Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα "Ζητούμενο ακόμα το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας"


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν 16 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με Α.Π.: 10/1/4-10-2021 και θέμα "Ζητούμενο ακόμα το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΧΠ ΑΠΕ) και η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην διαμόρφωσή του με ουσιαστικά ανταποδοτικά οφέλη".

Λα.Συ. Παιονίας: “Συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στα “Μεγάλα” και “Σημαντικά” ζητήματα που μπαίνουν εμπόδιο στην ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας”


Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Την ίδια στιγμή που ο λαός μας οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα του και τις ομοσπονδίες του προσπαθεί να μπλοκάρει την επίθεση της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του, η διοίκηση του Δήμου Παιονίας, συνεπικουρούμενη από την μείζονα αντιπολίτευση, αρνείται συνειδητά να πάρει θέση στις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές που αποτελούν συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα «edupass.gov.gr» για τα Πανεπιστήμια


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα edupass.gov.gr, το νέο εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δήμος Κιλκίς: Εκπαιδευτικά σεμινάρια για παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ


Με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών είναι διήμερα και μπορούν να τα παρακολουθήσουν συνολικά σαράντα άτομα. Για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθούν δύο τμήματα, είκοσι ατόμων έκαστο, με ισάριθμους κύκλους εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθούν,

"Ο δικός μας φίλος στο Κιλκίς"


Δελτίο τύπου
 ΕΠΣ Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά αναπτυξιακού ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΣ Κιλκίς στο αθλητικό κέντρο Αξιούπολης και εντάσσεται στο πρόγραμμα «UEFA Grassroots Week 2021».

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή υδροδότησης στα Αμάραντα, στις Μάνδρες και στο Γαλλικό


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές του οικισμού Αμαράντων της Δ.Ε. Δοϊράνης και των οικισμών Μανδρών και Γαλλικού της Δ.Ε. Γαλλικού του Δήμου Κιλκίς ότι την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης για εργασίες καθαρισμού δεξαμενών.

Κορωνοϊός (5/10/2021): 2.876 νέα κρούσματα (37 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 34 θάνατοι και 334 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.876, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 666.517 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνάντηση Α. Βεργίδη και αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με Α. Τζιτζικώστα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κος Ανδρέας Βεργίδης και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κο Χρήστο Χατζημλάδη, τον Διοικητικό Προϊστάμενο κο Γιώργο Ηλιάδη και την συνεργάτιδα του φορέα σε θέματα Ανάπτυξης & Στρατηγικής, δικηγόρο κα Καλλισθένη Πάκα, συναντήθηκε την Δευτέρα 04 Οκτωβρίου, με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κο Απόστολο Τζιτζικώστα.

Γιώργος Αναστασιάδης: Συντάσσομαι με τον Νίκο Ανδρουλάκη ώστε η δημοκρατική παράταξη να ξαναπιάσει το νήμα της ιστορίας

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο πολιτευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης σχετικά με το άνοιγμα της διαδικασίας εκλογής ηγεσίας στο Κίνημα: ''Πιστεύω βαθιά ότι η συμμετοχή στα κοινά πρέπει πρωτίστως να διέπεται από ειλικρίνεια και καθαρές θέσεις. Έτσι και τώρα, με το άνοιγμα της εσωκομματικής διαδικασίας για εκλογή αρχηγού από τη βάση στο Κίνημα Αλλαγής, θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ δημόσια και ανοιχτά για την προσωπική μου επιλογή.

Σαν παλιό σινεμά


Του Κώστα Μπούζα
Θυμάμαι, σαν ήμασταν παιδιά, τι όνειρα που κάναμε. Νομίζαμε με μια δρασκελιά τ’ αστέρια θα αγγίζαμε. Και δύο ήλιους νοιώθαμε. Έναν αυτόν εκεί ψηλά κι έναν βαθιά μες στην ψυχή μας. Κι αυτή, χίλια αστέρια χώραγε, τον ουρανό τον ίδιο. Γιατί έτσι είναι οι ψυχές οι παιδικές. Όλο το σύμπαν μπορούν να αγκαλιάσουν, ακόμη κι όνειρα, ένα σωρό. Από αυτά που σε μέτρα δεν χωρούν και που πετάνε ελεύθερα πουλιά, για όλο πιο μακριά...

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Παιονίας. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο 2021-2022. Την συνεδρίαση συντόνισε ο αναπλ. Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ο Αθανάσιος Γώγος (Δασολόγος).

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 5/10/2021, 2:29 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
- Συνελήφθη χθες (4 Οκτωβρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο διαρκής αγώνας της Γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι


Υπογράφουν:
- Μαρία Ντάμπου, Πολιτική Επιστήμων Δ.Π.Θ. / Π.Μ.Σ. Διεθνών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Πειραιά
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

Ο ρόλος της γυναίκας εδώ και χρόνια είναι πολλαπλός και κατάφερε να αποκτήσει μετά από δύσκολους αγώνες δικαιώματα που όφειλε να είχε από πάντα. Τα κοινωνικά στερεότυπα και οι πατριαρχικές κοινωνίες, υποβάθμιζαν τον ρόλο της και την καθιστούσαν όργανο χειραγώγησης. 

Re-match "Άτλαντα" Κιλκίς με "Αλέξανδρο" Αξιούπολης


Δελτίο τύπου "Άτλαντα" Κιλκίς
Re-match είχαμε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Κιλκίς, για τις ομάδες του ΑΤΛΑNTA και του ΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Αξιούπολης, ο οποίος υπό από τις οδηγίες του κ. Σταύρου Χατζηγεωργιάδη ηττήθηκε εκ νέου, πραγματοποιώντας, όμως μια καλύτερη εμφάνιση από την προηγούμενη φορά. 

Ομαδικός περίπατος στο δάσος Πλαγιάς, από τους Περιπατητές Κιλκίς



Συνελήφθη ένα άτομο στο Κιλκίς για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της διακίνησης αλλοδαπών, συνελήφθη χθες (4 Οκτωβρίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.