Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Όχι στο «μαύρο»

Της Μαρίας Χούκλη 
Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν πρωτακούστηκε ότι θα εξορθολογιστεί το δημόσιο και θα κλείσουν οργανισμοί άνευ αντικειμένου, έχουν περάσει τριάμισι χρόνια. 44 ολόκληροι μήνες!

Ο πολιτικός κυνισμός των απαίδευτων και οι χαιρέκακες αντιδράσεις

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο πρόεδρος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι ένας απαίδευτος άνθρωπος: η διπλή σημασία της λέξης είναι εξαιρετικά χρήσιμη και ταιριάζει απολύτως στην περίπτωσή του – απαίδευτος, άνθρωπος χωρίς παίδευση, παιδεία, μόρφωση και απαίδευτος, άνθρωπος που δεν έχει παιδευτεί, δεν έχει ταλαιπωρηθεί, στερείται εμπειριών της καθημερινής ζωής.

Δήλωση Τσίπρα για την ΕΡΤ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή ενέργεια υποβάθμισης της δημοκρατίας, συρρίκνωσης της ελευθερίας της έκφρασης. Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θεσμικό πραξικόπημα. Έχουμε όλοι χρέος απέναντι σ΄ αυτή την πράξη να αντισταθούμε.

Συγκλονιστική επιστολή πρώην διευθυντή της ΕΡΑ στον Σαμαρά: Ανατινάξτε την ΕΡΤ, κύριε. Ο,τι δεν έκαναν οι Γερμανοί...

«Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά μη χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά λόγια του Ελύτη».
«Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς της Πηνελόπης Δέλτα».
«Κλείστε την ΕΡΤ, να έχετε το προνόμιο ότι είστε ο Ελλην πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων».
Η επιστολή του Αντώνη Ανδρικάκη, πρώην γενικού διευθυντή της ΕΡΑ, προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βρίθει συναισθημάτων, πικρίας και μομφών από την αρχή μέχρι το τέλος.

«Πρωτοφανής νεοφιλελεύθερος αυταρχισμός και λογοκρισία στην Ελλάδα»

Ανακοίνωση του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
"Η πρωτοφανής αυταρχική απόφαση του ελληνικού κυβερνητικού συνασπισμού να κλείσει την Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ), τους τρεις τηλεοπτικούς της σταθμούς (ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3) και τους δεκάδες εθνικούς και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς της σταθμούς, αντιστοιχεί μόνο με καταστάσεις που συναντώνται στις σκοτεινότερες περιόδους δικτατορικών καθεστώτων. Μετά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, η κυβέρνηση έκλεισε άμεσα τόσο την ψηφιακή όσο και την αναλογική εκπομπή της ΕΡΤ και αποσύνδεσε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές και τις διαδικτυακές συνδέσεις στα κεντρικά γραφεία της ΕΡΤ στην Αθήνα.

Η ΠΑΣΥ καταγγέλει το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

"Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει την προκλητική απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να βάλει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, λουκέτο στην ΕΡΤ, πλήττοντας το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

«Το ελληνικό εμπόριο καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ»

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη 
"Το σήμα της ΕΡΤ δεν είναι ένα απλό τηλεοπτικό σήμα, αλλά ένα εθνικό σύμβολο. Είναι ένας θεσμός με τον οποίο μεγαλώσαμε και τον οποίο αγαπήσαμε.

2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης

Υπογράφουν:
HOMOphonia – Thessaloniki Pride www.thessalonikipride.com.gr
Good as You(th) www.goodasyouth.com 
Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης http://lothess.weebly.com/ 
Σύμπραξη για το κοινωνικό φύλο 
Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο χρέος και τα μέτρα λιτότητας
lgbt/Κόκκινο www.kokkino.org

24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013




Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ., βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων.

Εκδηλώσεις εορτασμού της 100ης επετείου από την απελευθέρωση του Κιλκίς

Με τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα, αλλά και τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και προσκεκλημένων από όλη την χώρα, θα εορταστεί φέτος η 100η επέτειος (21Ιουνίου 2013) από την ιστορική Μάχη Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης. 

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις εορτασμού του Δήμου Κιλκίς που θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, την 71η Α/Μ Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ”, αλλά και άλλους φορείς την εβδομάδα της επετείου, έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Ραγδαίες εξελίξεις! Το απόγευμα κρίνεται ακόμα και το μέλλον της κυβέρνησης; Έκτακτη συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη για την ΕΡΤ!

- Οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα συναντηθούν στις 18.00
- Τελεσίγραφο εταίρων σε Σαμαρά: Ανοίξτε την ΕΡΤ και τότε συζητάμε
- Όλη η κοινή πρόταση νόμου που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
- Πληροφορίες θέλουν τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να συμφωνεί με την θέση Σαμαρά!
- Επιβεβαίωσε ο Βενιζέλος ότι γνώριζε από την Κυριακή την πρόθεση Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Στις 18:00, έξω από την ΕΤ3 
"Οι Οικολόγοι Πράσινοι, που δήλωσαν από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ, συμμετέχουν στη διαμαρτυρία στις 18:00, έξω από την ΕΤ3.

Η θέση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το ζήτημα της ΕΡΤ

H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με τα 422 σωματεία μέλη της εκφράζει την λύπη της και την πλήρη αντίθεσή της για την αιφνιδιαστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ και ειδικότερα η ΕΡΤ3 υπήρξε διαχρονικά αρωγός όλων των φορέων για την προβολή της ιστορίας και την διατήρηση του λαϊκού πολιτισμού και της παράδοσης. Ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους πολίτες της χώρας και ζητούμε την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Με αφορμή την πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης Σαμαρά με την οποία αποφάσισε και διέταξε το κλείσιμο της ΕΡΤ η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Οι καταναλωτές αντιδρούν στο κλείσιμο της ΕΡΤ

"Η Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» διαφωνεί κάθετα με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Καταγγέλλει την απαράδεκτη αιφνίδια και απροκάλυπτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την συχνότητα της ΕΡΤ. Θεωρεί ως εθνικό πλούτο την ύπαρξη και λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Ημερίδα με τον Π. Κοκκόρη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παναγιώτη Κοκόρη, πραγματοποιήθηκε προχθες Δευτέρα 10 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου – Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στις 10:30 π.μ.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .

Ο Όλι Ρεν χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για εξυγίανση της ΕΡΤ

Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο: 
"Χαιρετίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει ένα διαμεσολαβητή που θα ασχοληθεί με τον Ρ/Τ φορέα και την εξυγίανση των οικονομικών του φορέα αυτού". - Δεν αμφισβητούμε τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να χειριστεί τα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. - Η Επιτροπή κατανοεί ότι από ελληνικής πλευράς καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία".

Τελετή λήξης σχολικής χρονιάς για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κιλκίς

Άλλη μια σχολική χρονιά λαμβάνει τέλος για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Έτσι την Δευτέρα 10 Ιουνίου έγινε η τελετή λήξης. Ήταν μια γιορτή που τα είχε όλα, φαγητό, χορό, παιχνίδια, κέφι και φυσικά όλα τα παιδιά που διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για το κλείσιμο της ΕΡΤ λέει...

"Ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την Τρόικα.

Άλλα έλεγαν για την ΕΡΤ πριν και άλλα μετά τις εκλογές

Του Βασίλη Σιαμπάνη
Η Ν.Δ μέσω του κ. Κεδίκογλου πριν της εκλογές μας έλεγε ότι οι αλλαγές που θέλει να φέρει ο κ. Μόσιαλος με το κλείσιμο τον εγκαταστάσεων και συχνοτήτων, και με τις απολύσεις εργαζομένων της ΕΡΤ, απαξίωνε τη δημόσια περιουσία.

Εγκαίνια έκθεσης «Κειμηλίων Απελευθέρωσης Μακεδονίας” στο Κιλκίς

Στην πόλη του Κιλκίς, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, βρίσκεται από την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 μια από τις πλουσιότερες εκθέσεις που οργανώθηκαν ποτέ με θέμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Πρόκειται για την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας. Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» που διοργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε επιμέλεια του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και φιλοξενείται από τον Δήμο Κιλκίς στον 2ο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς, με τη στήριξη της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “ΠΟΝΤΟΣ”.

Ευκαιρία για νεαρούς ποδοσφαιριστές από τον ΠΑΟΚ Κεντρικού Κιλκίς

Ο ΠΑΟΚ Κεντρικού ανακοινώνει την διοργάνωση φιλικών αγώνων δίνοντας την ευκαιρία σε νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές να ενσωματωθούν στο δυναμικό του, για να έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία να δουλέψουν σε αυστηρά επιστημονικό επίπεδο και σε περιβάλλον που επιτρέπει την ανάδειξη νέων ταλέντων, με την καθοδήγηση του προπονητή καθηγητή φυσικής ΑΓΩΓΗΣ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο αλλά και την πολυετή πείρα του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα Πελίδη Γιώργου. Έτσι όσοι θέλουν να ενημερώνονται μπορούν στα τηλ 6932382340.

Όταν η δημοκρατία αντιμετωπίζεται ως εταιρεία...

Υπογράφει η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς - Κ.Π.Κ.
"Ας προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε τα ασήμαντα από τα σημαντικά. Η ΕΡΤ Α. Ε. ήταν ( και μάλλον θα συνεχίσει να είναι) μία εταιρεία αδιαφανής και αναξιοκρατική, σπάταλη, κομματικά κατευθυνόμενη και απρόθυμα χρηματοδοτούμενη από τον ελληνικό λαό. Όπως όλες οι εταιρείες είχε διοικητικά συμβούλια, προϋπολογισμό, ισολογισμό, λογιστές κ.λ.π.

Αστυνομικοί του Κιλκίς συνέλαβαν έμπορο ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (11.06.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 27 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.

Συνάντηση με Ανθρακίδη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου - Κ.Υ. Γουμένισσας

Σε πρόσφατη προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας στο Διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Κιλκίς-Γουμένισσας, κ. Θέμη Ανθρακίδη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Γουμένισσας όπως αυτά ετέθησαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Ανακοίνωση Παραστατίδη για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης σχετικά με την κατάργηση λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνει τα εξής:
"Η κυβέρνηση απροκάλυπτα και ξαφνικά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς να έρθει το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφασίζει να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ

"Η Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς καταδικάζει την την πρωτοφανή, χουντικής έμπνευσης, πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης βάσει της οποίας έσβησε την Κρατική Τηλεόραση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε επί κατοχής. 

Σ.Κεδίκογλου και ΕΡΤ: Τι έλεγε πέρσυ και τι σήμερα!

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·ΕΡΤ πύστριες… Τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση – Ώρα 11.11 μ. μ. σίγησε η ΕΡΤ- Τελευταία φράση: «Θυμίζει μέρες Πολυτεχνείου..»·Ο Αλ. Τσίπρας το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: - «Λουκέτο να μπει στην τρόικα και την κυβέρνηση το Μνημονίου»·Κάτω από 70.000 – Αρνητικό ρεκόρ στους εισακτέους
ΒΡΑΔΥΝΗ · Αντιδράσεις για το λουκέτο στην ΕΡΤ- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ. ΑΡ., αντιτίθενται στο κλείσιμο·Αντώνης Σαμαράς – Δεν έχουμε εμείς ευθύνες για τη ΔΕΠΑ – Το ναυάγιο δεν φέρνει νέα μέτρα·Με ρύθμιση στο σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο – Αποχαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις

«Σήμερα η ΕΡΤ αύριο εμείς»

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Η κυβέρνηση υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Έτσι απολύονται 3000 εργαζόμενοι. Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών φάνηκε πλέον καθαρά ο... αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης, που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστικά τη βουλή και το Σύνταγμα.

Βραδιά Όπερας και Οπερέτας στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με τη σοπράνο Βάσω Βαϊούλη

Βραδιά όπερας και οπερέτας διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς με τη συμμετοχή της σοπράνο Βάσως Βαϊούλη και των μαθητριών της, Αναστασία Πατσακίδου, Μαρία Κιορπελίδου, Νικολέτα Σουλίδου.

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το κλείσιμο της ΕΡΤ

"Με μία απόφαση που χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα, αφού προηγουμένως ψήφισε τη σχετική πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στην Ε.Ρ.Τ. Είναι προφανές πώς υποταγμένη στους δανειστές και για να ικανοποιήσει τις επιταγές της τρόικα, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στο Δημόσιο Τομέα. Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε τα σχέδια της.

Ανακοίνωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το κλείσιμο της ΕΡΤ

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την τρόικα.

Δήλωση Πάνου Καμμένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

«Η κυβέρνηση, χωρίς να έχει τη δεδηλωμένη, όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα ανακοινώνουν οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με πραξικοπηματική ενέργεια, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κλείνει τη δημόσια τηλεόραση. Την ίδια στιγμή συκοφαντεί τους εργαζόμενους.

Δηλώσεις Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.

Διαχωρίζουν τη θέση τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Τη διαφωνία τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί που υπέδειξαν δεν συνυπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δεν θα την ψηφίσουν όταν αυτή έρθει στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δήλωση Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης/ Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ» 

Δηλώσεις Π. Σκουρλέτη για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι «παρακολουθήσαμε μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του 'αποφασίζομεν και διατάσσομεν', μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης».

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

"Στους κρατικοδίαιτους υβριστές μας, που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση, δεν χρωστάμε απολύτως τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα, αυτοί μας χρωστάνε, καθώς εδώ και πολλά χρόνια μας υβρίζουν και μας συκοφαντούν μέσα από συχνότητες που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά στον ελληνικό λαό. Και παρ' όλο που ένα εκατομμύριο Έλληνες υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, η κρατική τηλεόραση δεν έπαψε ούτε στιγμή να μας θάβει και να μας προσβάλλει, προσβάλλοντας ταυτόχρονα ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν τέλη από το υστέρημά τους για να σιτίζονται κάποια κομματόσκυλα.