Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Για να μην μας δουλεύουν άλλο, ας μάθουμε τι είναι οικονομία και πως λειτουργεί. (Β’ μέρος, spreads, μνημόνια)

Της Βίκυς Μαυρογονάτου
(Διαβάστε το α' μέρος ΕΔΩ)
Τα γεγονότα και οι εξελίξεις με καθυστέρησαν στο να ολοκληρώσω το άρθρο. Ωστόσο πρέπει να συνεχιστεί η ενημέρωση.
Τι είναι τα spreads;
Spread είναι η διαφορά των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία. Παίρνουμε ως βάση την Γερμανία, διότι έχει την καλύτερη οικονομική πολιτική. Π.χ. Αν η Γερμανία δανείζεται με 2% επιτόκιο και η Ελλάδα με 8% το spread είναι 8-2=6 x100= 600 μονάδες βάσης. Η σημαντικότητα των spreads είναι τεράστια, αφού εφόσον δανειζόμαστε μπορεί να αυξάνουν τρομαχτικά το ποσό από το πουθενά.

Μουσική εκδήλωση Αλληλεγγύης με τους «ΧΑΪΝΗΔΕΣ» στο Κιλκίς

Το γνωστό μουσικό συγκρότημα «ΧΑΪΝΗΔΕΣ», έρχεται στο Κιλκίς για να χαρίσει μία μουσική βραδιά στο κοινό της πόλης μας και όχι μόνο, τα έσοδα της οποίας θα στηρίξουν το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο και τις ανάγκες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς.

Αυτοκατάργηση της Νέας Δημοκρατίας προτείνει ο Σάββας

Δήλωση Σάββα Τσιτουρίδη
"Ο κ. Σαμαράς έπραξε το αυτονόητο. Θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο, όσοι τον αγαπούσαν ή τον τιμούσαν, να του είχαν συστήσει να παραιτηθεί το βράδυ των βουλευτικών εκλογών. Από δω και πέρα όσοι φιλοδοξούν να τον διαδεχθούν ας κάνουν κι αυτοί όπως έπραξαν άλλοι, την αυτοκριτική τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβουνιωτών Κιλκίς γλεντάει


Κιλκίς: Ξεκίνησαν οι προβολές στο Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτρης Ζωηρός”

Στο όμορφο περιβάλλον του κινηματογράφου και σε μια ήρεμη καλοκαιρινή βραδιά οι θεατές απόλαυσαν την εξαιρετική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε “The best offer”. Η Ομάδα Εθελοντών για την πρωτοβουλία του θερινού κινηματογράφου ήταν παρούσα, οι σινεφίλ ήταν παρόντες, οι μυρωδιές του καλοκαιριού ήταν παρούσες και το φεγγάρι μας έκανε τη χάρη της παρουσίας του.

Αποτελέσματα του 17ου Συνέδριου της ΟΛΜΕ

Γιώργος Ξενέλης
Αν. Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Συνέδριου της ΟΛΜΕ με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το επόμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Στα αποτελέσματα καταγράφηκε σημαντική άνοδος των δυνάμεων της

ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Προκήρυξη ΑΣΕΠ 7Κ/2014: Οριστικά αποτελέσματα για 186 θέσεις στο ΕΚΑΒ

Εκδόθηκαν χθες και καταχωρίστηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2014 (ΦΕΚ 19/23-12-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), κλάδου - ειδικότητας Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας.

Διοίκηση Σχολικών Μονάδων - μπάτε σκύλοι αλέστε…..

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
· Παρατηρήθηκε ότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων ψήφισαν με βάση τα δικά τους κριτήρια και όχι τις πολυπόθητες για κάποιους.... ανατροπές!!!
Από αυτή τη σκοπιά για το σύστημα επιλογής Διευθυντών - Υπουργείου Παιδείας – Oικογενειοκρατίας κ.α. και 30% Διοικητικός άνεμος στα πανιά μας… στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ισχύει ότι «ώδινεν όρος και έτεκε μυν» και ότι κατάφεραν το ακατόρθωτο, δηλ. δικαίωσαν τις προηγούμενες κρίσεις που είχαν γίνει από το γνωστό διευρυμένο ΠΥΣΔΕ και με την αντικειμενική πάντα… Συνέντευξη.

Τα 10α γενέθλιά του γιόρτασε το Ράντσο Κιλκίς (Video)



Σάββατο 4 Ιουλίου 2015