Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Νέο ιδιωτικό παρκινγκ στο κέντρο του Κιλκίς


Νέο ιδιωτικό παρκινγκ αποκτά η πόλη του Κιλκίς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος χώρος στάθμευσης οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο επόμενο δίμηνο στο κέντρο του Κιλκίς, στον ανοικτό χώρο δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο (παλιά Νομαρχία) της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου. 

Αναφορά ελπίδος μέσα στην αποφορά των πολέμων


†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

“Μέτοχοι γεγόναμεν του Χριστού, εάν…”
Χάρη στην ενανθρώπηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η θεϊκή Του χάρη προσφέρεται θεανθρώπινα πλέον διαρκώς στα ενσωματωμένα Του μέλη, στην εκκλησία, στον κλήρο και το λαό, με μιαν άμεση αμεσότητα κοινωνίας.

Καμία ανησυχία για μετάδοση στον άνθρωπο του ιού της γρίπης των πτηνών που έπληξε αποικία αργυροπελεκάνων στη Μικρή Πρέσπα


Περιστατικά θανάτων εμφανίσθηκαν επίσης στις Λίμνες της Καστοριάς και Χειμαδίτιδας.
Ανακοίνωση Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται για επιζωοτία που εδώ και μήνες πλήττει την Ευρώπη και στη χώρα μας εμφανίσθηκε, μέσω των συγκεκριμένων περιστατικών, μόνο σε άγρια πτηνά.

Μεταμόρφωση: Ο παραμελημένος αποκομμένος ακριτικός οικισμός


Απόσπασμα - κείμενο από το υπό έκδοση βιβλίο των Εκπαιδευτικών
Αβραμίδη Γ. Δημητρίου - Μ.Sc P.H. Φυσικής Αγωγής
Σιδηρόπουλου Ν. Δημητρίου - Συνταξιούχου Δάσκαλου

Πόλεμος ξανά στην Ευρώπη


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας
«Και γύρω ούτε πουλιού φτερό/ ούτε κι ανθός προβαίνει/ και μες στο βράσιμο του αφρού/ κάθε φωνή σωπαίνει» (Βάρναλης). Και να, στη δίνη του πολέμου ξανά η Ευρώπη μετά από σαράντα οχτώ χρόνια, απ’ όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο, με 40.000 στρατού και κατέκτησαν το 40% του νησιού, και 29 χρόνια μετά, απ’ όταν τα νατοϊκά αεροπλάνα βομβάρδισαν και διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. 

Κορωνοϊός (5/3/2022): 12.997 νέα κρούσματα (91 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 51 θάνατοι και 384 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 12.997, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.499.259 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 235 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.078 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 5/3/2023, 6:56 μ.μ.


Αυτόφωρες συλλήψεις (11) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Η συμμετοχή της χλωρίδας του Κιλκίς στο έθιμο Μπουρανί


Του Βασίλη Ιωαννίδη
Η συμμετοχή της χλωρίδας του Κιλκίς στο έθιμο Μπουρανί του Τυρνάβου. Το έθιμο παραπέμπει στην διονυσιακή λατρεία. Γιορτάζεται η γονιμότητα και η καρποφορία της γης. Γιορτή απελευθερωμένη από σεμνοτυφίες, σχεδόν ξεδιάντροπη. Το καλωσόρισμα στην Άνοιξη, την εποχή της γονιμότητας.

Συνάντηση, Ειρήνης Αγαθοπούλου με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Παιονίας


Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Με τον αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας συναντήθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, την Παρασκευή 4 Μαρτίου, αποδεχόμενη τη πρόσκληση τους για ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα που αφορούν τον κλάδο της αγροτοκτηνοτροφίας στον νομό Κιλκίς.

(Video) Το Octagon Fight Club δίνει φιλανθρωπική μάχη για ένα 12χρονο παιδί

Το Octagon Fight Club δίνει φιλανθρωπική μάχη για ένα 12χρονο παιδί, στις 16 Απριλίου 2022.

Εγκρίθηκε και ξεκινά η πρόσκληση για τις αναγκαίες μελέτες κρίσιμων αρδευτικών έργων στο νομό Κιλκίς - Σε τροχιά υλοποίησης η αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Εγκρίθηκε και ξεκινά η πρόσκληση για τις αναγκαίες μελέτες κρίσιμων αρδευτικών έργων στο Νομό - Σε τροχιά υλοποίησης η αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου. Εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε χθες, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η πρόσκληση προς τον ΤΟΕΒ Γουμένισσας και το Δήμο Κιλκίς, να υποβάλουν αίτημα για την ωρίμανση των παρακάτω μελετών:

Έκδοση Δασικού Χάρτη όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας


Ανακοίνωση περί έκδοσης Πράξης Τροποποίησης του Αναρτημένου/Κυρωμένου Δασικού Χάρτη όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς λόγω ενσωμάτωσης διορθώσεων Πρόδηλων Σφαλμάτων
Δείτε ΕΔΩ

Με τρεις αθλητές συμμετέχει ο "Άθλος" Κιλκίς, στο 8ο Κύπελλο Ελλάδος


Ανακοίνωση "Άθλου" Κιλκίς
Με Φάνη Μανουσαρίδη, Μιχάλη Δαμιανίδη και Παναγιώτη Κυβελίδη θα πάρει μέρος η ομάδα του Α.Σ. ΑΘΛΟΣ Κιλκίς, στο 8ο Κύπελλο Ελλάδος στις 13 Μαρτίου στην Χαλάστρα. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας τους εύχεται καλή επιτυχία.

Γυναίκα θα πει...


10 Γυναίκες και 2 Άνδρες μιλάνε για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας 2022...
Επιμέλεια: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Μεταπτυχιακός ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Τμήμα ΔΕΣ, Παν. Μακεδονίας
Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός OK WEB RADIO / Δημοσιογράφος

Στην εποχή που ζούμε με κορύφωση την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού η γυναίκα κλήθηκε να διαχειριστεί πολλαπλούς ρόλους. Η σύγχρονη γυναίκα ως superwoman αντιμετώπισε τις νέες προκλήσεις με επιτυχία. Το θέμα που προκύπτει είναι αν τελικά οι ρόλοι που έχει επωμιστεί την έχουν εγκλωβίσει στο ρόλο η τέλεια γυναίκα. 

Συνάντηση Γ. Φραγγίδη με εκπροσώπους Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στο γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων του νομού Κιλκίς σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα του εμπορικού κλάδου.