Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Έκτακτη σύσκεψη φορέων στη Μητρόπολη Κιλκίς

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πολυανής καί Κιλκισίου στά πλαίσια τῆς ποιμαντικῆς της φροντίδας διά τό ποίμνιό της, προσκάλεσε, στό Γραφεῖο τοῦ Μητροπολίτη μας κ. Ἐμμανουήλ, σέ ἔκτακτη σύσκεψη τούς φορεῖς τῆς πόλεως καί τῆς εὐρύτερης περιοχῆς τοῦ Κιλκίς μέ βασικό θέμα, τήν ἐπίλυση τοῦ συνεχῶς ἐντεινομένου κοινωνικοῦ προβλήματος, τῆς ἀνεργίας καί τῆς πτωχείας τῶν κατοίκων τῆς περιοχῆς μας.
Στήν πρόσκληση ἀνταποκρίθηκαν οἱ:

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 37 ετών, διότι σε έρευνα του σπιτιού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3,9) γραμμάρια κάνναβης, κατεργασμένη κάνναβη – σοκολάτα (20,3) γραμμαρίων και (1) ναρκωτικό δισκίο, χωρίς να έχει ιατρική συνταγή.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για τις πολιτικές εξελίξεις


Η χώρα οδηγείται στη χρεοκοπία και μαζί της οδηγείται σε χρεοκοπία το πελατειακό μεταπολιτευτικό σύστημά της.
Η Νέα Δημοκρατία, αλλά και δυστυχώς και κάποιοι μέσα από το κόμμα μου, αφήνουν τη χώρα μας να σέρνεται στο χάος. Επιμένουν να βλέπουν την προσωπική τους επιδίωξη και το στενά μικροκομματικό τους συμφέρον και όχι το εθνικό, το συμφέρον της πατρίδας.
Τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας τούτη την κρίσιμη ώρα δεν έχουν δικαίωμα να στέλνουν λάθος μηνύματα και στην κοινωνία, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Νέος εξοπλισμός στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς


Στην προμήθεια απαραίτητου υλικού εξοπλισμού, προκειμένου να διευκολύνεται το έργο των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, προχώρησε ο Δήμος Κιλκίς το προηγούμενο διάστημα.  
Η προμήθεια αφορά μεταξύ άλλων σε είδη συντήρησης (σκούπες, φαράσια, κ.α.), καθώς και σε νέα πρακτικά και εύχρηστα καρότσια οδοκαθαριστών.

Κουρεύουν» δόσεις και οφειλές οι τράπεζες

Οι δόσεις με τις ρυθμίσεις οφειλών μπορούν υπό προϋποθέσεις να μειωθούν ακόμα και στο μισό, ενώ το «κούρεμα» οφειλής φτάνει και στο 60%. Από τα μέσα του 2010 και μέχρι το τέλος Ιουλίου 2011 οι τράπεζες είχαν προχωρήσει σε ρυθμίσεις 689.000 δανείων συνολικού ποσού άνω των 20δισ ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών από τα δάνεια αυτά τα 126.000 ήταν στεγαστικά, τα 68.000 επιχειρηματικά και τα 495.000 καταναλωτικά (και πιστωτικές κάρτες).

Σύσκεψη για τον αποχιονισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Νέα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 στις 8:00 το πρωί στο γραφείο του, σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων από πιθανή χιονόπτωση και γενικότερα των εκτάκτων φαινομένων κακοκαιρίας.

Δήμαρχος Παιονίας Α. Λαπόρδας: "Δεν εμπλεκόμαστε σε προεκλογικές διαδικασίες άλλων θεσμών"

"Με έκπληξη και θλίψη παρατηρούμε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των μελών του Επιμελητηρίου από την παράταξη «Επιμελητήριο – Πρωταγωνιστής» της οποίας ηγείται ο κ. Τονικίδης. Εντυπωσιακό είναι δε, το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή δεν περιορίζεται στα «εσωτερικά» του Επιμελητηρίου, αλλά επεκτείνεται και σε θεσμούς, όπως ο Δήμος Παιονίας και ο Δήμαρχος της, οι οποίοι ουδέποτε θελήσανε να εμπλακούν σε προεκλογικές διαδικασίες άλλων θεσμών.

Προς κατόχους και φίλους ποδηλάτου


Σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς προγραμματίζει γενική συνέλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Στη συνέλευση που είναι ανοικτή σε παλιά αλλά και νέα μέλη, θα γίνει προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του Συλλόγου με πρώτο βήμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα αναλάβει να οργανώσει το Σύλλογο και να προβάλλει συντονισμένα πλέον τις διεκδικήσεις των μελών του.

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (10 ΩΡΩΝ) με θέμα Ερευνητικές Εργασίες- Μέθοδος PROJECT

Το Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, διοργανώνει δωρεάν νέα σειρά Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για Φοιτητές, Σπουδαστές με θέμα:
Ερευνητικές Εργασίες- Μέθοδος PROJECT, διάρκειας 10 ωρών.

Σήμερα ίσως είναι μια μέρα διαφορετική από τις άλλες.

Γράφει ο Μάκης Πεντζερετζής
Δημοτικός σύμβουλος
π. πρόεδρος Νο.Δ.Ε. Κιλκίς
Δύο λύσεις υπάρχουν ή πάμε με Πρωθυπουργό τεχνοκράτη για θέματα καθαρά οικονομικά αλλά με σύντομο χρονικό διάστημα το πολύ δηλαδή αρχές Ιανουαρίου η με Πρωθυπουργό έμπειρο σε εξωτερικά θέματα με διάρκεια και μετά από το Πάσχα.
Τέτοιος Πρωθυπουργός είναι ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης.
Και εξηγώ το γιατί.