Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς και Φλώρινα


Δελτίο τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, επισκέφθηκε τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Δράμας και Φλώρινας.

Τετάρτη 4/2/2021, έγιναν 21.601 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα (114 στο νομό Κιλκίς)


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 21.601 εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα. O συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 359.723. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου 291.259 άτομα. Στο νομό Κιλκίς έγιναν σήμερα 114 εμβολιασμοί.

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021.

Elvial: Πράξη ανθρωπιάς και φλόγες ζωής από την εταιρεία


Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ELVIAL στην δημόσια έκκληση του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς από τον Αντιπρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Ζώτο Θεολόγο, για τις ελλείψεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα στη χώρα μας. Ελλείψεις μάλιστα, που γίνονται περισσότερο αναγκαίες εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Πολιτειακή ευαισθησία προς μίμηση...


Υπογράφει Δρ. Θ. Χριστοφορίδης 
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Με μία κίνηση αντάξια των ημερών της πανδημίας, της τηλεκπαίδευσης, της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας ο Δήμος Κιλκίς προέβη σε μια πολύτιμη προσφορά και μάλιστα για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός έτους, στην διάθεση 300 tablets στη μαθητική κοινότητα γυμνασίων και λυκείων.

Σ. Παραστατίδης: Καθυστερεί ο εμβολιασμός των νεφροπαθών παρότι ομάδα πολύ υψηλού κινδύνου


Παρέμβαση για το ζήτημα του εμβολιασμού των νεφροπαθών πραγματοποίησε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιατρός και Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής Στέφανος Παραστατίδης.

Παρατείνεται η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων μέχρι την 31η Μαρτίου 2021


Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων μέχρι την 31η Μαρτίου 2021, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων.

Γ. Φραγγιδης: Εκφράζω δημόσια τη δυσαρέσκειά μου...


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς
Με ιδιαίτερο προβληματισμό και αιφνιδιασμένος, πληροφορήθηκα σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού Κιλκίς, την επίσκεψη του Υφυπουργού Ενικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στην Κρηστώνη, όπου εδρεύει το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης και που φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες εκπαιδευόμενους από διάφορες χώρες.

"Θέλουμε τη δυσφήμιση των προϊόντων κυρίως τροφίμων που παράγονται στην περιοχή του Κιλκίς;"


Υπογράφουν Πολίτες ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αποβλήτων στο Σταυροχώρι
Η κατασκευή και η λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας επικίνδυνων και λιγότερο επικίνδυνων αποβλήτων δίπλα στη ΒΙΠΕ Κιλκίς στο κέντρο του νομού Κιλκίς πέρα από τις αρνητικές επιδράσεις στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει δυσφήμιση των προϊόντων κυρίως τροφίμων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 4/2/2021, 7:15 μ.μ.


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών
Συνελήφθη χθες (3 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών.

4η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Υπογράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας
"ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ"

Διαδικτυακές εκδηλώσεις. Το μοναδικό μέσο έκφρασης φορέων και συλλόγων λόγω των απαγορεύσεων συναθροίσεων εξαιτίας του Covid-19.
Τούτη την ημέρα επιλέγω να αναφερθώ στην Ελληνίδα καρκινοπαθή, που συνετέλεσε τα μέγιστα στην κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στον καρκίνο, θέτοντας το δικό της στίγμα, δίχως πισωγυρίσματα, προκειμένου ο καρκινοπαθής να νιώσει αγάπη, ζεστασιά αλλά και να αρχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Δεν είναι άλλη από την Περσεφόνη - Φόνη Μήττα, την “αντιστασιακή” του Καρκίνου

Διακοπή ρευματοδότησης στο κέντρο του Κιλκίς


Προσωρινή διακοπή ηλεκτροδότησης έχει προγραμματίσει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς ο Διαχειριστικής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Αυστηρότερη τήρηση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη


Σε αυστηρότερη τήρηση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη συμφώνησαν σήμερα οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή φορέων της Θεσσαλονίκης και της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δύο ώρες ξένης μουσικής με τον Παντελή Φαχουρίδη, στον Ok-radio


Ένα γεμάτο δίωρο ξένης μουσικής με τον Παντελή Φαχουρίδη, σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις 20:00 στην εκπομπή Echo Waves Radio Show. www.ok-radio.gr

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κιλκίς


Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Βελτιωμένη και σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 68χρονου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Ο Σεβασμιώτατος έχει επαφή με το περιβάλλον, συνεχίζει ωστόσο να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. 

Κορωνοϊός (4/2/2021): 1070 νέα κρούσματα (3 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 25 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 1070 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 160935, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6002 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50974 (62.9%
) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Δήλωση Γ. Φραγγίδη
Οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο χάνουν τη ζωή τους, και έντεκα περίπου εκατομμύρια νοσούν από τον καρκίνο κάθε χρόνο. Ο καρκίνος είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει μια ομάδα νόσων που προσβάλλει οποιοδήποτε σημείο του σώματος.
Χαρακτηριστικό του καρκίνου είναι η επιθετική, ανεξέλεγκτη αύξηση και εξάπλωση μη φυσιολογικών κυττάρων διηθητικά ή μεταστατικά σε ιστούς του σώματος και οδηγεί στο θάνατο.

(Video) 5 αναπηρικά αμαξίδια παρέδωσε ο Σύλλογος "Ανάσα Ευαισθησίας" στο Νοσοκομείο Κιλκίς

5 αναπηρικά αμαξίδια παρέδωσε ο Σύλλογος "Ανάσα Ευαισθησίας" στο Νοσοκομείο Κιλκίς, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.

Αντιστέκομαι


Γράφει Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός Συγγραφέας
Δαίω στα αρχαία ελληνικά σημαίνει καίω, σημαίνει και μοιράζω. Από το δαίω έχουμε τη λέξη «δαις», που θα πει μερίδα. Από το ίδιο ρήμα έχουμε και τη λέξη δάμος ή δήμος, από όπου και η λέξη δημοκρατία. Άρα, η δημοκρατία εκτός από τη λαϊκή εξουσία, έχει σχέση και με το φαγητό. Δεν εννοείται άλλωστε πολίτευμα δημοκρατικό, όπου ο λαός πεθαίνει από την πείνα. Παιδεία, Υγεία και Πολιτισμός με το λαό νηστικό δεν γίνεται.

Συνάντηση Ε. Αγαθοπούλου, με αντιπροσωπεία επαγγελματιών εστίασης του Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, κ. Μιχαηλίδη Σπύρο, μέλη του ΔΣ του συλλόγου και με αντιπροσωπεία επαγγελματιών εστίασης.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας Α. Στεφανή, στο ΠΚΕΕΥΕ στην Κρηστώνη, συνοδεία του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς υποδέχθηκε σήμερα στο Κιλκίς τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο Υφυπουργός Άμυνας επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Γεωργαντά, το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης στην Κρηστώνη.

Κορωνοϊός: "Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τη λήψη μέτρων", λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης


Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι σε καλύτερη θέση απ΄ ότι είναι η Αθήνα παρά την εντύπωση ή αίσθηση που έχει δημιουργηθεί» επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας διευκρινίζοντας ότι «τα 126 κρούσματα της περασμένης Τρίτης ισοδυναμούν με 500-600 αν αναγάγουμε τον πληθυσμό της πόλης με τον πληθυσμό της πρωτεύουσας. 

Η υποψήφια Βουλεύτρια Αμμοχώστου με τον ΔΗΣΥ, Μαργαρίτα Καϊμακλιώτη, μιλά στη Γνώμη



Η συνέντευξη δόθηκε στο Θωμά Χ. Μαρκόπουλο
Φιλοξενούμε μια ξεχωριστή καλεσμένη σήμερα. Την νεαρά μητέρα και πολιτική επιστήμονα, κυρία Μαργαρίτα Καϊμακλιώτη, υποψήφια βουλεύτρια στην Αμμόχωστο με τον ΔΗ.ΣΥ. στις ερχόμενες κυπριακές εκλογές. Μεγάλη μας χαρά! Αγαπάμε ΚΥΠΡΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. Καλή επιτυχία Μαργαρίτα μας!