Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αισιοδοξία για λύση τη Δευτέρα

Το Βερολίνο είναι αισιόδοξο ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα, τονίζεται ωστόσο σε όλους του τόνους ότι η λύση του ελληνικού ζητήματος δεν θα είναι ένα νέο «κούρεμα» του χρέους.

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ σπόρου για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις Ιταλικές Αρχές, σχετικά με τη διακίνηση βιολογικού προϊόντος «Σπόροι για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες», στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Bacillus cereus.

Όλοι αύριο 24 Νοεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη για την διαμαρτυρία κατά των μεταλλείων σε Θράκη, Κιλκίς, Χαλκιδική


Το ΠΑΣΟΚ για την άγονη κατάληξη της συνόδου κορυφής είπε...

«Η άγονη κατάληξη της συνόδου κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο δείχνει ότι η εμπειρία της κρίσης αντί να ενισχύσει, αποδυνάμωσε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Όλα αυτά είναι δυστυχώς κατώτερα των αναγκών που έχουν όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και ιδίως αυτές των κρατών-μελών που βρίσκονται στο μέτωπο της κρίσης. Ας ελπίσουμε ότι οι χώρες και οι παράγοντες της Ευρωζώνης καταλαβαίνουν πως μετά και την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι ζωτικό να προκύψει τουλάχιστον πειστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας.»

Ακούει κανείς;…. για τη ΔΕΗ

Γράφει ο Βασίλης Μάτσκος
Ακούμε αρκετές φορές τον Υπουργό Ανάπτυξης ή βουλευτές της συμπολίτευσης να προσδοκούν μείωση τιμών στην αγορά…
Η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να καθορίσει (προς τα κάτω) τις τιμές των προϊόντων γιατί έχουμε “ελεύθερη” αγορά. Έτσι δεν μπορεί να “αποφασίσει” τη μείωση τιμών.

Ο Σαμαράς, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής είπε..

«Καλησπέρα σας. 
Η Σύνοδος Κορυφής για τους Κοινοτικούς προϋπολογισμούς για την επταετία 2014-2020 δεν κατέληξε σε συμφωνία. Συζητήθηκαν όμως διεξοδικά όλες οι απόψεις των κρατών-μελών. Υπάρχει, θα έλεγα, μια κατανόηση των θέσεων της κάθε χώρας. Υπάρχει μια μείωση διαφορών. Υπήρξε μια προσέγγιση. Δεν υπήρξε βέβαια κατάληξη. Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε μια επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις αρχές του 2013. Και δεν θα τη μπλέξουμε καθόλου αυτή τη συζήτηση με τα όσα πρόκειται να συζητηθούν για την ενοποίηση των τραπεζών κλπ στην Ευρώπη στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Δεκεμβρίου. 

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας στον Ιερό Ναό των Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων στο Κιλκίς

Μία ιδιαίτερη ευλογία θα έχουν οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλεως του Κιλκίς, εν όψει της Πανηγύρεως των πολιούχων Αγίων μας Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, να προσκυνήσουν μία από τις Ιερές Εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσονται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους. 
Συγκεκριμένα μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ θα μεταφερθεί από το Άγιον Όρος στο Κιλκίς το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας που φυλάσσεται στο Ιερό Βήμα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου.

«Οι ζωές μας στα σαγόνια της Τρόικα και των οργάνων της»

"Με υπερεπείγουσα εγκύκλιό του, το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε εφαρμογή του ν. 4093/21010, όπως αυτός ισχύει σήμερα, ζητά την παράδοση στην κυριολεξία και τη θέση τους στην «αυτοδίκαιη αργία» συναδέλφων εκπαιδευτικών οι οποίοι είτε τιμωρήθηκαν ήδη για πειθαρχικά παραπτώματα με οριστική ή προσωρινή παύση, είτε εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη που δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς και όσοι έχουν τιμωρηθεί από ποινικό δικαστήριο για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα ή κάποτε “στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία”, είτε βάσει δικαστικής απόφαση είτε βάσει εντάλματος προσωρινής κράτησης που εξεδόθη για οποιοδήποτε λόγο, ακόμη και αν στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτησή του.

Μικροομολογιούχοι μέσα στα γραφεία της ΝΔ: Αλήτες, ψεύτες, κλέφτες!

 Με φωνές και πετώντας αυγά εισέβαλλαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, οι δεκάδες μικρομολογιούχοι που είχαν μαζευτεί από νωρίς το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομίες που έχασαν με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Κιλκίς 2039 μ.Χ. (Έκτο μέρος)

Αυτές τις μέρες του 2039 είμαι πολύ ευτυχισμένος. Επιτέλους ξοφλάω το σπίτι που αγόρασα με δάνειο το 2004. Είμαι στην 402 δόση και σε λίγους μήνες πρέπει να τελειώνω. Το σπίτι βέβαια είναι παμπάλαιο μέσα σε φοβερό θόρυβο και κίνηση (περιοχή προφήτη Ηλία), άσε που με βρίζει από πίσω η νύφη μου για την κατάσταση που το παραλαμβάνει. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Επιτροπές Κατοίκων από Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη ενάντια στην κατασκευή μεταλλείων χρυσού στις περιοχές τους, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, με συγκέντρωση στις 11.30 πμ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

Ψήφισμα Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του μέλους του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ», εκλεκτού μέλους της Μεσολογγίτικης κοινωνίας και μέλους της αδελφότητας των απογόνων «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα: 
Ι. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια του μεταστάντος.
2. Να χορηγηθεί το ποσό των 200 ευρώ στο Ίδρυμα ενίσχυσης παιδιών με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα» Μεσολογγίου στη μνήμη του.
δ. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα αδαπάνως σε όλες τις εφημερίδες της 'Ένωσης.

Δημιουργείται η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφείου στο Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» μετά από προσπάθειες χρόνων είναι στην ευχάριστη θέση να παρακολουθεί την υλοποίηση ενός από τους σημαντικότερους στόχους που είχε θέσει, ένα έργο καινοτομία για την πόλη. Τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης- Οικοτροφείου. 

Στις 14 Δεκεμβρίου 2012 (3 π.μ.), τέλος εποχής για την αναλογική τηλεόραση στην Κεντρική Μακεδονία

Την 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 03:00 σταματάει η αναλογική εκπομπή των όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων από το Κέντρο Εκπομπής (Κ.Ε.) Χορτιάτη της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ 21161/20-8-2008). 

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

"Οι σύνεδροι στη γενική συνέλευση της ΠΕΔKM δηλώνουμε ότι:
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο Νόμο. Δε θα στείλουμε ονομαστικούς καταλόγους των εργαζόμενων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Δε θα υπογράψουμε διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης.

Εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 –Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού- και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, τελετή απονομής πτυχίων σε νέους εθελοντές νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κιλκίς. 

Γυναίκα από σπίτι ή μήπως … Ξύλο στο σπίτι;

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 27 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Συνέλαβαν παιδεραστή σε περιοχή του Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (22.11.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 47 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα, σε περιοχή του Κιλκίς, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενος και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 4ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιού κάτω των 12 ετών κατ' εξακολούθηση, πράξεις που έλαβαν χώρα στην Ολλανδία και στην Ελλάδα κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2010. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος, κατηγορείται ότι αποπλάνησε το ίδιο του το παιδί.

Συνελήφθη 58χρονος για μη απόδοση Φ.Π.Α. στο Κιλκίς

Συνελήφθη σήμερα (23.11.2012) το πρωί στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 58 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2012 – 31.08.2012. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 140.796,82 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.


Συμμετοχή Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην PHILOXENIA 2012

Στην 28η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Η Έκθεση διαρκεί από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELLEXPO – ΔΕΘ). Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συμμετέχει στο κεντρικό περίπτερο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, όπου με ειδικά stands διατίθεται έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την τουριστική προβολή του νομού. Απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν την έκθεση και να παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό περίπτερο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, το Σάββατο 24 Νοέμβρη και ώρα 17:00 το απόγευμα.

Ψήφισμα εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Ελληνικός λαός, αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο και δέχεται μία ανηλεή επίθεση στο βιοτικό του επίπεδο, στα κοινωνικά και τα εργασιακά του δικαιώματα και σε κατακτήσεις δεκαετιών. 

Ετοίμαζαν τα κλοπιμαία για εξαγωγή

Στις 22.11.2012 το βράδυ συνελήφθησαν στο Σταυρό Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, τρείς υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 30, 34 και 39 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 39χρονου όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (52) συσκευασίες με φέτα, (30) δίλιτρα μπουκάλια ελαιόλαδο, (1) ζευγάρι αθλητικές φόρμες, (10) μπουκάλια νερού των 500 ml, (1) πακέτο με χαρτοπετσέτες και (149) σοκολάτες διαφόρων μαρκών, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους σχετικά παραστατικά αγοράς. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Από αυτά που έκλεψε χρησιμοποίησε μόνο τη βενζίνη

Στις 22.11.2012 το απόγευμα συνελήφθη στην Άρνισσα Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας, ένας ημεδαπός 28 ετών, διότι αφαίρεσε εργαλεία και ποσότητες πετρελαίου από το Μηχανοστάσιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Άρνισσας. Στην κατοχή του 28χρονου και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) χορτοκοπτικά μηχανήματα με πετονιά, (1) μία μπαταρία και (1) εργαλειοθήκη, (1) μπιτόνι με λάδια για μηχανές εκσκαφής είκοσι (20) λίτρων και (1) μπιτόνι άδειο που υπήρχαν υπολείμματα και οσμή βενζίνης. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας.

Συνέλαβαν Βούλγαρο διαρρήκτη

Στις 22.11.2012 το πρωί συνελήφθη στην Χανιώτη Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Πρόληψης Κλοπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 47 ετών, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει την οικία μιας 53χρονης ημεδαπής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής στην οικία ενός 42χρονου που έλαβε χώρα την 13.11.2012 στην Χανιώτη Χαλκιδικής αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου (1.000) ευρώ. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας.

Δενδροφύτευση Φιλίας και Συνεργασίας στα Σύνορα FYROM-ΕΛΛΑΔΟΣ ανάμεσα στο Δήμο Γευγελή και στο Δήμο Παιονίας

Του Παναγιώτη Δεπούδη
Με μία σύντομη και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη συμμετείχε ο Δήμος Παιονίας στην γιορτή δενδροφύτευσης και πρασίνου που γίνεται κάθε χρόνο στην γειτονική Γευγελή της FYROM με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού κ. Χρήστο Καραθόδωρο που συνοδευότανε από τον Τοπικό Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου κ. Χρήστο Χαμουρούδη, τον Ειδικό Επιστημονικό Σύμβουλο του Δημάρχου κ. Πέτρο Μπέλη και τον ειδικό Σύμβουλο-εκπρόσωπο τύπου του Δημάρχου κ. Κύρο Καλαβάζη .

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών – Μαχαίρι έως 30% στους μισθούς του Δημοσίου·Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες – «Δεν θα αφήσω τις θυσίες των Ελλήνων να πάνε χαμένες»!·Στη Βουλή οι σκανδαλώδεις καταγγελίες Ρουμελιώτη – Εμπλοκή Γ. Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου για Μνημόνιο και ΔΝΤ
ΑΥΓΗ ·Άνεργος ή φτωχός η προοπτική του Μνημονίου – Μια κωμόπολη χάνεται κάθε μέρα – 2.000 εργαζόμενοι βγαίνουν καθημερινά στην ανεργία, ενώ μόνο τον Οκτώβριο χάθηκαν 50.000 θέσεις εργασίας·Σύνοδος Κορυφής – Απώλειες 12 δις από τα κοινοτικά ταμεία στην επταετία 2014-2020 ·Υπερχρέωση νοικοκυριών – Ένας στους τρεις καθυστερεί τη δόση – Κατά γράμμα οι «διακανονισμοί»