Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κιλκισιώτικη Ακαδημία Ρομποτικής Microstudies - Robotics στην Αθήνα


Δελτίο τύπου 
Ακαδημίας Ρομποτικής Microstudies - Robotics

Η Ακαδημία Ρομποτικής Microstudies - Robotics ήταν επίσημα προσκεκλημένη του Υπουργείου Αθλητισμού & Πολιτισμού στις 08 Σεπτεμβρίου 2021 να συμμετάσχει ως εκθέτης στην διοργάνωση του παγκόσμιου τελικού e-sport WRC στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ποδηλατοδρομίου ΟΑΚΑ. Η διοργάνωση έγινε στα πλαίσια του Rally Acropolis.

Η άγνωστη ιστορία του Michael Aldrich


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Από τους γίγαντες των διαδικτυακών αγορών, μέχρι τους πολύ μικρούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, όλοι θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στον Άγγλο επιχειρηματία που σκέφτηκε την ιδέα των διαδικτυακών αγορών (online shopping).

Μια μέρα στην Πινακαθήκη της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 και η μοναδική Πινακοθήκη του Νομού, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης πια δράσης «Μια μέρα στην Πινακοθήκη» υποδέχθηκε πλήθος κόσμου που με χαρά, θετική διάθεση και ενέργεια συμμετείχαν στις πολυποίκιλες δραστηριότητες που οργανώθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τέχνης.

Τρεις οικογένειες δρόμος…


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Από τη δημοκρατία στην οικογενειοκρατία είναι τρεις οικογένειες δρόμος. Όταν μια χώρα κυβερνάται από την ίδια οικογένεια σε εθνικό και τοπικό επίπεδο το πολίτευμα αυτό δεν είναι δημοκρατικό, αλλά οικογενειοκρατικό, και παρεκβατικό κατ’ ουσία της δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη.

Στα Μουριώτικα ο Δήμαρχος Κιλκίς


Τα "Μουριώτικα" τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Σ.Σ. Μουριών με την ευκαιρία της θρησκευτικής πανηγύρεως ανύψωσης του Τιμίου Σταυρού, τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Π.Ε. Κιλκίς


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη συντήρηση οδοποιίας του επαρχιακού οδικού δικτύου Κιλκίς, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της για την άρση της επικινδυνότητας και της θωράκισης της οδικής ασφάλειας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών στην περιοχή.

Σύμβαση για συντήρηση του οδικού δικτύου στο νομού Κιλκίς

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση επικίνδυνων κατεστραμμένων τμημάτων επί του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς έτους 2020», προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο ανάδοχος του έργου, παρουσία του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Νικόλαου Γρηγοριάδη.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 16/9/2021, 10:30 μ.μ.


Σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (15 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του, αλλά και σε έρευνα του χώρου που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πυλώνες και εξέλιξη του πολιτισμού


Του Κώστα Μπούζα
Τρεις στάθηκαν οι μεγάλοι αρχέγονοι φόβοι του ανθρώπου: Για τους άλλους ανθρώπους, για την φύση – και κυρίως για τα ακραία φυσικά φαινόμενα – και, τέλος, για τον θάνατο. Αυτούς τους φόβους προσπάθησε να καταπολεμήσει, με τις απαντήσεις που έψαξε να βρει για τα μεγάλα προβλήματα της ύπαρξής του.

(Video) Περιήγηση στα βαμμένα ποδήλατα του Καμπάνη Κιλκίς

Περιήγηση στα βαμμένα ποδήλατα του Καμπάνη Κιλκίς, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021.

(Video) 20 χρόνια από το θάνατο του Τιτάνα του λαϊκού τραγουδιού Στέλιου Καζαντζίδη

Ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης μιλά για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Τιτάνα του λαϊκού τραγουδιού Στέλιου Καζαντζίδη.

Κορωνοϊός (16/9/2021): 2.322 νέα κρούσματα (41 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 42 θάνατοι και 359 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.322, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 625.083 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.775 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας απετράπη η εισαγωγή στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης


Από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, απετράπη η εισαγωγή στη χώρα ποσότητας κάνναβης που ξεπερνά τα 32 κιλά.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή ρεύματος το Σάββατο σε δεκαπέντε οικισμούς της Δ.Ε. Κρουσσών


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι για λόγους εκτέλεσης τεχνικών εργασιών στο δίκτυο, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης,

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κατά την διάρκεια της πανδημίας


Υπογράφει ο Σεϊτανιώτης Αλέξανδρος
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς Δημοτικής παράταξης '' Συμμετέχω''
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει πληγεί σοβαρά κατά την διάρκεια της πανδημίας. Όλα τα πρωταθλήματα διακόπηκαν οριστικά, τα έσοδα των ομάδων μειώθηκαν καθώς έχει απαγορευτεί η είσοδος σε φιλάλθους και με όλα τα περιοριστικά μέτρα είναι δύσκολο να επιτευχθεί οικονομική ενίσχυση των συλλόγων από χορούς και εκδηλώσεις. 

Λειτούργησε το Ειδικό Σχολείο Γουμένισσας στο κτίριο του δημοτικού σχολείου Τούμπας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Λειτούργησε για πρώτη χρονιά το ειδικό σχολείο Γουμένισσας στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου Τούμπας που ανακαινίστηκε πλήρως το καλοκαίρι του 2021 μετά από απόφαση της διοίκησης του δήμου.

Στη ΔΕΘ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Ο Μπάμπης Καραγεωργίου με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ και μέλος
του Δ.Σ της Δ.Ε.Θ κ. Γιώργο Μουτσιάνα

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς στην Βόρεια Ελλάδα άνοιξε εδώ και μερικές μέρες τις πύλες της και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή με σημαντικούς εκθέτες και εκδηλώσεις.

Εμβαθύνεται η αδελφική σχέση Κιλκίς – Λύσης Κύπρου


Με εξαιρετικές εντυπώσεις από τη ζεστή φιλοξενία των αδελφών Κυπρίων και από την κορυφαία συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επέστρεψε στο Κιλκίς η τετραμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς, η οποία επισκέφθηκε τη Λάρνακα, μετά από πρόσκληση του αδελφοποιημένου με το Κιλκίς κατεχόμενου Δήμου Λύσης, για να τιμήσει τις εκδηλώσεις Μνήμης της Λύσης.

Εγγραφές στα τμήματα Μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη και νήπια στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς


Ανακοίνωση Πολυανείου Ωδείου Κιλκίς
Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα Μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη και νήπια με τους γονείς στο Πολυάνειο Ωδείο (για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών ως 3 χρόνων).

(Video) Επίσκεψη π. Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, σε δομές υγείας του νομού Κιλκίς

Επίσκεψη π. Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, σε δομές υγείας του νομού Κιλκίς, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Ρία Τσίγα, social media και digital marketing specialist, μιλά στη Γνώμη και στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Ρία Τσίγα, social media και digital marketing specialist, μιλά στη Γνώμη και στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά 

Mε καταγωγή και οικογενειακά ερείσματα από Άρτα και Κρήτη. Με σπουδές και ενασχόληση πάνω στο μάρκετινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την φωτογραφία και με μια ρεαλιστική ματιά για το παρόν και το μέλλον... Μια κυρία αμερικανικών και γιατί όχι οσκαρικών προδιαγραφών σίγουρα. Με φοβερό μυαλό και άψογη γοητεία. Social media και digital marketing specialist and more, much more... πολυάσχολη και πολυτάλαντη, η φίλη Ρία. Για να δούμε τι μας είπε...