλή κι όταν μιλάμε για τη λύση του «Μακεδονικού» ο νους μας πηγαίνει στον Τσίπρα και στον Κοτζιά.

Πεντακάθαρη είναι από σήμερα το πρωί, η αυτοσχέδια χωματερή κοντά στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς


Πεντακάθαρο είναι από σήμερα το πρωί Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, το σημείο του αγροτικού δρόμου που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδια χωματερή από ασυνείδητους συμπολίτες μας, λίγα μέτρα πιο πάνω από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. 

Έκτακτες εργασίες αποκατάστασης του τεχνικού στο 89ο χιλιόμετρο στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Όρια Ν. Καβάλας


Έκτακτες εργασίες αποκατάστασης του τεχνικού στο 89ο χιλιόμετρο στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Όρια Ν. Καβάλας (Δερβένι – Βασιλούδι – Γερακαρού- Απολλωνία- Ασπροβάλτα – Όρια Ν. Καβάλας), θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Απάντηση Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς στο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για θέματα παιδείας

Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής1 Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς, Νέας Δημοκρατίας
Επειδή πολύς λόγος γίνεται – και ο νοών νοείτω ποιοι αντιτίθενται για ίδιον πολιτικό όφελος στην μεγάλη αυτή επιχειρούμενη τομή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας – από τον τομέα Παιδείας της ΔΕΕΠ νομού ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με το 50% η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου


Με το 50% της δύναμής της και με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή της διασποράς του Covid-19 σε ισχύ, θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: «Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης πήρε τα κλειδιά της εστίασης, 500.000 εργαζόμενοι και επιχειρηματίες οδηγούνται στην καταστροφή»


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί στην καταστροφή και την εξαθλίωση σχεδόν 500.000 εργαζόμενους και επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης. Σήμερα παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους, όπως τους ζήτησε αλαζονικά ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 10/2/2021, 8:51 μ.μ.


Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (9 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι στην Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 8 δενδρύλλια κάνναβης μέσα ντουλάπα, όπου είχε εγκαταστήσει ειδικό σύστημα καλλιέργειας (λάμπα, σύστημα εξαερισμού, θερμόμετρο κ.α.), τα οποία και κατασχέθηκαν. Στους χώρους του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 6,5 γραμμαρίων και 7 σπόροι κάνναβης.

Λ. Μεταλλίδης: "Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Κιλκισιακός να έχει το μέλλον που του αξίζει"


Γράφει ο Λάζαρος Μεταλλίδης
Όσον αφορά τα θέματα του Κιλκισιακού η πορεία της ομάδας πρέπει να χαραχτεί ανεξάρτητα από την τωρινή συνύπαρξη με τον Ατέρμωνα και τον Μύγδονα. 
Η ομάδα για να μπορέσει να έχει το μέλλον που της αξίζει πρέπει να έχει ένα γήπεδο στον αστικό ιστό της πόλης του Κιλκίς.

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Υπολογιστές με επεξεργαστές Pentium (ή 586) IV

Το video αυτό αναφέρεται στους υπολογιστές με επεξεργαστές Pentium (ή 586) IV οι οποίοι μεσουράνησαν από το 2001 έως το 2006. Αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους.

Ελένη Μυτικίδου Τσαραμπουλίδου - Ηθικόν... ακμαιότατον!


Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Το γελαστό μελαχρινό κορίτσι, όλο ζωντάνια, γεμάτο κέφι, πάντα αισιόδοξη, με πηγαίο χιούμορ που πήγαζε μέσα από τον καλοπροαίρετο χαρακτήρα σου. Η συμμαθήτρια της Τάξης του '72, που έδινες το παρόν πάντοτε στις μετέπειτα συναντήσεις συμμαθητών σου, κάνοντας ξεχωριστή εμφάνιση, με το ιδιαίτερο στυλ σου – καπέλο και κολιέ φυσικά – εκπέμποντας αυθεντική κουλτούρα, δίχως δήθεν και τεμέκ.

Ο δικηγόρος & διαμεσολαβητής Κ. Τζίκας, εξηγεί τι ισχύει για τα κακουργήματα εις βάρος των ανηλίκων

Με αφορμή τις καταγγελίες για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, o αρθρογράφος της Γνώμης Κωνσταντίνος Τζίκας (δικηγόρος & διαμεσολαβητής) ανέλυσε σε συνέντευξή του στην TV100 και στον κ. Παναγιώτη Κρινή, ποια είναι η παραγραφή στα κακουργήματα και τα πλημμελήματα. Επίσης εξήγησε τι ισχύει για τα κακουργήματα εις βάρος των ανηλίκων.

Κορωνοϊός (10/2/2021): 1496 νέα κρούσματα (8 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 17 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 1496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 167549, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6073 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53600 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εκσυγχρονισμός και περαιτέρω εξέλιξη της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς


Δελτίο τύπου Α.Ε. Διαχείρισης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς
Η Διοίκηση της ΔΙΒΙΠΕΚ αναγνωρίζοντας την αξία της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς ως ένα κομβικό κομμάτι της ανάπτυξης και ευημερίας της τοπικής κοινωνίας, συνεχίζει και εντείνει τις προσπάθειές της για εκσυγχρονισμό και περαιτέρω εξέλιξη της Βιομηχανικής Περιοχής, ώστε ο νομός να αποτελέσει έναν καίριο παράγοντα των μελλοντικών σχεδιασμών στη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

(Video) Οι διαρροές, η ΔΕΥΑ Κιλκίς, οι εργολάβοι και τα μεγάλα έργα

Σημεία τουριστικής προβολής και ενημέρωσης στο Δήμο Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σημεία τουριστικής προβολής και ενημέρωσης δημιούργησε ο δήμος Παιονίας στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Μέσω των συνθέσεων αυτών, προβάλλονται μνημεία και επισκέψιμοι χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος, δίνονται πληροφορίες για τον δήμο και παρέχονται οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19.

Γ. Αναστασιάδης: Η κυβέρνηση ταλαιπωρεί τους πολίτες και οδηγεί σε αφανισμό τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Στην παρακάτω δήλωση προέβη ο πολιτευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης σχετικά με την αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση:

O ταφικός τύμβος Μεσιάς στη χώρα της αρχαίας Ευρωπού του νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Ένα χιλιόμετρο νότια από τον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα (6ος/5ος αι. π.Χ. έως 6ο αι. μ.Χ.), γενέτειρας του Σελεύκου Α’ Νικάτορα, του σπουδαιότερου των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και σε διακριτό φυσικό αναβαθμό δυτικά του Αξιού ποταμού, από τον οποίο διερχόταν ο οδικός άξονας Ευρωπού-Πέλλας, δεσπόζει ένας ταφικός τύμβος διαμέτρου 32,0 μ και ύψους 5,0 μ, ‘τηλεφανές σήμα’ - σύμβολο της οικονομικής, πιθανότατα και της πολιτικής ισχύος επιφανούς μέλους της αριστοκρατικής τάξης της περιοχής κατά τον ύστερο 4ο αι. π.Χ. ή/και τον 3ο αι. π.Χ.